Δικτύωση Σχολικών Μονάδων

1

Με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του διευθυντή του 20ου δημοτικού σχολείου Πατρών κ. Κώστα Βλάχου, προκειμένου να ενημερώσουμε τους μαθητές της Στ’ τάξης για την επικείμενή μετάβασή τους στο γυμνάσιο.

2

Η αλλαγή εκπαιδευτικής βαθμίδας είναι μια αναμενόμενη αλλαγή που βιώνουν τα παιδιά, η οποία όμως συχνά εγείρει προβληματισμούς και χρειάζεται προετοιμασία. Η δράση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε από τη ψυχολόγο του σχολείου μας κα. Χριστίνα Ρηγάλου επομένως, εστίασε στην προετοιμασία και την ενδυνάμωση των μαθητών σχετικά με το άγχος (για τη σχολική επίδοση, το νέο περιβάλλον, την αποδοχή της ομάδας κ.τ.λ), την απώλεια (συμμαθητών, δασκάλων κ.τ.λ.) αλλά και το σχολικό εκφοβισμό.

3

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ελεύθερη συζήτηση θέτοντας τους προβληματισμούς τους ενώ κλήθηκαν να βρουν λύσεις συνεργατικά μέσω της μαιευτικής μεθόδου. Η συζήτηση πλαισιώθηκε από την επίδειξη βίντεο. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό, διατύπωναν ερωτήσεις, απόψεις και προβληματισμούς και κατέθεταν τα συναισθήματά τους.

4

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την εκπαιδευτικό κα. Χάρις Ρηγάλου (Στ1) και τον εκπαιδευτικό κ. Θεόφιλο Σταματελάτο (Στ2) για τη εξαιρετική συνεργασία και τη φιλοξενία τους. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει δικτύωση ανάμεσα στις σχολικές μονάδες και πρόκειται να επιδιώξουμε αντίστοιχες συνεργασίες και στο μέλλον!