Ταξίδι στη Γαλλία

1 1 2 1 3 1

Την Τετάρτη 18 Μαίου 2022, στα πλαίσια του προγράμματος συνεκπαίδευσης στο μάθημα των εικαστικών, μαθητές του ειδικού σχολείου αυτισμού συνοδευόμενοι από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου, “περιηγήθηκαν” μαζί με τους μαθητές του Γ2 τμήματος και τον καθηγητή εικαστικών κ. Σταθόπουλο Παναγιώτη, στον προαύλιο χώρο του 42ου δημοτικού σχολείου παρατηρώντας γαλλικά μνημεία φτιαγμένα από μακέτες.

  4α 5α 6

Η δράση αυτή οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σε διάστημα 3 μηνών από την καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου κα. Ζαφειρούλα Παπαδοπούλου σε συνεργασία με τους μαθητές της Ε΄ τάξης, οι οποίοι κατασκεύασαν με μεράκι μακέτες που απεικόνιζαν φημισμένα γαλλικά μνημεία, όπως το μουσείο του Λούβρου, ο πύργος του Άιφελ, η Παναγία των Παρισίων, η αψίδα του Θριάμβου κ.α. Σε κάθε μακέτα υπήρχε ένας μαθητής “ξεναγός”, ο οποίος ενημέρωνε και παρείχε πληροφορίες στους υπόλοιπους μαθητές για την ιστορία του κάθε μνημείου. Οι μαθητές του ειδικού σχολείου συμμετείχαν στη διαδικασία με τους υπόλοιπους μαθητές παρατηρώντας από κοντά τις παραπάνω κατασκευές.

7α 8α

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του 42ου δημοτικού σχολείου που μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά αυτά τα ωραία εκθέματα και ιδιαίτερα την υπεύθυνη δράσης κα. Ζαφειρούλα  Παπαδοπούλου καθώς και τους μαθητές της Ε’ τάξης για τις πολύ όμορφες δημιουργίες τους.

9α