Διαχείριση ελεύθερου χρόνου των παιδιών με αυτισμό



Λήψη αρχείου

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Η παγκόσμια ημέρα αυτισμού καθιερώθηκε το 2007 από τον ΟΗΕ στις 2 Απριλίου με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αυτισμό.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών με αυτισμό πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση από τη ψυχολόγο κα. Ρηγάλου Χριστίνα και την κοινωνική λειτουργό κα. Κισούδη Ελένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φάσμα Αυτισμού στους μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του 42ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές του γενικού σχολείου για τον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης, αντίληψης και επικοινωνίας των παιδιών με αυτισμό, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στην αποδοχή και ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι μαθητές των δύο τάξεων ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη δραστηριότητα εκφράζοντας προβληματισμούς και απορίες με αφορμή την προβολή δύο βίντεο σχετικά με τον αυτισμό σε συνδυασμό με ” βιωματικές” ασκήσεις.

P1010469 P1010475

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του 42ου δημοτικού σχολείου κ. Κίζιλη Γεώργιο καθώς και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων των δύο τάξεων, κ. Σταυρόπουλο Γεώργιο (Ε1), κ. Μουρίκη Πολύδωρο (Ε2), κα. Μπελέση Κυριακή (ΣΤ1) και κα. Πετροπούλου Σοφία (ΣΤ2), για τον χρόνο που διέθεσαν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών «FLOORTIME»

Floortime

Στις 23 Μαρτίου 2022, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού κας Βλαχογιάννη Ζωής, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με θέμα «Floortime». Όλοι οι συνάδερφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτή τη μέθοδο που, μέσω κυρίως του παιχνιδιού, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση τους. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται εκτός των άλλων και στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Η λογοθεραπεύτρια του σχολείου Dr. Δήμητρα Κασταμονίτη, η οποία ενέλαβε την ενδιαφέρουσα επιμόρφωση, εξήγησε διεξοδικα τη μέθοδο και εξοικείωσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με αυτό το χρήσιμο εργαλείο!