Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Δημιουργώντας με decoupage» (Σχ. έτος 2017-18)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Σπυροπούλου Γεωργία
Συνεργαζόμενοι: Γεωργιοπούλου Φωτεινή- Χριστίνα, Στρατηγού Μαργαρίτα
Τάξη: Μέση βαθμίδα (Α και Β δημοτικούμεικτή ομάδα)

Οι στόχοι που τέθηκαν περιλαμβάνουν:

  1. Ανάπτυξη εικαστικών δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και φαντασίας των μαθητών
  2. Καλλιέργεια αισθητικής συνείδησης μέσω επαφής και εξοικείωσης με την τέχνη
  3. Βελτίωση της λεπτής κινητικότητας
  4. Εμπλουτισμός λεξιλογίου (υλικά, κατασκευές κλπ)
  5. Βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω συνεργασίας.

Συνέχεια

Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παραλλαγές παραδοσιακών παραμυθιών με βιωματικές και θεατρικές τεχνικές για την καλλιέργεια κοινωνικών αξιών/δεξιοτήτων» (Σχ. Έτος 2017-18)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Βλαχογιάννη Ζωή
Συνεργαζόμενη: Γιαννακού Ελισσάβετ (ΠΕ32.50)
Συμμετείχαν: 2 τάξεις του σχολείου

                           

Η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών ενός ειδικού σχολείου είναι βασικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πέραν αυτού τα παραμύθια αποτελούν ένα γνώριμο χρηστικό υλικό για τους μικρούς μαθητές και η προθυμία τους για συμμετοχή και για συνεργατικό κλίμα ήταν πιο σίγουρη. Το πρόγραμμα επομένως περιλάμβανε αυτά τα δύο βασικά στοιχεία. Συνέχεια

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2017-18 «Αξιοποίηση Ανακυκλώσιμων Υλικών Και Απορριμμάτων Για Τον Καλλωπισμό Του Σχολείου»

Υπεύθυνη προγράμματος: Φωτεινή Γεωργιοπούλου (ΠΕ71)
Συνεργαζόμενοι: Μαργαρίτα Στρατηγού (ΠΕ08), Γεωργία Σπυροπούλου (ΠΕ71)
Συμμετείχαν: 8 μαθητές των δύο τμημάτων της Κατώτερης Βαθμίδας

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε φέτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Αξιοποίηση Ανακυκλώσιμων Υλικών Και Απορριμμάτων Για Τον Καλλωπισμό Του Σχολείου». Συνέχεια

Πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το 42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών 2017-18

Κατά το Σχ. έτος 2017-18 υλοποιήθηκε πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με το 42ο Δ.Σ. Πατρών στα γνωστικά αντικείμενα των Εικαστικών, της Θεατρικής Αγωγής και της Φυσικής Αγωγής. Στόχοι του προγράμματος ήταν η κοινωνική αλληλεπίδραση των μαθητών, η ευαισθητοποίηση των μαθητών του γενικού σχολείου για ζητήματα διαφορετικότητας και απώτερος στόχος: «ένα σχολείο για όλους».

Παρουσίαση σε Συνέδριο

Εισήγηση θέματος «Ψυχική και σωματική καταπόνηση-εξουθένωση των γονιών με αυτιστικό παιδί (Βιβλιογραφική ανασκόπηση ερευνητικών δεδομένων)», από την Εκπ/κό Μουσικής του σχολείου Αντωνοπούλου Χριστίνα, στο 8ο Συνέδριο «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Πάτρα, 17-3-2018)

Παρουσίαση σε Συνέδριο

Εισήγηση θέματος «Το εγχείρημα της συνεργατικής διδασκαλίας στη συμπεριληπτική θεώρηση της Eκπαίδευσης», από τη Δ/ντρια του σχολείου, στο 8ο Συνέδριο «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Πάτρα, 17-3-2018)

Πρόγραμμα e-twinning και αγωγής υγείας 2014-15 Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών γενικών τάξεων σχετικά με τα ΑμεΑ (Αυτισμό)

Υπεύθυνες προγράμματος: Γεωργιοπούλου Φωτεινή, Γεωργοπούλου Βικτώρια
Συντονίστρια Έργου e-twinning: Ελένη Καζάρα

Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε δραστηριότητες τις οποίες οι ειδικοί παιδαγωγοί/ ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός) και οι δάσκαλοι γενικής εκπαίδευσης αξιοποίησαν για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές των γενικών σχολείων σχετικά με τα ΑμεΑ και κυρίως τους μαθητές με αυτισμό. Συνέχεια