Αρχείο ημέρας 26 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απινιδωτής σχολείου

22222222

ΝΟΥΣ Ινστιτούτο

ΝΟΥΣ Ινστιτούτο

«Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-

«Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-

Σαν σήμερα

15/7/1974: Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της αθηναϊκής χούντας κατά του προέδρου Μακαρίου.
Ο αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

15/7/: Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (World Youth Skills Day) καθιερώθηκε για να τονίσει τη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο


Create your own banner at mybannermaker.com!
Flag Counter

Kατηγορίες

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ημερολόγιο άρθρων

Οκτώβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Τελευταία άρθρα

Διαχείριση δικτυακού τόπου : Λάμπρου Κων/νος & Στρίκου Μαρία

“Υιοθεσία” μαθητών της Α΄ τάξης από μεγαλύτερους μαθητές μας (των Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων)

MPALONIA 281 460x460h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σχολείο μας  αποφάσισε την πραγματοποίηση της δίωρης ενδοσχολικής δραστηριότητας τη Δευτέρα , 17 Οκτωβρίου 2022-καιρού επιτρέποντος- στον αύλειο χώρο του σχολείου, με σκοπό την «υιοθεσία» των μαθητών των δύο τμημάτων της  Α΄ τάξης από τους μαθητές/τριες  των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων. Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια  των σχεδίων δράσης  που θα εκπονήσει το σχολείο μας  κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-23  που αφορούν :

α) στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και

β) στις ενέργειες πρόληψης της βίας ,της παραβατικής συμπεριφοράς και του σχολικού εκφοβισμού μεταξύ των μαθητών/τριών    του σχολείου μας,

Στη δραστηριότητα θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας. Το σχολείο μας, όντας ένα ανοιχτό σύστημα μάθησης που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του, στα  πλαίσια του ανοίγματός του προς την τοπική κοινωνία, καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των Α1,Α2,Ε και ΣΤ τάξεων, στον αύλειο χώρο του σχολείου μας προκειμένου  να παρακολουθήσουν την εκδήλωση , τηρώντας απαρέγκλιτα  τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα που ισχύουν κατά το τρέχον σχολικό έτος

Η «Υιοθεσία των μαθητών της Α΄ τάξης» είναι μια πράξη ιδαίτερης σημασίας που στοχεύει στην εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μικρότερων μαθητών μας στη σχολική μας κοινότητα καθώς επίσης και στην ανάπτυξη του αισθήματος της υπευθυνότητας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα  στους μαθητές της σχολικής μας μονάδας. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η εκδήλωση

Τα παιδιά των Ε΄& ΣΤ¨ τάξεων  ετοίμασαν μια λιτή και γεμάτη χαρά και διασκέδαση γιορτή, για να υποδεχθούν τα «Πρωτάκια» με χαμόγελα αγάπης, αισιόδοξα τραγούδια και μπαλόνια.

Κάθε “Πρωτάκι” του σχολείου, «υιοθετείται» στην αρχή της χρονιάς από ένα μεγαλύτερο παιδί,¨Πεμπτάκι¨ή “Εκτάκι”.Το  μεγαλύτερο παιδί  αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προστατεύει  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το “Πρωτάκι” ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί για ότιδήποτε το απασχολεί εκτός από τους δασκάλους του και κάπου αλλού. Και τα “Εκτάκια”  και τα “Πεμπτάκια” κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα “Πρωτάκια” τους.

Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά και έτσι αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν να φροντίζουν τους μικρότερους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να λύνουν προβλήματα, να βοηθούν και να νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της όμορφης εκδήλωσης, δηλαδή:

την κυρία Αννίκα Αναστασιάδου (Α1)

την κυρία Ελένη Τσουλχά (Α2)

την κυρία Κραβαρίτου Όλγα (Β1)

τον κύριο Σαμανδαρά Πέτρο (Ε΄)

τον κύριο Παναγιωτίδη Παναγιώτη (ΣΤ΄)

τον κύριο Ασλανίδη Γιώργο (γυμναστή)

την κυρία Μακούλη Σοφία (μουσικό)

τον κύριο Ποντικάκο Παναγιώτη (Υπδ/ντή)

Επίσης , ευχαριστούμε πολύ την επιχείρηση ” ΒΑΣΙΛΗΣ  PATISSERIE ” – Νικόπολης- για την προσφορά (τυλιχτών ) γλυκών στους μαθητές και τους δασκάλους μας, γλυκαίνοντας έτσι την όμορφη γιορτή της “υιοθεσίας” των μικρών μας μαθητών.

 

 

9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 /Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

1

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το σχολείο μας- λόγω αδυναμίας εορτασμού του σχολικού αθλητισμού κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων  αποφάσισε να  οργανώσει  και να υλοποιήσει  αθλητικές δραστηριότητες  στη φύση, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο κέντρο προσκόπων Χορτιάτη (την Παρασκευή  7/10/2022).Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ευχαριστήθηκαν πολύ!

1jpg

3

4

5

6

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση