Εικονική Περιήγηση στην Βουλή των Ελλήνων

0

Συγγραφέας: 4ο Δ.Σχ. Έδεσσας | Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 18-04-2022

 

voulh ton elinon

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του σχολείου μας, ξεναγήθηκαν διαδικτυακά ,μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex,   στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Τις ξεναγήσεις διοργανώνει τη φετινή χρονιά το Ίδρυμα της Βουλής,  σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της, εστιάζοντας στην αίθουσα της Ολομέλειας και στην έκθεση«Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά»

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα, με την καθοδήγηση των εμψυχωτών, να περιηγηθούν εικονικά μέσω τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης στην αίθουσα των συνεδριάσεων, στο Περιστύλιο και στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου φιλοξενείται η επετειακή έκθεση που επιμελήθηκε η Βιβλιοθήκη της Βουλής, και να έρθουν σε επαφή με σπάνια εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια, που αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την ελευθερία.

1 1

2 1

“κυκλοφορώ με ασφάλεια”

0

Συγγραφέας: 4ο Δ.Σχ. Έδεσσας | Κατηγορία Δ' ΤΑΞΗ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ | , στις 16-04-2022

.jpg

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ” ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

1. Κυκλοφορήσαμε σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια γύρω από το σχολείο.
2.Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα σήματα της Τροχαίας που αφορούν τους πεζούς ή δίνουν πληροφορίες για το πως θα κινηθούν τα οχήματα σε διασταυρώσεις.
3.Διασχίσαμε κάθετα δρόμους χωρίς διαβάσεις, συζητώντας τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε.
4.Μάθαμε να διαλέγουμε το ασφαλέστερο σημείο από όπου μπορούμε να διασχίσουμε έναν δρόμο.(ορατότητα, ταχύτητα των οχημάτων)
5.Σχεδιάσαμε διαβάσεις πεζών και σήματα του Κ.Ο.Κ. πάνω σε πρόχειρα σχεδιαγράμματα των δρόμων μιας περιοχής.
6.Παρακολουθήσαμε ενημέρωση για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών στους δρόμους, από τροχονόμο της Δ/νσης Τροχαίας Έδεσσας.
12
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση