Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της «Ε.Δ.Υ.» κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2024-25

Αγαπητές/οί,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία στο σχολείο μας Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.), το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας για τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προαγωγή της γνωστικής και ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτού του θεσμού  έχει συγκροτηθεί στο σχολείο Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.), αποτελούμενη από την κα. Δελημπαλτά Βασιλική (Διευθύντρια σχολικής μονάδας), την κα. Ντριβιντίδου Αναστασία (Ψυχολόγο) και την κα. Πολιτίδου Κυριακή (Εκπαιδευτικό Ε.Α.Ε. του Τμήματος Ένταξης).

Σκοπός της Ε.Δ.Υ. είναι η διερεύνηση και ο εντοπισμός του είδους των  δυσκολιών και εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών που δυσχεραίνουν την ισότιμη πρόσβασή τους στη μάθηση και η εφαρμογή υποστηρικτικών μέτρων για το σύνολο των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για την επίτευξη των παραπάνω, υλοποιούνται εξατομικευμένες ή ομαδικές δράσεις ενίσχυσης των γνωστικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και συμβουλευτικής υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς και γονείς ή κηδεμόνες.

Η Ψυχολόγος της Ε.Δ.Υ., κα. Ντριβιντίδου Αναστασία, θα βρίσκεται στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κάθε Παρασκευή, κατά τις ώρες 08:15-12:25, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιούνται ομαδικές δράσεις εντός των τάξεων και ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής και υποστήριξης με μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι συναντήσεις με τους γονείς θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού. Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 25530-25015.

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας και στην έκφραση εμπιστοσύνης στο θεσμό της «Ε.Δ.Υ.» του σχολείου.

 

Με εκτίμηση,

Δελημπαλτά Βασιλική

Ντριβιντίδου Αναστασία

Πολιτίδου Κυριακή

 

11Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2024

Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού, Αθλητισμού 2024», γιορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ,προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» υλοποιήθηκαν και φέτος οι αθλητικές δραστηριότητες από τους μαθητές/τριες του 4ου Δημοτικού σχολείου Διδυμοτείχου εντός των διδακτικών αιθουσών με προβολή ταινιών και ενημέρωση για τον αθλητισμό από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων την πρώτη διδακτική ώρα. Στη συνέχεια κάτω από τους ήχους της μουσικής και των παραγγελμάτων της γυμνάστριας ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια, χοροί ,ανά τάξη στην αυλή του σχολείου.

Η οργάνωση και ο  συντονισμός των δράσεων έγινε από την Γυμνάστρια του Σχολείου μας Αρβανιτίδου Σταυρούλα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας.

Η εκδήλωση για μια ακόμη φορά πλαισιώθηκε από την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε φρούτα και νερά(μία μπανάνα και ένα μπουκαλάκι για κάθε μαθητή/τρια).Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική του χορηγία.

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

 

Α1 1

 

2Α

Α3

4Α

5Α

 

 

 

 

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΣ ΓΙΑ ΕΡΓΟ E-TWINNING

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2024 απονεμήθηκε στις εκπαιδευτικούς  Μαρία Χατζηλούδη και Άννα Μίχου Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο e-Twinning τα <<Κάστρα δίπλα μας και μέσα μας>>, που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2023-24 με τους μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.

Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/τριες.

img 2 1726732622661 2 img 1 1726732610593 1

 

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕΣΩ gov.gr

Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας μέσω του gov.gr

Με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης γίνεται γνωστό ότι είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.minedu.gov.gr/news/57741-20-02-24-gov-gr?fbclid=IwAR1u_7NnxR65HYrzMD0E7yamEB9nUQteYyaNnNo_tm7SRpUrC1d4FdeoAL8

 

 

Καλή Σχολική Χρονιά!!!! 2024-2025

girl 160172 640  girl 160169 640 12

Σήμερα 12 /9/2024 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου από τον Σεβασμιότατο Αρχιμανδρίτη Χειμώνα Γαβριήλ και του Διάκονου Βενέδικτου παρουσία εκπαιδευτικών,μαθητών/τριών, γονέων και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία ,υπομονή,δημιουργικότητα και συνεργασία με στόχο την πρόοδο και την πνευματική εξέλιξη των παιδιών.

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του 4ου Δ.Σ  Σχολείου Διδυμοτείχου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ «Χτυποκάρδια στα θρανία!»Η έναρξη των σχολείων και οι αγωνίες των γονέων!

ΑΦΙΣΑ 300x289 1         

  ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Π.Ε. ΕΒΡOY

            Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Αγαπητοί γονείς, καλή σχολική χρονιά!

Με αφορμή την έναρξη των σχολείων με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή εκδήλωση για γονείς παιδιών Α’ Δημοτικού,με θέμα:«Χτυποκάρδια στα θρανία!»

Η έναρξη των σχολείων και οι αγωνίες των γονέων!

Ομιλητές της εκδήλωσης: Βραχιώλιας Στράτος, Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κ.Π.

Κασαπίδου Ζωή, Ψυχολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom την Δευτερά 09 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 το απόγευμα.

LINK εκδήλωσης:

https://us06web.zoom.us/j/86196815813?pwd=8JB6YNRstp8HhU608hD3iCv21nX2QV.1

Meeting ID: 861 9681 5813

Passcode: 1350

Σας περιμένουμε!