ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ΄΄ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ΄΄ ΄΄2019΄΄

 Σας προσκαλούμε στον αποκριάτικο χορό μας που θα γίνει την γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μμ.   στο ξενοδοχείο <<Πλωτίνη>> Διδυμοτείχου. Τιμή εισόδου: 4 ευρώ (καφές- αναψυκτικό).Οι συνοδοί αν επιθυμούν μπορού να φτιάξουν γλυκίσματα   ή διάφορα εδέσματα για να εμπλουτίσουν τον μπουφέ μας. Σας περιμένουμε και σας υποσχόμαστε ένα τρελό τρελό ξεφάντωμα! Θα χαρούμε πολύ με την   παρουσία σας!Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΄΄ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΄΄ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10.00 πμ διενεργήθηκαν επαναληπτικές εξετάσεις ενηλίκων για την απόκτηση του Τίτλου Σπουδών- Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου σε αίθουσα του σχολείου.


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΧΩΡΑ΄΄ΤΑΙΣΜΑ ΠΟΥΛΙΩΝ»

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος.:<< ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΧΩΡΑ >>, κλείνει τον κύκλο του .Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Δ2΄ το πρώτο τρίμηνο του 2018 και τελειώνει το Φεβρουάριο του 2019 με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Παπαμιχαήλ Δήμητρα.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πλήθος δράσεων όπως συμμετοχή στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο ΚΠΕ Σουφλίου με θέμα την <<ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ>>. β)Την Παρασκευή τροφής πουλιών με βάση τα δημητριακά και το μπαγιάτικο ψωμί .Έτσι λοιπόν επιλέξαμε μια παγωμένη χειμωνιάτικη ημέρα για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας. Την Παρασκευή 8-2-2019 οι μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και βάζοντας όλοι από ένα ΄΄ΧΕΡΑΚΙ΄΄ένωσαν τα υλικά ζυμώνοντας τα με αγάπη και μεράκι.Μέσα σε κλίμα συνεργατικότητας ολοκληρώθηκε το γεύμα των πουλιών. Η δραστηριότητα  αυτή είχε θετικά αποτελέσματα για τους μικρούς φτερωτούς μας φίλους.Πολύ γρήγορα μας τίμησαν με την παρουσία τους και πολύ γρήγορα η αυλή του σχολείου γέμισε γέλια και χαρά! Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν πολύ μεγάλος.Η δραστηριότητα τους ένωσε σαν ομάδα και τους δίδαξε πως όλοι έχουν ανάγκη από φροντίδα και τροφή τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα.Προσεχώς η επόμενη δραστηριότητα για να κλείσει το πρόγραμμα με επιτυχία!

 

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

Οδηγίες του ΥΠΠΕΘ για την πρόληψη εξάπλωσης της εποχικής γρίπης:

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης του Διαδίκτυο,οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση <<Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ>>,την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Δήμου Σουφλίου.Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων :Μαχαιρίδου Ελισάβετ,Γαλανοπούλου Βασιλική,Μίτκα Μαρία και η Διεύθύντρια του Σχολείου Δελήμπαλτα Βασιλική.

Η θεατρική ομάδα <<ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ>>,παρουσίασε σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη βραβευμένη σε πανανευρωπαϊκό επίπεδο θεατρική παράσταση η << ΗΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ>>.Μέσα από την παράσταση οι μαθητές μαθαίνουν με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους ,οπως η λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, η αποκάλυψη στοιχείων, οι συναντήσεις με αγνώστους από το διαδίκτυο,η δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ο ρατσισμός.

Η θεατρική παράσταση ήταν προσφορά του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

 

 Î”ράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο Μουσείο Μετάξης

΄΄ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2019΄΄

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η σχολική μας μονάδα τίμησε τους Προστάτες των Γραμμάτων και των Τεχνών σε δύο φάσεις:Α) με τον εκκλησιασμό όλων των μαθητών την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 8.30 -10.οο π.μ ,στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας.Β) Με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στη σχολική μονάδα μεΑφιέρωμα  του βίου των Τριών Ιεραρχών ,μέσα από εκκλησιατικά αποσπάσματα,ρήσεις,ποιήματα, τραγούδια. Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές των τμημάτων  Γ1΄& Γ2′.Συντονιστές της γιορτής οι δασκάλες της Τρίτης τάξης:Παπαδάκη Δήμητρα Γ1΄.Τσεπελή Βάϊα Γ2′. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 30-1-2019 ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ , η σχολική μονάδα θα τιμήσει τους Τρείς Ιεράρχες με εκκλησιασμό στον ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας με εκπροσώπηση της Σημαίας ,των εκπαιδευτικών και φυσικά των μαθητών που επιθυμούν να εκκλησιασιαστούν. Χρόνια πολλά στους μαθητές ,εκαπαιδευτικούς ,γονείς!

 

4Ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΄΄2019΄΄

 

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 πμ ,έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του 4ου Δημοτικού Σχολείου εντός της σχολικής μονάδας. Στην κοπή της πίτας πήραν μέρος όλα τα τμήματα του σχολείου. Η κοπή της πίτας έγινε από την Διευθύντρια του σχολείου κ. Δελήμπαλτα Βασιλική παρουσία του Διδακτικού Προσωπικού και το γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιωάννη Παρασκευόπουλο.Τυχερό τμήμα της χρονιάς ήταν το Δ2΄ με δασκάλα την κυρία Παπαμιχαήλ Δήμητρα.

Το δώρο του τμήματος αντιστοιχεί στο χρηματικό ποσό των 50€,το οποίο είναι προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και θα αξιοποιηθεί για μια εκπαιδευτική δράση του τμήματος.Επίσης δώρο πήρε ο κάθε τυχερός από το ατομικό του κομμάτι ανά τμήμα το οποίο αντιστοιχεί σε ένα κομπιουτεράκι τσέπης και ένα διακοσμητικό δωματίου. Οι βασιλόπιτες των τμημάτων ,του διδακτικού προσωπικού ,οι ατομικές βασιλόπιτες των παιδιών, τα κομπιουτεράκια και τα δωράκια είναι προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική του χορηγία και ευχόμαστε Καλή Δημιουργική Χρονιά σε γονείς και παιδιά!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

                                                                                     

                                                                                                                                                                                 

 

 

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Δευτέρα ,21 Ιανουαρίου 2019

Στις 21-1-2019 , είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε  στο Σχολείο μας τους δύο χορηγούς πετρελαίου την κα Λεβέντη Ασπασία και τον κo  Joseph  Jamar,η οποία έγινε παρουσία του  Παρασκευόπουλου Ιωάννη γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Η Διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Συλλόγου , ο Σύλλογος Διδασκόντων,ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές – μαθήτριες του  4ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστούν για μια ακόμα φορά την Πρόεδρο του ιδρύματος IFG κα Λεβέντη Ασπασία και τον πρόεδρο του ιδρύματος << 12 ώρες για την Ελλάδα>>, Joseph  Jamar και πρέσβη του ιδρύματος IFG για την ευγενική   χορηγία 800  λίτρων πετρελαίου θέρμανσης , η οποία  θα μας ζεστάνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ 4Ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στις 14 -12-2018 τη σχολική μας μονάδα επισκέφτηκαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι μέλη της Σχολικής Επιτροπής σχολικών δραστηριοτήτων  από το Χάρμανλι  Βουλγαρίας, κατόπιν πρόσκλησης και προτροπής του επικεφαλής ΄΄Διδυμοτείχου Ανάδειξις΄΄ Παναγιώτη Φυδανάκη .

Σκοπός της επίσκεψής αυτής ήταν να γνωρίσουν από κοντά την πόλη μας, να μάθουν την ιστορία του Διδυμοτείχου, να δουν τα μνημεία ,τις εκκλησιές  στολίδια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και να επισκεφτούν σχολεία της πόλης μας. Ένα από αυτά τα σχολεία ήταν και το 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου.

Στόχος της επίσκεψης αυτής να διευρυνθούν οι σχέσεις των σχολικών μονάδων και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για εκπαιδευτικές εκδρομές –αδελφοποιήσεις, έτσι ώστε το σχολείο να φύγει από τα στενά όρια και να κάνει άνοιγμα πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

,

 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια υλοποίησης  Προγράμματος του Εθνολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης στις 23-11-2018 ,οι μαθητές των τάξεων Ε΄, ΣΤ΄του 4ου Δ .Σ Διδυμοτείχου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Εθνολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με θέμα: ΕΒΡΟΣ –ΦΛΕΒΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΑΟΥΣ>>.

Αρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης : ορίστηκε η Μαχαιρίδου Ελισάβετ Συνοδοί: Γαλανοπούλου Βασιλική,Μίτκα Μαρία -Δελήμπαλτα Βασιλική,Παρασχούδης  Χαράλαμπος