ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑΞΕΙΣ Β1΄-Ε΄-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024

Το παράρτημα Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας διοργάνωσε για μια ακόμη φορά δύο τελετές βράβευσης για τια τους μαθητές/τριες που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς μαθηματικών το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι βραβεύσεις  για τους συμμετέχοντες  μαθητές/τριες των σχολείων του Βορείου Έβρου Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας έγιναν στις 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο της Ορεστιάδα, ενώ στις 16 Ιουνίου 2024 την Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 11:30, βραβεύτηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης οι μαθητές/τριες των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Οι διαγωνισμοί της Ελληνικής Μαθηνατικής Εταιρείας

“ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” 
“Παιχνίδι & Μαθηματικά – Μικρός Ευκλείδης” 
“ΥΠΑΤΙΑ” 
“ΘΑΛΗΣ” 
“ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”

Από τη Β1΄ τάξη του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου βραβεύτηκαν οι μαθητές Ρομποτής Γεώργιος και Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος  με Έπαινο για τη συμμετοχή τους και τη διάκρισή τους στον ΄΄6ο  Διαγωνισμό Μαθηματικών  Ικανοτήτων Πυθαγόρας ΄΄της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Από την E΄ τάξη του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου βραβεύτηκε ο μαθητής Δανιηλάκης Δανιήλη με Έπαινο για τη συμμετοχή του και τη διάκρισή του στον΄΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά΄΄ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Έβρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ευχαριστεί:
 τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς και τους χορηγούς μας για τη στήριξή τους,
 το χορηγό επικοινωνίας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, για την προβολή των δράσεών της
 τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων του νομού Έβρου, καθώς και τους συναδέλφους
εκπαιδευτικούς, για τη συνεργασία τους.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Έβρου συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις διακρίσεις τους αλλά και την απλή συμμετοχή τους στους
διαγωνισμούς της ΕΜΕ Έβρου. Συγχαρητήρια αξίζουν, τέλος, και στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών
αυτών για την στήριξη και την ενθάρρυνσή τους!
Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου σχολείου συγχαίρουν για μια ακόμη φορά τους τρεις μαθητές για τη διάκρισή τους με τις εξαιρετικές επιδόσεις και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους!

Καλό καλοκαίρι παιδιά!

 ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΜΑ 1 Αφίσα βραβεύσεις ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΜΑ AST 4179

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤ ΤΆΞΗΣ

Η Λήξη του Διδακτικού έτους  ξεκίνησε Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στην είσοδο του Σχολείου παρουσία των γονέων, Διδακτικού Προσωπικού και των μελών του Συλλόγου και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου αποχαιρέτησαν την Στ΄ τάξη  με  ιδιαίτερη συγκίνηση.

Η τελετή αποχαιρετισμού απλή, πλαισιωμένη από τον αποχαιρετιστήριο λόγο της Διευθύντριας  προς όλους τους μαθητές /τριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου που φοίτησαν στη σχολική μας  και ολοκλήρωσαν τον κύκλο Σπουδών τους ,αλλά και προς όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές  των άλλων τάξεων μας γέμισε περίσσια συγκίνηση, θυμίζοντας μας πως άλλη μια χρονιά τελείωσε, άλλος ένας κύκλος σπουδών έκλεισε.

Οι μαθητές /τριες της Στ΄ τάξης έκαναν τις δικές τους αφιερώσεις προς τους εκπαιδευτικούς που πέρασαν από τη ζωή τους. Έκλεισαν την εκδήλωση αγκαλιασμένοι σε κύκλο   με το δικό τους τραγούδι ΘΑ ΒΡΕΘΟΎΜΕ ΞΑΝΑ ,έτσι για να τους θυμίζει πως η ζωή κάνει κύκλους και τίποτα ποτέ δεν τελειώνει ποτέ. Αφού πήραν τα αναμνηστικά τους δώρα και το Απολυτήριο και οι υπόλοιποι μαθητές τους Τίτλους Προόδου, δροσίστηκαν με μια γρανίτα προσφορά του Συλλόγου και Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά.

Η ζωή είναι ένα ταξίδι αγαπητά μου παιδιά και είναι μόνο χρόνος που κυλάει και φεύγει μέσα από τα χέρια μας, στο χέρι σας είναι να μην αφήνετε ανεκμετάλλευτο τον ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ, να είστε δημιουργικοί και πανέτοιμοι για τις νέες κορυφές που θα κατακτήσετε στο νέο σας σχολείο!

Καλό καλοκαίρι!

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

1ΛΙ ΛΙ 2ΛΙ 3ΛΙ 5ΛΙ Ανώνυμο σχέδιο 3 7ΛΙ

 

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν για δεύτερη μέρα  οι αποχαιρετιστήρια σχολικές δράσεις των μαθητών / τριών του  4ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου. Στις 12/6/2024 έγινε η παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος της τοπικής Ιστορίας με θέμα: ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ από τους μαθητές της Ε΄ τάξης στο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου .

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή και υλοποίηση του Πολιτιστικού Προγράμματος  Χατζηλούδη Μαρία και Άννα Μίχου. Η παρουσίαση των δράσεων έγινε με οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφικό υλικό. Αναδείχθηκαν οι θέσεις ,ο σκοπός και οι στόχοι του Προγράμματος ,καθώς και συνεργασίες των μαθητών/τριών με άλλα σχολεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο  Erasmus που υλοποιούν από κοινού το ίδιο Πολιτιστικό Πρόγραμμα, όπως και η συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας. Το Πρόγραμμα με τις δράσεις των μαθητών παρακολούθησαν οι γονείς της Ε΄ τάξης,  μαθητές και εκπαιδευτικοί των τάξεων: Δ’ με την Βαρελά Μερόπη, της Στ’ τάξης με τη δασκάλα Θεοδωρίδου Παναγιώτα, Μαχαιρίδου Ελισάβετ.

Δεύτερη μέρα εκδηλώσεων Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σχολικές δράσεις πλαισιωμένες με τραγούδι χορό και φυσικά ομαδικά παιχνίδια. Επίσης έγινε η παρουσίαση όλων των Επαίνων για τη συμμετοχή των τάξεων του σχολείου στη διάρκεια του σχολικού έτους. Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ξενοιασιάς τα παιδιά τραγούδησαν ,χόρεψαν έπαιξαν Ομαδικά παιχνίδια δίνοντας μια εορταστική όψη στη σημερινή μέρα.

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης οι εκπαιδευτικοί :Αρβανιτίδου Σταυρούλα και Χρήστος Γκρέμος τους οποίους  ευχαριστούμε  για την όμορφη εκδήλωση.

Οι σχολικές εκδηλώσεις θα  ολοκληρωθούν με τη λήξη του διδακτικού έτους την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 με τον αποχαιρετισμό της Στ’ τάξης, την απονομή των Τίτλων Σπουδών και Προόδου στους μαθητές του σχολείου από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ 6 Λ 9 Λ 7ΛΝ 4 Λ 3ΝΛ 1 Λ1 34 6ΛΙ ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 1 1

Συμμετοχή της Ε τάξης στον 1ο Πανέβριο Διαγωνισμό Ρομποτικής

εξώφυλλο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Πανέβριος Διαγωνισμός Ρομποτικής «Εβrobotics 2024» που διοργανώθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου με υπεύθυνους τον κ. Ζηκίδη (Διευθ. 1ου Δ.Σ. Σουφλίου) και την κ. Μανάφη (Συντονίστρια Έβρου). Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε την περίοδο 11 -19 Απριλίου διαδικτυακά με τη συνολική συμμετοχή  4 Νηπιαγωγείων και του 11 δημοτικών σχολείων νομού μας, ένα εκ των οποίων και το δικό μας.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, η Ε τάξη έλαβε μέρος στον Διαγωνισμό Eβrobotics 2024 . Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κ. Χατζηλούδη Μαρία (ΠΕ70) και κ. Μίχου Άννα (ΠΕ70.5) συνδύασαν στα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας, της τοπικής Ιστορίας και των ΤΠΕ και δημιούργησαν μαζί με τους μαθητές ένα επιδαπέδιο παιχνίδι ρομποτικής. Οι μαθητές/τριες γνωρίσαν καλύτερα τον τόπο τους, εξασκήθηκαν στον τρόπο που πρέπει να δίνουν και να λαμβάνουν  ορθά οδηγίες και επαλήθευαν  τους ισχυρισμούς τους με τη βοήθεια του ρομποτακίου και της υπολογιστικής τους σκέψης.

Αφού οι μαθητές/τριες μάζεψαν πληροφορίες για τα σημεία-ορόσημα του τόπου μας, εκτύπωσαν ή δημιούργησαν οι ίδιοι τις απαραίτητες  καρτέλες για το χαλάκι του Bee Bot και έγραψαν συνεργατικά τους κανόνες του παιχνιδιού. Για την υλοποίηση οι μαθητές/τριες εργάστηκαν σε ζεύγη, ένα εκ των οποίων επιλέχθηκε για να παρουσιάσει τη  διαδικασία στη ζωντανή σύνδεση με το 1ο Δημοτικό Σουφλίου κατά την ημερομηνία διεξαγωγής  του Διαγωνισμού.

Η συμμετοχή μας μπορεί να μη κέρδισε το πρώτο βραβείο, όμως, όλοι είμαστε ευγνώμονες για τη ευκαιρία που μας δόθηκε να συμμετάσχουμε, να δημιουργήσουμε και να διασκεδάσουμε μέσα από την εμπειρία.

Έπαινοι συμμετοχής δόθηκαν σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο.

Βίντεο από την υλοποίηση εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=J_3uBWGqEao&feature=youtu.be

 

3. Κατασκευή καρτέλων 6. Το πρόβλημα και οι κανόνες 5. Παρουσίαση στον διαγωνισμό 4. Παιχνίδι σε ζεύγη

βεβαιώσεις συμμετοχής

Αναλυτικό άρθρο από το Blog  της τάξης μας εδώ:

https://blogs.e-me.edu.gr/hive-etaxi2023244odidxo/2024/04/14/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-1%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/

Τιμητική διάκριση σε διαγωνισμό μαθητών/τριων Γ΄τάξης

«…Αγαπητές/οί μαθήτριες και μαθητές,

Αγαπητές/οί εκπαιδευτικοί,

Σας συγχαίρουμε θερμά για τη διάκριση του παιχνιδιού που δημιουργήσατε για τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι».

Με χαρά σάς αποστέλλουμε τη μνεία του σχολείου σας, καθώς και το έντυπο μνείας μαθητή για να το συμπληρώσετε και μοιράσετε σε κάθε μαθήτρια/μαθητή της ομάδας δημιουργίας του παιχνιδιού…»

Με εκτίμηση,

Τμήμα Οπτικοακουστικής Παιδείας
και Ερευνών
Αυτοτελές Τμήμα
T     +30 214 4027 533 / +30 214 4027 534 / +30 214 4028 730
E     gamescontest@ekome.media
Αλ. Πάντου & Φραγκούδη 11,
176 71, Καλλιθέα
INVEST DIGITISE EDUCATE

 

Στο πλαίσιο του Μαθήματος της Ιστορίας και συγκεκριμένα της Ενότητας «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα»,  και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη Θεματική «Δημιουργώ και Καινοτομώ -Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία», η Γ΄ τάξη αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της παιχνίδι αξιοποιώντας το Bee-Bot που απέκτησε και να συμμετάσχει στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι» που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων  και Επικοινωνίας για το 2023-24.

Στόχοι του παιχνιδιού είναι η καλλιέργεια της διαθεματικότητας και της διεπιστημονικότητας, μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρωτότυπων μαθητικών προσεγγίσεων σε θέματα που προκύπτουν από τη διδασκόμενη ύλη, με σκοπό τη δημιουργία παιχνιδιών, επιτραπέζιων και ψηφιακών, η ανάπτυξη και ενθάρρυνση της μαθητικής πρωτοβουλίας, καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της μηχανικής-σχεδιαστικής και υπολογιστικής σκέψης, καθώς και της δημιουργικότητας των μαθητών, η προώθηση του ομαδοσυνεργατικού πνεύματος μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών ιδεών και πρακτικών διδασκαλίας, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των μαθητών, μέσα από δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η οργάνωση του χρόνου και κατανομή δραστηριοτήτων, η εξοικείωση εκπαιδευτικών και μαθητών με σύγχρονα μοντέλα και εργαλεία εκπαίδευσης, που βασίζονται στη διευρυμένη προσέγγιση S.T.E.A.M. και παράλληλα, σύνδεση των μοντέλων αυτών με ευρύτερες θεματικές και μαθησιακά περιεχόμενα (π.χ. Ιστορία), ενισχύοντας διαθεματικές και οριζόντιες προσεγγίσεις.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που πάντα φροντίζει και μας παρέχει ό,τι εκπαιδευτικό εργαλείο, όπως το  Bee-Bot, χρειαζόμαστε και ζητήσουμε για να κάνουμε τη μάθηση πιο εύκολη, ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα Μαρία Χατζηλούδη, εκπαιδευτικό ΠΕ70 της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, που μας βοήθησε σημαντικά με τις γνώσεις της στην υλοποίηση της ιδέας μας.

Τέλος, ευχαριστούμε την κα Βασιλική Δελημπαλτά, Δ/ντρια του σχολείου μας, που αποδέχεται και υποστηρίζει κάθε μας πρωτοβουλία ενθαρρύνοντας μας να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για μια καλύτερη μάθηση για τα παιδιά.

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης,

Μαρία Κανταρίδου

Ελένη Τζαβέλλα