ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΑΞΕΙΣ:Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ -ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΚΩΝΕΣ ΣΧ ΕΤΟΣ 2023-24

Στις  17 Μαΐου οι τάξεις  Ε΄  και η Στ΄  του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Κομοτηνή στο μοναδικό  Οινοποιείο Κύκωνες και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

Αρχικά, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου από την Οινοποιό κ. Στέλλα , η οποία μας ενημέρωσε για τα στάδια παραγωγής του κρασιού από τον  τρύγο έως την παραγωγή και εμφιάλωση του κρασιού, καθώς και  την αποστολή τους στα καταστήματα λιανικής. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου και τις ρωμαϊκής Πλωτινόπολης. Ο ξεναγός του μουσείου μας βοήθησε να περιηγηθούμε και να συνδέσουμε τα ευρήματα με το ιστορικό πλαίσιο της εποχής τους. Ο θαυμασμός όλων για την ολόχρυσή προτομή του ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου ήταν εμφανής, με τον ξεναγό να αναφέρει πως αυτό το εύρημα θα έπρεπε να βρίσκεται στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, καθώς η θέση του είναι δίπλα τον χώρο όπου βρέθηκε. Συνοδοί της εκδρομής ήταν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Θεοδωρίδου(ΣΤ΄), Μίχου Άννα και Χατζηλούδη Μαρία (Ε) και η υποδιευθύντρια Ελένη Τζαβέλα.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΟ ΚΟ2