ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ -ΤΑΞΕΙΣ Β1΄ ΚΑΙ Β2΄

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτέρας τάξης των τμημάτων   Β1΄ και Β2΄ επισκέφτηκαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου την Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε  Διδυμοτείχου από τις 11.00πμ-12.30μμ.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους παρασκευής ,επεξεργασίας, αποστείρωσης και τυποποίησης του γάλακτος, καθώς και τους χώρους όπου γίνεται η συγκέντρωση των προϊόντων  για τον τελικό προορισμό τους.

Γνώρισαν τα είδη των  γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται  σε ημερήσια βάση και πως αυτά διοχετεύονται στην ελληνική αγορά, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Ενημερώθηκαν  από τον υπεύθυνο παραγωγής Χρήστο Παπαζηλάκη του Πασχάλη    και την κυρία Τούλα για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων της Γαλακτοβιομηχανίας ,καθώς και τα είδη που παράγονται σε αυτήν. Πέρασαν από όλους τους χώρους γνωρίζοντας όλα τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής των προϊόντων  με την συμβολή του εργατικού δυναμικού και με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους  περισσότερη γνώση αφού κατανόησαν καλύτερα τη θρεπτική  αξία  των γαλακτοκομικών προϊόντων  και γεύτηκαν  το   σοκολατούχο γάλα farmer  και το KEFIR που  προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι δασκάλες των τάξεων: Παπαμιχαήλ Δήμητρα Β1΄ τάξη και Τοτολίδου Μαρίνα Β2΄ τάξη.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Παπαζηλάκη του Αθανασίου που μας εξυπηρέτησε και μας δέχτηκε πολύ γρήγορα στη Βιομηχανία Γάλακτος. Ευχόμαστε στους ιδιοκτήτες καλή δύναμη για να συνεχίζουν έτσι δημιουργικά και παραγωγικά το έργο τους με γεύσεις που θα μας ταξιδεύουν νοερά στο παρελθόν μα και σε νέα καινοτόμα προϊόντα που θα μας δίνουν ευχαρίστηση και νοστιμιά όταν τα γευόμαστε. Ως συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης θα προβάλουμε το βίντεο που έχει αναρτημένο η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ . Evrofarma – Our farm! The daily life in the farm https://www.youtube.com/watch?v=FRhgvc132Ww.Μέσα από τον παραπάνω σύνδεσμο ολοκληρώνεται  η διδασκαλία για την παραγωγή του γάλακτος με τον πρωτογενή τομέα της Κτηνοτροφίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης  σας ευχαριστούν για την όμορφη ξενάγηση που τους προσφέρατε στους χώρους της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε  Διδυμοτείχου και τους βοηθήσατε να ταξιδέψουν νοερά με τα προϊόντα σας σε άλλες εποχές μα και να γνωρίσουν νέες γεύσεις στο γάλα και τα παράγωγά του όπως το kefir.

Με εκτίμηση

Οι δασκάλες των τάξεων

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

Τοτολίδου Μαρίνα

 

3Ε 4Ε 11Ε 12Ε  13Ε 10Ε 4Γ Γ1 2Γ 3Γ 7Ε 14 Ε 6

9Ε 8Ε 8 5Ε   18Ε 17Ε

 16Ε 1Ε 1