ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ Α΄ ΤΑΞΗ -ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

4ο   ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ                                                                          

                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι  αιτήσεις εγγραφών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου για το σχολικό  έτος 2024-25 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024 ( ώρες εγγραφών: 8.30-9.30 και 13.00-14.00)

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Στο σχολείο μας εγγράφονται μαθητές/τριες που κατοικούν στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς : Βασ. Γεωργίου, 25ης Μαΐου, Κριεζή, Πρόκου, Σοφοκλέους, Παρ. Πλωτινουπόλεως, Πλωτινουπόλεως, βόρεια πλευρά της πόλης. Επίσης, μαθητές από την περιοχή Πανόραμα και τους μαθητές από τα χωριά- οικισμούς Ισαακίου, Πραγγίου, Ασημένιου, Κυανής και Πετράδων

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Το έντυπο παρέχεται από το σχολείο.

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ)

δ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

    Η εγγραφή στο  Ολοήμερο τμήμα είναι προαιρετική (γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις χωρίς προϋποθέσεις).

      ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Αίτηση ( το έντυπο παρέχεται από το σχολείο)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Ε΄ΤΑΞΗ

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές της  Ε τάξης πραγματοποίησαν την πρώτη εξόρμηση στο Κάστρο του Διδυμοτείχου.

Μέσω του εθελοντικού συλλόγου “Καστροπολίτες”, ξεναγήθηκαν  στα καλντερίμια του κάστρου, μπήκαν στα υπόσκαφα σπήλαια, περπάτησαν στο βυζαντινό μονοπάτι και ταξίδεψαν νοερά σε άλλες εποχές. Έζησαν μια μοναδική εμπειρία η οποία εμπλουτίστηκε με εικόνες και ιστορίες της ανακάλυψης!  Οι μαθητές /τριες μετά από δίωρη περιπλάνηση χωρισμένοι  5 ομάδες μας ολοκλήρωσαν μια  αποστολή! Χωρισμένοι σε Ομάδες  κόκκινη,  μπλε,  κίτρινη,  πράσινη και λευκή συγκέντρωσαν και κατέγραψαν η κάθε Ομάδα ξεχωριστά τα στοιχεία που συνέλλεξε. έμαθαν πολλά για την τοπική ιστορία ,τη δομή του Κάστρου, ταξίδεψαν νοερά σε άλλες εποχές,  και τώρα μένει να ταξινομήσουν την πληροφορίες και να τις αντιπαραβάλλουν με αυτές που βρήκαν οι συνεργάτες τους από τις άλλες χώρες!

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης Χατζηλούδη Μαρία Και Άννα Μίχου μα και οι μαθητές /τριες της Ε΄ τάξης ευχαριστούν για την εξαιρετική ξενάγηση και τις γνώσεις τους τον Ιωάννη Σαρσάκη και τον Ιωάννη Σαρσάκη και Χρήστο Μοκαΐτη.

 

 

 

 

 

 

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ 2024

IMG b15f017d0b42c2d05d6580d16df82ca1 V

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αποκριάτικο πάρτυ του 4ου ΔΣ. Διδυμοτείχου ,το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25/2/2024 και 11.00πμ στο ξενοδοχείο της πόλης μας το Πλωτίνη.

Μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικοί πέρασαν ευχάριστα απολαμβάνοντας τη μουσική υπό την αιγίδα του ΤΖΕLASOUND το χορό, τα παιχνίδια ,μα και τα πλούσια εδέσματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου. οι οποίοι ήταν και οι διοργανωτές της αποκριάτικης γιορτής.

Μέσα σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γεμάτο γέλια και τραγούδια, φωνές και πειράγματα, κύλησε ευχάριστα η αποκριάτικη γιορτή.

Άντε και του χρόνου παιδιά!

ΑΠ1 ΑΠ5 ΑΠ22 1 ΑΠ33

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ -ΤΑΞΕΙΣ Β1΄ ΚΑΙ Β2΄

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτέρας τάξης των τμημάτων   Β1΄ και Β2΄ επισκέφτηκαν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου την Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε  Διδυμοτείχου από τις 11.00πμ-12.30μμ.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους παρασκευής ,επεξεργασίας, αποστείρωσης και τυποποίησης του γάλακτος, καθώς και τους χώρους όπου γίνεται η συγκέντρωση των προϊόντων  για τον τελικό προορισμό τους.

Γνώρισαν τα είδη των  γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται  σε ημερήσια βάση και πως αυτά διοχετεύονται στην ελληνική αγορά, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Ενημερώθηκαν  από τον υπεύθυνο παραγωγής Χρήστο Παπαζηλάκη του Πασχάλη    και την κυρία Τούλα για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων της Γαλακτοβιομηχανίας ,καθώς και τα είδη που παράγονται σε αυτήν. Πέρασαν από όλους τους χώρους γνωρίζοντας όλα τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής των προϊόντων  με την συμβολή του εργατικού δυναμικού και με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους  περισσότερη γνώση αφού κατανόησαν καλύτερα τη θρεπτική  αξία  των γαλακτοκομικών προϊόντων  και γεύτηκαν  το   σοκολατούχο γάλα farmer  και το KEFIR που  προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι δασκάλες των τάξεων: Παπαμιχαήλ Δήμητρα Β1΄ τάξη και Τοτολίδου Μαρίνα Β2΄ τάξη.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Παπαζηλάκη του Αθανασίου που μας εξυπηρέτησε και μας δέχτηκε πολύ γρήγορα στη Βιομηχανία Γάλακτος. Ευχόμαστε στους ιδιοκτήτες καλή δύναμη για να συνεχίζουν έτσι δημιουργικά και παραγωγικά το έργο τους με γεύσεις που θα μας ταξιδεύουν νοερά στο παρελθόν μα και σε νέα καινοτόμα προϊόντα που θα μας δίνουν ευχαρίστηση και νοστιμιά όταν τα γευόμαστε. Ως συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης θα προβάλουμε το βίντεο που έχει αναρτημένο η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ . Evrofarma – Our farm! The daily life in the farm https://www.youtube.com/watch?v=FRhgvc132Ww.Μέσα από τον παραπάνω σύνδεσμο ολοκληρώνεται  η διδασκαλία για την παραγωγή του γάλακτος με τον πρωτογενή τομέα της Κτηνοτροφίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης  σας ευχαριστούν για την όμορφη ξενάγηση που τους προσφέρατε στους χώρους της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε  Διδυμοτείχου και τους βοηθήσατε να ταξιδέψουν νοερά με τα προϊόντα σας σε άλλες εποχές μα και να γνωρίσουν νέες γεύσεις στο γάλα και τα παράγωγά του όπως το kefir.

Με εκτίμηση

Οι δασκάλες των τάξεων

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

Τοτολίδου Μαρίνα

 

3Ε 4Ε 11Ε 12Ε  13Ε 10Ε 4Γ Γ1 2Γ 3Γ 7Ε 14 Ε 6

9Ε 8Ε 8 5Ε   18Ε 17Ε

 16Ε 1Ε 1

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑΞΕΙΣ Γ-Δ-Ε-ΣΤ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ’, Δ1, Δ2, Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας, εχθές 14/2/2024, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”, σε συνέχεια των δράσεων της διεθνής ημέρας 6/2/2024, μέσω webex, από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Την πραγματοποίηση της δράσης ανέλαβε έμπειρη αστυνομικός, που με την αμεσότητά της απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, ανησυχίες των παιδιών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 14-2-2024

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν  ήταν η προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα διαδικτυακά παιχνίδια, το cyberbulling, ασφάλεια συσκευών.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 14 2 2024 1 ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 14 2 2024

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Β1΄ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου, της Β1΄τάξης με δασκάλα την Παπαμιχαήλ Δήμητρα και της Β2΄ τάξης με δασκάλα την Τοτολίδου Μαρίνα, ενημερώθηκαν στις 6-2-2024 για την  ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2024. Άκουσαν  για το Διαδίκτυο, κατανόησαν τα θετικά και τα αρνητικά του Διαδικτύου ως μέσο για την υλοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς. Είδαν τα μέτρα τήρησης για μια ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, άκουσαν για τους κινδύνους του Διαδικτύου και πώς πρέπει να τους εντοπίζουν και να τους αποφεύγουν, έμαθαν ποια είναι  τα προσωπικά δεδομένα. Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών χρησιμοποιήθηκε το παρακάτω ενημερωτικό -διδακτικό υλικό με σκοπό την αναγνώριση των θετικών παροχών και την εγρήγορση  της συνείδησης για τους κινδύνους του Διαδικτύου. Το υλικό αντλήθηκε από την  επίσημη σελίδα Safe Internet 4 Kids.

SID2024 Save the date

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Ε΄ τάξη

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου: Safe Internet Day 2024

Η Ε’ τάξη μας επέλεξε να ενημερωθεί μέσω του οπτικοακουστικού υλικού που μας παρέχει η επίσημη σελίδα Safe Internet 4 Kids. Εστιάσαμε κυρίως στο  γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ό,τι μπορούμε γύρω από το ασφαλές διαδίκτυο και συζητήσαμε πιθανά σενάρια ιντερνετικού κινδύνου. Επίσης, αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στον όρο της “πνευματικής ιδιοκτησίας”, παρακολουθώντας το μικρό χταποδάκι του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, έναν καλλιτέχνη που όλο δημιουργούσε… αλλά κανείς δεν σεβόταν τη δουλειά που δημοσίευε. Στο τέλος, παίξαμε ένα κουίζ με πιθανά σενάρια και τις σωστές αντιδράσεις μας μέσα στα πλαίσια του Ασφαλούς Διαδικτύου. Αφιερώσαμε μία ώρα με συζήτηση και υποθετικά σενάρια σε ένα θέμα που μας αφορά καθημερινά!!!

SID2024 Save the date Βεβαίωση Υποστηρικτή Χατζηλούδη Μαρία Βεβαίωση Υποστηρικτή Μίχου ΆνναΦωτο από την τάξη

Πνευματική Ιδιοκτησία

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Γ΄ΤΑΞΗ 2023-2024

Ανώνυμο σχέδιο 1 Ανώνυμο σχέδιο 2

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν δραστηριότητες για τη διεθνή ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο! Αφού παρακολούθησαν τα παραμύθια “Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα” και  “Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη”, απάντησαν σε σχετικά κουίζ, δημιούργησαν το δικό τους δίπλωμα “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο” λέγοντας ΝΑΙ στο save the date!!!

Παιδιά και εκπαιδευτικοί ενώνουμε τις φωνές μας και ζητάμε καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο.