ΚΑΛΑΝΤΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΑ “καστροtwinnakia” της Ε΄ ΤΑΞΗΣ

Το πρώτο εγχείρημα της νεοσύστατης ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου μας “πετάει” από χθες  23/12/2023 στο διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio. Τα “καστροtwinnakia” της Ε΄ τάξης ηχογράφησαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης για να τα διαδώσουν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από το Πανελλήνιο Μαθητικό Ραδιόφωνο. Το ηχητικό θα εκπέμπει μη προγραμματισμένα, ως ραδιοφωνικό μήνυμα για τις επόμενες μέρες. Μπορείτε όμως να το ακούσετε αποθηκευμένο οποιαδήποτε στιγμή στον παρακάτω σύνδεσμο.https://europeanschoolradio.eu/el/episode/9311

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ραδιοφωνικής ομάδας Μαρία Χατζηλούδη, Άννα Μίχου, Χρήστος Γκρέμος.

Αναμένουμε την επόμενη ραδιοφωνική δράση!

Μ.Χ

Με  τις δασκάλες τους Χατζηλούδη Μαρία και Άννα Μίχου καθώς  και τον μουσικό του σχολείου Χρήστο Γκρέμο κατάφεραν οι  φωνές των μαθητών/τριών να φτάσουν  πέρα από τα όρια της Θράκης  και να ακουστούν μέσα από τις συχνότητες του europeanschoolradio.eu .Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για αυτήν τη χριστουγεννιάτικη δράση.

Άντε και του χρόνου παιδιά με νέες ηχογραφήσεις  και νέες καινοτόμες δράσεις!

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ Ε΄ ΤΑΞΗ

Οι μαθητές /τριες της Ε ΄με τις δασκάλες τους Χατζηλούδη Μαρία και Άννα Μίχου του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου στις 20/12/2023 πήραν μέρος  στη Χριστουγεννιάτικη δράση της σχολικής Βιβλιοθήκης ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ και φυσικά έφτιαξαν το δικό τους πάπλωμα, αλλά τήρησαν και την υποχρέωση να φέρουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δεντράκι μέσα από το μοναδικό δικό τους αποτύπωμα.

Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2023

Στη φάτνη της καρδιάς σου να μοσχοβολά η ψυχή σου ζεστασιά και τρυφερότητα…

Να σε σκεπάζει απαλά το φως που διαλύει τα σκοτάδια σου…

Κάθε Χριστούγεννα ξαναγεννιέται το «παιδί» μέσα σου, το βλέμμα καθαρίζει και δεν μπορεί παρά να δει με τα μάτια Εκείνου που κάθε Χριστούγεννα ζεσταίνει τη φάτνη της καρδιάς μας!

Σήμερα Παρασκευή 22/11/2023 η τάξεις Δ1΄ & Δ2΄ του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου παρουσίασαν το θεατρικό έργο ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου. Υπεύθυνες της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Βαρελά Μερόπη και Παπαδάκη Δήμητρα. Την επιμέλεια της σχολικής χορωδίας με χριστουγεννιάτικες μελωδίες την είχε ο μουσικός του σχολείου μας Χρήστος Γκρέμος. Συγχαρητήρια αξίζουν σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για την όμορφη αυτή παράσταση που μας χάρισαν  ,μα και σε γονείς και φίλους που  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Καλά Χριστούγεννα με ΑΓΑΠΗ να είναι το κυρίαρχο συστατικό στις καρδιές μας!

α1 2 Α

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ -ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΦΑΓΗΤΑ- ΤΑΞΕΙΣ Β2΄ -Γ2΄-Ε΄

Στις 21/12/2023 οι μαθητές/τριες  των τάξεων Β2΄με την εκπαιδευτικό της τάξης  Τοτολίδου Μαρίνα  και  Γ2΄ με την Τζαβέλλα Ελένη και σε διαφορετικό χρόνο οι  εκπαιδευτικοί Χατζηλούδη Μαρία και Άννα Μίχου  της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου και παρακολούθησαν την υλοποίηση του χριστουγεννιάτικου εθίμου τα ΕΝΝΙΑ ΦΑΓΗΤΑ από την Πρόεδρο  του Λαογραφικού Μουσείου  Τσακιράκη Χρυσούλα. Οι μαθητές /τριες ενημερώθηκαν πάνω στα έθιμα  της παράδοσης μέσα από την εξιστόρηση, την εικόνα, το βίντεο. Οι μαθητές της Ε τάξης έδωσαν συνέντευξη για το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ3  ,την εκδήλωση κάλυψε η δημοσιογράφος της πόλης μας Μαρία Μανάκα.

2Λ 2Χ 1Χ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σήμερα, 20/12/2023, με την συμμετοχή της Ε’ τάξης του σχολείου μας, ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη δράση της Βιβλιοθήκης μας!!! Ευχαριστώ πολύ τις μαθήτριες, τους μαθητές και φυσικά τις συναδέλφους των Δημοτικών Σχολείων που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας και “βοήθησαν” στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της βιβλιοθήκης!!! Η βιβλιοθήκη μας γέμισε με πανέμορφα, μοναδικά, οικολογικά έλατα ενώ όλα τα παιδιά πήραν μέρος στις δραστηριότητες που ετοιμάσαμε γι’ αυτά, με πολλή χαρά!! Ευχαριστώ θερμά και την συνάδελφο κ.Κυριακή Πολιτίδου για την συμβολή της τόσο στην οργάνωση, όσο και στην διεξαγωγή της δράσης. Ευχαριστώ επίσης την Διευθύντρια του σχολείου μας, κ.Βάσω Δελημπαλτά, για την υποστήριξή της.

Η υπεύθυνη βιβλιοθήκης

Έλλη Μαχαιρίδου

κ2 Ανώνυμο σχέδιο 3 2ε Δ5 δ1 3ε κ1 Ανώνυμο σχέδιο

 

 

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ 4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Με γέλια και χαρά οι μικροί μαθητές/τριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου υποδέχτηκαν στις 20/12/2023 τον Αϊ -Βασίλη στις τάξεις τους, ο οποίος μοίρασε δωράκια στα παιδιά και συνομίλησε μαζί τους. Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του 4ου Δ.Σ  Διδ/χου ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου για την ευχάριστη οργάνωση αυτής της δράσης και του ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα ,το Νέο έτος να του δύναμη για να προσφέρει όμορφες δράσεις στο σχολείο.

1χ 3χ

χ4 χ5

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΑΞΗ Γ΄

Στις 15/12/202 οι μαθητές/τριες  του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου με τη δασκάλα τους Τζαβέλλα Ελένη  επισκέφθηκαν τη σχολική βιβλιοθήκη.  Όμορφα συναισθήματα και παιδικά χαμόγελα κατέκλυσαν και σήμερα την Χριστουγεννιάτικη δράση!!!🌟🌟🌟Ευχαριστούμε παιδάκια για το όμορφο δεντράκι σας που στόλισε κι αυτό την βιβλιοθήκη μας!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Β1΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την εκπαιδευτικό της τάξης Παπαμιχαήλ Δήμητρα του 4ΟΥΔ.Σ Διδυμοτείχου συμμετείχαν στις 15/12/2023 στο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου Διδυμοτείχου με θέμα <<ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΦΑΓΗΤΑ>>, με σκοπό να γνωρίσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν τα ήθη και έθιμα μέσα από τα δρώμενα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ, είδαν  ένα βίντεο με μια ιστορία μέσα από ένα μύθο, άκουσαν όλες τις εκδοχές  για τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέσα από τη ντοπιολαλιά και τα ήθη και έθιμα που υπάρχουν στα χωριά του Έβρου.

Το Πρόγραμμα υλοποίησε η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Διδυμοτείχου κυρία Χριστίνα Τσακιράκη, την οποία  ευχαριστούμε για την εξαιρετική παρουσίαση και της ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!

2Φ 1Φ 3Φ 4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΦΑΓΗΤΑ Β1 6Φ9Φ 8Φ