ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ 2023

Χτες, Τετάρτη 29/12 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και  ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην χριστουγεννιάτικη δράση της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κυρίας Έλλης, κατασκεύασαν ένα εναλλακτικό έλατο και το προσέφεραν στη βιβλιοθήκη, προκειμένου να την στολίσουμε χριστουγεννιάτικα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν αφήγηση του βιβλίου “Το δώρο της Παπλωματούς”, συμμετείχαν σε παιχνίδι κατανόησης του κειμένου και τέλος “έραψαν” το δικό τους “πάπλωμα” που το διακόσμησαν με ζωγραφιές και ευχές. Σήμερα, 30/11, το δικό τους δέντρο έφεραν οι μαθητές του τμήματος Ε2΄ του 3ου Δ.Σ. Διδυμοτείχου που με τη σειρά τους παρακολούθησαν το πρόγραμμα κι έφτιαξαν το “πάπλωμά” τους.

Δ1 1 Δ2 1 Δ3 Δ4  Δ5 1 

Την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη υποδεχθήκαμε στην βιβλιοθήκη μας την Στ’ τάξη του 3ου Δ.Σ. Διδυμοτείχου Μας έφεραν το εναλλακτικό έλατο που έφτιαξαν για να στολίσουμε τον χώρο μας, παρακολούθησαν το “Δώρο της Παπλωματούς” κι έφτιαξαν κι αυτοί το δικό τους πάπλωμα, γεμάτο με όμορφες ζωγραφιές και ευχές!

Ανώνυμο σχέδιο 3  κ2κ18δ Δ7

«Κάθε μέρα Χριστούγεννα »!!!Ετσι νιώθουμε οτι είναι  κάθε φορά που μαθητές επισκέπτονται την βιβλιοθήκη του σχολείου μας ,προκειμένου να συμμετάσχουν στην Χριστουγεννιάτικη δράση!!!Ετσι και την Πέμπτη 7/12 οι μικροί μαθητές της Γ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου μας πρόσφεραν το οικολογικό δέντρο που έφτιαξαν, απόλαυσαν την ανάγνωση του παραμυθιού ,στόλισαν το δέντρο των ευχών και ετοίμασαν το δικό τους βιβλίο !🎄🎄🎄

Συγκέντρωση ειδών διατροφής για «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει των Χριστουγέννων.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Ο ανωτέρω Οργανισμός, προκειμένου να ξεκινήσει την κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επικαλείται και πάλι την έμπρακτη στήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, της σχολικής κοινότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία ευχαριστεί για την έως τώρα ευγενική και συγκινητική στάση της.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών που θα ανταποκριθούν στην έκκληση θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του Οργανισμού και θα αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

–      Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, σάλτσα ντομάτας, κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρέ, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, συσκευασμένους κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

  • Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες Νο 4-5-6, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα.
  • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, κλπ.

– Είδη υγιεινής και οικιακής χρήσης: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικά ρούχων, απορρυπαντικά πλυντηρίου, χλωρίνη, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, σακούλες απορριμμάτων, διαφανής μεμβράνη, λαδόκολλα, γάντια μιας χρήσης.

Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 11-12-2023.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ

Στις 20/11/2023 οι μαθητές/τριες  και το διδακτικό Προσωπικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου παρακολούθησαν τη  θεατρική παράσταση  << ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ>> του Κριστιάν Άντερσεν του θεατρικού θιάσου ΘΕΑΣΥ Ορεστιάδας, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου.

Το έργο για μια ακόμη φορά πέρασε  τα θετικά του  μηνύματά του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ,αποδεικνύοντας τη δύναμή  του και την αντοχή του στο χρόνο.

Ευχαριστούμε τον θεατρικό θίασο ΘΕΑΣΥ για την άριστη ερμηνεία του και του ευχόμαστε πάντα  καλλιτεχνικές επιτυχίες!

Α1 2 Α 3 Α

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε στις  17/11/2023 και ώρες 12.00μμ -14.00μμ. το σεμινάριο  του Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου  πάνω στις <<ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ>>. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και παρουσιάστηκε από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή του Ερυθρού Σταυρού του  Περιφερειακού Τμήματος Διδυμοτείχου κ.Τερζούδη Χριστόδουλο.Πρόεδρο του Δ.Σ. / Εκπαιδευτή  Πρώτων Βοηθειών, CPR και AED/ Υπεύθυνος  Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου τον οποίον και ευχαριστούμε για την εξαιρετική του ενημέρωση.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Βασιλική Δελημπαλτά  και το διδακτικό προσωπικό  του σχολείο ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό για τη συνεργασία του , και ευελπιστεί σε μια νέα ενημέρωση μεγαλύτερης διάρκειας.

1 Ε 2 Ε

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2024…ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 4

Πέρασαν 50 ολόκληρα από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, με την οποία εδραιώθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα, και αποτέλεσε το έναυσμα για να ανοίξει  τα φτερά της η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  σε νέους ορίζοντες, φέρνοντας τον αέρα  της αλλαγής σε όλους τους κοινωνικούς ,Πολιτιστικούς ,οικονομικούς  τομείς της χώρας μας, αγγίζοντας φυσικά και τα φτερά της  Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της.

Αυτή τη μνήμη σήμερα 17 Νοεμβρίου 2023, γιόρτασαν και τίμησαν  με  σεβασμό  και κατάνυξη ,  οι μαθητές/τριες  της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου  Διδυμοτείχου  στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Η ιστορία ξετυλίχτηκε για μια ακόμη φορά στα μάτια των παιδιών  με το Χρονικό του Πολυτεχνείου πλαισιωμένο με ποιήματα και τραγούδια. Υπεύθυνη της σχολικής εορτής η δασκάλα της Ε΄ τάξης Μαρία Χατζηλούδη με συνδιοργανώτρια την εκπαιδευτικό Παράλληλης στήριξης Άννας Μίχου . Την επιμέλεια της παιδικής χορωδίας  είχε ο μουσικός του σχολείου μας, Χρήστος Γκρέμος.

Αξίζει έναν μεγάλο μπράβο σε μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς που τίμησαν την ημέρα αυτή.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΑ

αφισα πολυτεχνειου 2023 π2 3 π Προσθέστε λίγο κείμενο

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΡΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

1 Ξ Ν 2Ξ Ξ3

Οι μαθητές/τριές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης, επισκέφτηκαν στις 16 Νοεμβρίου τις εγκαταστάσεις του θεματικού πάρκου Ήρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα από εργαστήριο του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.  Η αναλυτική παρουσίαση με βασικές έννοιες των μορφών, των πηγών, των μετατροπών ενέργειας, οι διαδραστικές δραστηριότητες με πειράματα και η περιήγηση στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου ενθουσίασαν τους μικρούς πειραματιστές!

Στη συνέχεια, εκτός από το απαραίτητο γεύμα, ακολούθησε μια σύντομη βόλτα στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης της Ξάνθης. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που βοήθησε τους μαθητές/τριες να κατανοήσουν και να εμπεδωσουν βασικές έννοιες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τους μαθητές συνόδεψαν οι  εκπαιδευτικοί των τάξεων. Μαρία Χατζηλούδη και Άννα Μίχου Ε΄ τάξη και  Παναγιώτα Θεοδωρίδου ΣΤ΄ τάξη καθώς και η Διευθύντρια του σχολείου Δελημπαλτά Βασιλική.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους για την δράση και τη φιλοξενία τους!

Χατζηλούδη Μαρία

Ανώνυμο σχέδιο 2   2Π

4 Ξ   1Π

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Β ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΙΟΠ ΣΟΥΦΛΙΟΥ  

Οι μαθητές/τριες του Β1΄ και του Β2΄ του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου στις 15/11/2023,συμμετείχαν στο Βιωματικό Εργαστήρι ,το οποίο οργανώθηκε από το Μουσείο Μετάξης  (ΠΙΟΠ Σουφλίου) με θέμα << Το ΕΛΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ>> , το οποίο παρουσιάστηκε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς από την κυρία Γιώτα στο γειτονικό Μουσείο του Μπρίκα.

Οι μαθητές /τριες μετά την αφήγηση του παραμυθιού χωρίστηκαν σε τρεις Ομάδες.

Η κάθε Ομάδα παρουσίασε τη δική της εκδοχή  για το παραμύθι, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στην δημιουργία και την  εξέλιξη της δικής της ιστορίας. Μέσα από  τη δραματοποίηση ,το παιχνίδι ρόλων την κίνηση και την αφήγηση τα παιδιά γνώρισαν το ζωικό και φυτικό βασίλειο του δάσους, διδάχθηκαν   τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα που διέπει τα πάντα. Κατανόησαν τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα μέσα  από τα θετικά και αρνητικά της κάθε οντότητας αναγνωρίζοντας  την αξία της ζωής ,όπου αυτή υπάρχει στα φυτά και στα ζώα.

Σε δεύτερο χρόνο η μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Μετάξης ,όπου παρακολούθησαν βίντεο με τη ζωή του Μεταξοσκώληκα, γνώρισαν τα αντικείμενα ,τις μεταξωτές κλωστές ,τις  μεταξωτές ενδυμασίες.

Ξεναγήθηκαν στην έκθεση του πρώτου ορόφου ,όπου είδαν μεταξωτές ενδυμασίες από την Κίνα (κιμονό),αντικείμενα που στόλιζαν το κεφάλι και το κιμονό, πίνακες μοναδικούς  οι οποίοι παρουσιάζουν τα στάδια επεξεργασίας του μεταξιού, μεταξωτά υφάσματα.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Παπαμιχαήλ Δήμητρα Β1΄, Τοτολίδου Μαρίνα Β2΄ και από το Τμήμα Ένταξης η Κυριακή Πολιτίδου.

Ευχαριστούμε την κυρία Γιώτα για την εξαιρετική παρουσίαση του παραμυθιού και τα Μουσεία  Μετάξης και Μπρίκα για τη φιλοξενία τους.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΗΤΡΑ

εθξμΧβθ εΧνΣηΩμ μθξοδβθξ 2023 3 Γ 4 Γ 5 Γ

1Μ N8 6 N  4ο ΔΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Β ΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΙΟΠ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΟ ΕΛΑΤΑΚΙ

 

Συμμετοχή του Δ2΄ τμήματος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023

4¬ Φ.μ ΦβΦξεθνΧβπθξ ΧξκσιΣςγΩ ΧΤΦθεΣΦΣ γσΦβγΣ 2023

Τα παιδιά του  Δ2΄τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου με τη δασκάλα τους Δήμητρα Παπαδάκη  συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023 με την παραπάνω αφίσα. Η δράση τους εγκρίθηκε και τους έστειλαν από τις Βρυξέλλες πιστοποιητικά για την συμμετοχή τους.

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ανώνυμο σχέδιο