4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΛΗΞΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου συγχαίρουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την προσφορά των αναμνηστικών στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης σε μπλουζάκια και τον εκπαιδευτικό της μουσικής Χρήστο Γκρέμο που πλαισίωσε την εκδήλωση της αποφότησης και εύχονται σε γονείς και μαθητές /τριες Καλό Καλοκαίρι!

2 4

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

 

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ Μ.Ε.Α ΕΒΡΟΥ 20233

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του Σχολείου συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ τάξης για το 2ο βραβείο που απέσπασαν στον διαγωνισμό  δημιουργίας του νέου λογότυπου για την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, παράρτημα Έβρου.
Η επιτυχία τους  τιμά πρωτίστως τις/τους  ίδιες/ους  αλλά και το Σχολείο  μας.
Αναμφισβήτητα, το βραβείο αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια για το μαθητικό μας δυναμικό! Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλή πρόοδο!

Εκφράζουμε, επίσης, τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μας  στην κα Τόττα Μαρία που ενέπνευσε και στήριξε τα παιδιά σε όλη την πορεία  του διαγωνισμού!

1 4 4 6

3 4 6 3

7 2 5 3

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων,

η Διευθύντρια

Βασιλική Δελημπαλτά

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΒΡΟΥ

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Αντιγραφή ΛΟΓΟΤΥΠΟ 3  ΛΟΓΟΤΥΠΟ 2

 

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου για τη συμμετοχή τους και τη  διάκρισή τους στον Διαγωνισμό Λογότυπου της Μαθηματικής  Εταιρείας  Έβρου παίρνοντας το 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ  στο διαγωνισμό .

Οι μαθητές πήραν μέρος στο διαγωνισμό με τρία λογότυπα από τα οποία το ένα από αυτά  πήρε την 2η θέση καθώς και  μια δωροεπιταγή των 100 ευρώ, αλλά πήρε την πρώτη θέση στην καρδιά μας. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην εκπαιδευτικό του σχολείου μας Μαρία Τότα η οποία οργάνωσε τους μαθητές και υποστήριξε τη δράση αυτή με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό,καθώς την δασκάλα της τάξης Μιχαήλ Χριστίνα για την υποστήριξη και συνεργασία τους μαθητές της και  την εκπαιδευτικό της Πληροφορικής  κυρία Τότα Μαρία.

Το δεύτερο Βραβείο συμβολίζει τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή ,τον μεγάλο φυσικομαθηματικό ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του κόσμου για την προσφορά του στα μαθηματικά και την συνεργασία του με τον Αϊνστάιν για τη θεωρία της σχετικότητας και τη σχέση της οικογένειάς του με τον Νομό Έβρου και πιο συγκεκριμένα τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Αντιγραφή

1 5 2 6  

Έτσι δημιουργικά να συνεχίσετε  παιδιά στη ζωή σας με τόλμη και φαντασία!

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ-ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ 2023

Άλλη μια σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της γεμάτη με όμορφες σχολικές αναμνήσεις , δράσεις,και αθλοπαιδιές που δίνουν μιά νέα διάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης ποτισμένη με γέλια και χάρές στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας.Έτσι σήμερα 14 Ιουνίου μια  μέρα πριν  από τη λήξη του σχολικού έτους, το προαύλιο γέμισε από τις  χαρούμενες φωνές των μαθητώ/τριών του σχολείου μας οι οποίοι πήραν μέρος σε διάφορες αθλοπαιδιές όπως τσουβαλομαχίες, survivor, νερομπαλόνια , χορός, μουσική, τα οποία διοργανώθηκαν  άψογα  από την γυμνάστρια του  Βασιλική Παρόγλου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας.

Η διευθύντρια ο Σύλλογος Διδασκόντων,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  σχολείου μας  συγχαίρουν τη γυμνάστρια του σχολείου μας κυρία Βασιλική Παρόγλου για την άψογη διοργάνωση των αθλοπαιδιών και της εύχεται να έχει πάντα την ίδια δημιουργική διάθεση στο εκπαιδευτικό της έργο.

1 3 2 3 3 3 4 5 5 2 6 2

 

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΄΄World Values Παγκόσμιες Αξίες -ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

pdf_20230602_025850_0000 (1)[7228]

pdf_20230602_025741_0000 (1)[7227] Πρόγραμμα Παπαδοπούλου -Βάγια έφη Μπάκα

Ανάμεσα στις πολλές αξίες που προάγει το σχολείο ,οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μέσω της δραματοποίησης και της αφήγησης παρουσιάσουν αυτές που συζητήθηκαν
περισσότερο τη σχολική χρονιά που κλείνει.

Η ευαισθητοποίηση και η προστασία του φυσικού
περιβάλλοντος είναι ανάγκη και προϋπόθεση της συνέχισης της ζωής. Η ποιότητα της ζωής μας όμως εξασφαλίζεται και από την οικοδόμηση ειλικρινών σχέσεων, την εγκατάλειψη κάθε ατομικότητας και την προώθηση της άδολης αγάπης.

Έτσι λοιπόν  σήμερα 9/6/2023 εντός του διδακτικού ωραρίου οι μαθητές/τριες των τάξεων Δ ‘ και ΣΤ΄ παρουσίασαν τις παγκόσμιες αξίες  στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του δήμου Διδυμοτείχου με δύο θεατρικές παραστάσεις. Στην αγγλική Γλώσσα από τους μαθητές/τριες της Δ’ τάξης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό του σχολείου μας της Αγγλικής Γλώσσας Παπαδοπούλου Βάγια  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της τάξης Τζαβέλλα Ελένη ,Νικολή Ευάγγελο, Καχριμάν Αμέτ ,καθώς και στη Γαλλική Γλώσσα από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας του σχολείου μας Έφη Μπάκα σε συνεργασία με την την εκπαιδευτικό της τάξης Μαχαιρίδου Ελισάβετ.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πρωτοποριακή προσέγγιση των αξιών μέσα από την προφορική ,καλλιτεχνική, μουσική  έκφραση μαθητών και εκπαιδευτικών.  Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια όπου αναδεικνύονται οι παγκόσμιες αξίες από τους μαθητές/τριες με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας Χρήστο Γκρέμο.

Παπαμιχαήλ Δήμητρα-

IMG d5c5d104293c16fa0629d814c1ffbae0 V IMG 2893385355fda5af910b6ce4b624d9dd V

10 8 7 6 5 4 3 3 1 2 1 1 1 8 1 7 1 6 1

 

 

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΄΄World Values Παγκόσμιες Αξίες ΄΄-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

pdf_20230602_025850_0000 (1)[7228]

IMG d5c5d104293c16fa0629d814c1ffbae0 V  IMG 2893385355fda5af910b6ce4b624d9dd Vs

Λίγα λόγια…
Ανάμεσα στις πολλές αξίες που προάγει το σχολείο ,οι

μαθητές και οι μαθήτριές μας μέσω της δραματοποίησης και

της μουσικής θα παρουσιάσουν αυτές που συζητήθηκαν

περισσότερο τη σχολική χρονιά που κλείνει.

Η ευαισθητοποίηση και η προστασία του φυσικού

περιβάλλοντος είναι ανάγκη και π
ροϋπόθεση της συνέχισης
της ζωής.
Η ποιότητα της ζωής μας όμως εξασφαλίζεται και
από την οικοδόμηση ειλικρινών σχέσεων, την εγκατάλειψη

κάθε ατομικότητας και την προώθηση της άδολης αγάπης.

 

 

 

 

 

 

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Στ’τάξης στην Αλεξανδρούπολη, που οργανώθηκε από κοινού με το 2ο Δ.Σ. Διδυμοτείχου. Τα παιδιά, με τους συνοδούς τους, επισκέφθηκαν τον κρατικό αερολιμένα Αλεξανδρούπολης ” Δημόκριτο” όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του, παρατήρησαν τα όργανα του μετεωρολογικού σταθμού και παρακολούθησαν την απογείωση του  αεροσκάφους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Δέλτα Τηλεόρασης. Εκεί είδαν το “Κοντρόλ” όπου χτυπά η “καρδιά” της Δέλτα TV καθώς και τα στούντιο απ’ όπου μεταδίδονται οι ζωντανές εκπομπές του καναλιού. Οι εκδρομείς κατέληξαν στο πάρκο Αλτιναλμάζη για φαγητό και παιχνίδι.

4 2 8 1 7 2 6 2 5 2 3 3 2 3 1 2

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟ 4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2023. οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης επιδόθηκαν σε κυνήγι θησαυρού που οργάνωσε η δασκάλα της τάξης, Έλλη Μαχαιρίδου. Στην διεξαγωγή του παιχνιδιού βοήθησαν με τη  συμμετοχή τους η Κυριακή Πολιτίδου και ο Βαγγέλης Νικολής.  Τα παιδιά, χωρισμένα σε δυο ομάδες, συνεργάστηκαν για να λύσουν γρίφους και να εντοπίσουν τα στοιχεία. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαν την ευκαιρία να λύσουν μεσοστοιχίδες, να κατασκευάσουν κάρτες και να ευχηθούν καλό καλοκαίρι σε δασκάλες τους. Ακόμη, δροσίστηκαν μ’ ένα παγωτάκι και ευχαρίστησαν την κυρία Τούλα που φροντίζει το σχολείο μας. Τα πρωτάκια μας συνέβαλαν κι αυτά στο παιχνίδι, χρωματίζοντας τα γράμματα με τα οποία οι μαθητές/τριες της Στ’ συνέθεσαν το μήνυμα με το οποίο και έληξε το παιχνίδι.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας δώρισε στους μαθητές/τριες και την δασκάλα της Στ’ τάξης από ένα μπλουζάκι ως αναμνηστικό αποχαιρετιστήριο δώρο!

7 6 5 4 3 2 1