4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΄΄ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η οποία είναι στις 2 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη σχολική μας μονάδα η παρακάτω δράση.
Η συγγραφέας και δασκάλα Γιώτα Στανελούδη παρουσίασε το τελευταίο βιβλίο της “Βατραχοπειράγματα” στους μαθητές/τριές της Β’ τάξης του σχολείου μας . Η βιβλιοπαρουσίαση του παραμυθιού έγινε στις 31-3-2023, στην βιβλιοθήκη του 4ου Δ.Σ. Διδυμοτείχου. Το παραμύθι αναφέρεται στα  απλά πειράγματα που ενοχλούν και στενοχωρούν τα παιδιά και πώς πρέπει να αντιδρούν. Την παρουσίαση του βιβλίου την παρακολούθησαν τα παιδιά της Β΄ τάξης ,οι εκπαιδευτικοί της τάξης   Παπαδάκη Δήμητρα και Φιλοκώστα Άννα, καθώς και με τη συμμετοχή και  ευγενική συμπαράσταση μαθητών του ΓΕΛ Διδυμοτείχου, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της Συμβούλου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας μας κ. Ευγενίας Δουλάμη.

Ακολούθησαν εκπαιδευτικά  παιχνίδια με την συγγραφέα του βιβλίου. Οι μαθητές/τριες του Λυκείου , είχαν την ευκαιρία να περάσουν στους μικρούς μαθητές/τριές μας μηνύματα κατά της παρενόχλησης – bullying, καθώς και την ενεργή υποστήριξή τους αν και όποτε χρειαστεί. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης η φιλόλογος Τοπαλούδη Μαρίνα.

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

χωρίς τίτλο 2  4Ο ΔΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3  4Ο ΔΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ χωρίς τίτλο4Ο ΔΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 3 1 1 1 .png 2

χωρίς τίτλο 3

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ”ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ”2023

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θεματική τη ρομποτική και σε συνδυασμό με τις γιορτές του Πάσχα η Δ’ τάξη παρουσίασε έναν διαφορετικό τρόπο βαψίματος αυγών στα παιδιά του σχολείου. Η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών της τάξης Τζαβέλλα Ελένης και  Νικολή Ευάγγελου.

Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα!!!!

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

.χωρίς τίτλο 1 4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022 23 χωρίς τίτλο 2 1

 

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2023

Με αφορμή τον ερχομό της άνοιξης στις 21-3-2023 ,οι μαθητές της Πρώτης τάξης των τμημάτων Α1΄ και  Α2΄ του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική  δράση <<ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ>> λέγοντας τα κάλαντα της άνοιξης.

Με τις χελιδόνες  στο χέρι και  τραγουδώντας τα χελιδονίσματα της Θράκης, μα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας    επισκέφτηκαν όλες τις τάξεις του σχολείου  φέρνοντας μια ανοιξιάτικη νότα χαράς στο σχολείο μας.  Άντε και του χρόνου παιδιά!

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

4 2 3 1 2 1 1 2

4ο Δ.Σ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ -ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 1821

Στο πλαίσιο του εορτασμού της  Εθνικής Επετείου για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,οι μαθητές του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου των τάξεων: Α1 ,Α2, Β’ , Γ1΄,Γ2′ και ΣΤ’ πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη  στο Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου στις 29-3-2023  από τις 9.00πμ έως στις 11.00πμ.με σκοπό να γνωρίσουν την έκθεση ζωγραφικής  που διοργάνωσε το Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμοτείχου με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 στη Μολδοβλαχία και ο Ελληνισμός της Μαύρης Θάλασσας», για τον εορτασμό της εθνικής επετείου  του 1821.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου λαμβάνοντας τη σωστή ενημέρωση από τον διοικητή του Μουσείου για τα αντικείμενα του Μουσείου ,τις στολές και τις χρονικές περιόδους των γεγονότων, τον  οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Συνοδοί των  μαθητών στη διδακτική επίσκεψη ήταν   οι εκπαιδευτικοί των τάξεων :Α1′ Παπαμιχαήλ Δήμητρα, Α2′ Τοτολίδου Μαρίνα & Θεοδωρίδου Ελισάβετ, τάξη Β΄ Παπαδάκη Δήμητρα & Φιλοκώστα Άννα, Γ1′ Βαρελά Μερόπη ,Γ2′ Σερίφ Μεχμέτ και ΣΤ΄ Μαχαιρίδου Ελισάβετ.

Παπαμιχαήλ Δήμητρα

6 5 1 4 1 3 2 1

4ο ΔΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο εορτασμός  της 25ης Μαρτίου στη σχολική μονάδα έγινε  στις 24-3-2023  ανά τάξη με  υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς των τάξεων κατά την πρώτη διδακτική ώρα και και με αφιέρωμα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου από τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Μαχαιρίδου Ελισάβετ και τον  μουσικό  του σχολείου μας Χρήστο Γκρέμο ,ο οποίος με την κιθάρα του και την σχολική χορωδία πλαισίωσε την εκδήλωση.

4ο Δ.Σ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΑΞΗ ΣΤ΄΄

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΤΟΣ 2022-2023

4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ                                                                          

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

         Οι  αιτήσεις εγγραφών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου για το σχολικό  έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023 ( ώρες εγγραφών: 8.30 π.μ – 9.30 π.μ. και 13.20-14.00)

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2023-2024 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

Στο σχολείο μας εγγράφονται μαθητές/τριες που κατοικούν στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς : Βασ. Γεωργίου, 25ης Μαΐου, Κριεζή, Πρόκου, Σοφοκλέους, Παρ. Πλωτινουπόλεως, Πλωτινουπόλεως, βόρεια πλευρά της πόλης. Επίσης, μαθητές από την περιοχή Πανόραμα και τους μαθητές από τα χωριά- οικισμούς Ισαακίου, Πραγγίου, Ασημένιου, Κυανής και Πετράδων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Το έντυπο παρέχεται από το σχολείο.

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ)

δ. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου

 Η εγγραφή στο Ολοήμερο τμήμα είναι προαιρετική.

                        Η Διευθύντρια του Σχολείου

Βασιλική Δελημπαλτά

 

 

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 2023

4 1 2  5 ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 2023 Α ΄ ΤΑΞΗ

Η Κυρά Σαρακοστή που είναι έθιμο παλιό βρήκε και φέτος μια θέση στις καρδιές των μαθητών της  Πρώτης τάξης των τμημάτων Α1΄ και Α2΄.Ζυμωμένες από τις εκπαιδευτικούς  ,γονείς  και μαθητές, στολισμένες με μεράκι μα και ζωγραφισμένες  σε απλά χαρτόνια στολίζουν τα δωμάτια των παιδιών μα και τις τάξεις ,για να μας θυμίζουν το μετρητάρι μιας άλλης εποχής μα και να λειτουργήσουν και ως σημερινά μετρητάρια μέχρι τη λήξη της Σαρακοστής.

Παπαμιχαήλ Δήμητρα