ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου που υλοποιούνται για το σχολικό έτος 2021-2022 ,στο 4ο ΔΣ Διδυμοτείχου υλοποιήθηκαν από τις 31-3-2022 έως 14-4-2022 τα παρακάτω Προγράμματα Αγωγής ΥΓΕΙΑΣ: «Διατροφική Υγεία», «Πρόληψη Ατυχημάτων» ,«Εθισμός στο Διαδίκτυο με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα διατροφής, πρόληψης ατυχημάτων και Εθισμού στο Διαδίκτυο.

  • Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν από την Κοινωνική Λειτουργό Νταπιάπη  Ουρανία και την Επισκέπτρια Υγείας Βασιλική  Νικολέντζου

Στο Πρόγραμμα «Διατροφική Υγεία» παίρνουν μέρος  οι τάξεις :Α΄ (Παπαδάκη Δήμητρα 2 ώρες). Β2΄Μανάκας Γεώργιος 2 ώρες-ΕΣΜΑ 

  • Στο Πρόγραμμα «Πρόληψη Ατυχημάτων» παίρνουν μέρος οι τάξεις :

Α΄ τάξη: Παπαδάκη Δήμητρα 2 ώρες

Β1΄τάξη Μπουντή Αποστολία 2 ώρες

Β2΄τάξη Μανάκας Γεώργιος 2 ώρες

Γ΄ τάξη Τζαβέλλα Ελένη 2 ώρες

Δ΄ τάξη Παπαμιχαήλ Δήμητρα 2 ώρες

Ε΄ τάξη Μαχαιρίδου Ελισάβετ 2 ώρες

ΣΤ1΄τάξη Βαρελά Μερόπη 2 ώρες

ΣΤ2΄τάξη Χριστίνα Μιχαήλ 2 ώρες

  • Στο Πρόγραμμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο» παίρνουν μέρος οι τάξεις:

ΣΤ1΄ Βαρελά Μερόπη  2 ώρες

ΣΤ2΄Χριστίνα Μιχαήλ 2 ώρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΄΄ΜΑΡΤΙΟΥ -ΑΠΡΙΛΙΟΥ ”2022

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

 Α)Στο 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου στις 23-3-2022,πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Φυσικής ΄΄Αριστοτέλης’’ .Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι τάξεις: Ε΄ και ΣΤ1-ΣΤ2΄.

Β)Στο 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου στις 1-4-2022,πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός  Μαθηματικών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παιχνίδι και Μαθηματικά. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι τάξεις: ΣΤ1-ΣΤ2΄.

Γ)Στο 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου στις 11-4-2022,πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός  Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ‘’Κλείταρχος και Βερινίκη΄΄.  Στο διαγωνισμό πήραν μέρος οι τάξεις ΣΤ1’ ΚΑΙ ΣΤ2’.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  • Οι μαθητές της Γ ΄ τάξης του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου,  στη 1-4-2022 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη  Βυζαντινό  Μουσείο Διδυμοτείχου. Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί:

 α) Η δασκάλα της τάξης Τζαβέλλα Ελένη

 β) Παράλληλης στήριξης  Νικολάου Σοφία

 γ)Πολιτίδου Κυριακή του τμήματος Ένταξης.

  • Στις 8 Απριλίου ημέρα Παρασκευή 2022, πραγματοποιήθηκαν εντός του διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πόλη του Διδυμοτείχου από τους μαθητές του σχολείου μας  στα παρακάτω μέρη:

Α) Το Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου επισκέφτηκαν οι τάξεις: Α΄,Γ΄,Δ΄,Ε1΄,Ε2΄,ΣΤ1΄,ΣΤ2΄, με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν τα αθλήματα του στίβου.

Β)Ο μαθητές/τριες της Β1΄ επισκέφτηκαν γνωστό οπωροπωλείο της πόλης μας με σκοπό να μελετήσουν τα φρούτα και λαχανικά.

Γ)Οι μαθητές/τριες της Β2΄ τάξης πραγματοποίησαν εξόρμηση στα ιστορικά μονοπάτια της πόλης μας.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων και των ειδικοτήτων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΄΄ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου 2022, η Δ΄ τάξη του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου συμμετείχε στην παιδαγωγική  δράση  : <<ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ>>. Η Δράση υλοποιήθηκε ανάμεσα στις τάξεις: Δ΄ του 4ου Δ.Σ Διδυμοτείχου και του 4ου Δ.Σ Ορεστιάδας, με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας Webex εντός της συμβατικής τάξης. Η δράση θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις με  δύο διδακτικά δίωρα εντός της Δ’ τάξης των δύο σχολείων.

Στη δράση που υλοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στο 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου συμμετείχαν   οι εκπαιδευτικοί: 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου, Παπαμιχαήλ Δήμητρα και 4ο Δ.Σ Ορεστιάδας Τσολακίδου Χριστίνα. Με τη δράση αυτή οι μαθητές των δύο σχολείων ήρθαν πολύ κοντά, βρέθηκαν και οι δύο σε μία συμβατική τάξη στην Δ΄τάξη του 4ου ΔΣ Διδυμοτείχου ,μοιράστηκαν το ίδιο θέμα, γνώρισαν έναν άλλον τρόπο διδασκαλίας, αλληλεπίδρασης, ψηφιακά μέσα διδασκαλίας ,συμβατικά βιβλία , ψηφιακές εφαρμογές, νέες διδακτικές προσεγγίσεις, γιόρτασαν ταξιδεύοντας νοερά σε τόπους μακρινούς -φανταστικούς.

Α΄ ΦΑΣΗ

  • Α) 4ο Δ.Σ Διδυμοτείχου: Η εκπαιδευτικός της τάξης Παπαμιχαήλ Δήμητρα ασχολήθηκε με :
  • Παρουσίαση –Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν-Ιστορική εξέλιξη του βιβλίου-Κριτήρια επιλογής ενός λογοτεχνικού βιβλίου-
  • Παρουσίαση οnline ψηφιακού -ηχογραφημένου βιβλίου <<Η μοναδική μου Οικογένεια>>, της συγγραφέα Ιωάννας Μανάφη.
  • Παρουσίαση οnline ψηφιακών εφαρμογών– ψηφιακών βιβλίων <<Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ>> με story jumper- Παπαμιχαήλ Δήμητρας, <<ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ >>, Ourboox της Παπαμιχαήλ Δήμητρας(εργασία παιδιών .Εργασίες παιδιών video)
  • Β΄ΦΑΣΗ

Β) 4ο Δ.Σ Ορεστιάδας: Η εκπαιδευτικός της τάξης Τσολακίδου Χριστίνα θα παρουσιάσει  το βιβλίο <<“Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #1-στη μακρινή Ωκεανία”, >> της συγγραφέα Τζένης Κουτσοδημητροπούλου. Το βιβλίο πραγματεύεται το ταξίδι του εξερευνητή στη μακρινή Αυστραλία κ Ν. Ζηλανδία, όπου και γνωρίζει τους αυτόχθονες λαούς των 2 αυτών τόπων.

  • Παρουσίαση του βιβλίου των παιδιών επάνω στο θέμα-εργασίες παιδιών με πληροφορίες αυτούς τους λαούς, τα χαρακτηριστικά τους, τον πολιτισμό τους, τις συνήθειες αυτών.

 Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου 2022.

  • Οι μαθητές του 4ου του Δ.Σ Διδυμοτείχου θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση του παραπάνω βιβλίου από την εκπαιδευτικό Τσολακίδου Χριστίνας με την υποστήριξη της ψηφιακής πλατφόρμας webex ,θα βρεθούν σε μια κοινή ψηφιακή-συμβατική τάξη στο 4ο  Δ.Σ Ορεστιάδας δικαιώνοντας τον τίτλο της δράσης ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ. Ο κύκλος θα κλείσει με μια νέα εμπειρία και μια νέα γνωριμία για μια νέα συνάντηση.