ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Το σχολείο μας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς την ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας Φωκικός F.C. και στην Ακαδημία Φωκικός F.C., για την ευγενική και ιδιαίτερα σημαντική προσφορά τους. Η διάθεση αθλητικού υλικού προς τους μαθητές μας αποτελεί μια πράξη που ενισχύει ουσιαστικά το εκπαιδευτικό μας έργο και προάγει το αθλητικό πνεύμα μέσα στην σχολική κοινότητα.
Θα θέλαμε επιπλέον να τους συγχαρούμε για την πρωτοβουλία τους να παρέχουν δωρεάν προπονήσεις σε μαθητές Ρομά, υπό την προϋπόθεση της συστηματικής φοίτησής τους. Η κίνησή τους αυτή δεν αποτελεί μόνο μια προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, ενίσχυσης της ένταξης και ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές μας.
3FOK 2FOK 1FOK

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Γ΄ ΤΑΞΗ

«Βουνά και Σπίτια»: Μαθαίνοντας τη Στήριξη και τον Σεβασμό μέσα από την Τέχνη
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Παλέτα της Ζωής – Μαθαίνοντας από τον Παπαλουκά», οι μαθητές της Γ΄ τάξης γνώρισαν το έργο «Βουνά και Σπίτια» και μέσα από αυτό ανακάλυψαν τι σημαίνει στήριξη, αλληλεγγύη και σεβασμός.
Παρατηρώντας τον πίνακα, τα παιδιά ανακάλυψαν ότι τα σπίτια «στηρίζονται» στην πλαγιά του βουνού και το ένα δίπλα στο άλλο – όπως ακριβώς οι άνθρωποι στηρίζουν και δυναμώνουν ο ένας τον άλλον.
Με βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και ομαδικές δημιουργίες, οι μαθητές μίλησαν για:
✔ ποιοι τους στηρίζουν στη ζωή
✔ πώς μπορούν και οι ίδιοι να στηρίξουν κάποιον
✔ πώς χτίζεται μια κοινότητα με σεβασμό και συνεργασία
Το μάθημα κορυφώθηκε με την ομαδική δημιουργία «Το Βουνό της Στήριξης», όπου τα σπίτια αντιπροσώπευαν τρόπους με τους οποίους δείχνουμε καλοσύνη, κατανόηση και βοήθεια.
Η τέχνη του Παπαλουκά γίνεται έτσι γέφυρα για την ανάπτυξη αξιών και κοινωνικών δεξιοτήτων, δείχνοντας στα παιδιά ότι μια δυνατή κοινότητα χτίζεται με σεβασμό, συνεργασία και ανθρώπινη σύνδεση!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΡΑΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
3BOYNO 2BOYNO 1BOYNO

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Α΄ ΤΑΞΗ

Α΄ Τάξη – «Σπίτια που Μιλούν: Γειτονιές που Νοιάζονται»
Η Α΄ τάξη ξεκίνησε το ταξίδι της στην τέχνη του Παπαλουκά με το έργο «Σπίτια που Μιλούν – Γειτονιές που Νοιάζονται».
Μέσα από χρώματα, εικόνες και ιστορίες, τα παιδιά ανακάλυψαν τι σημαίνει να ζούμε σε μια γειτονιά που φροντίζει, στηρίζει και αγαπά.
Αρχικά τα παιδιά παρατήρησαν τα σπίτια του πίνακα και απάντησαν σε ερωτήσεις όπως:
— «Ποιο σπίτι σου θυμίζει;»
— «Τι χρειάζεται μια γειτονιά για να είναι χαρούμενη;»
— «Τι κάνει έναν καλό γείτονα;»
Μέσα από τις αυθόρμητες απαντήσεις τους, αναδείχθηκε το πρώτο βήμα της κατανόησης του σεβασμού: να προσέχω τους άλλους όπως θέλω να προσέχουν κι εμένα.
Η τάξη μας μετατράπηκε και σε μια μικρή θεατρική σκηνή!
Με τη βοήθεια ενός κουκλόσπιτου και φιγούρων, τα παιδιά έπαιξαν μικρές ιστορίες όπως:
• «Η Μεγάλη επισκευή»
• «Ο παπαγάλος του γείτονα» κ.α.
Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά έδειξαν κατανόηση, συνεργασία και ενσυναίσθηση — αξίες που αποτελούν θεμέλια της τάξης και του σχολείου μας.
Δημιούργησαν τη δική τους «Γειτονιά που Νοιάζεται», με τις δικές τους χάρτινες γειτονιές με σπίτια, δρόμους, λουλούδια και παιδιά που… νοιάζονται!
Κάθε σπίτι έχει πάνω του μια «καλή πράξη»:
✔ «Λέω καλημέρα»
✔ «Μοιράζομαι»
✔ «Βοηθώ όταν κάποιος δυσκολεύεται» κ.α.
Έτσι μέσα από την τέχνη του Παπαλουκά, τα παιδιά της Α΄ τάξης έμαθαν:
• ότι η γειτονιά είναι μια μεγάλη οικογένεια,
• ότι ο σεβασμός χτίζεται με μικρές καθημερινές πράξεις,
• και ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΡΑΝΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
play3.jpg play4 play2 play1

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Α΄ ΤΑΞΗ

Η Α’ Δημοτικού διάβασε το παραμύθι «Η λάμπα για το Πολυτεχνείο» και ταξίδεψε μέσα από την ιστορία του. Τα παιδιά γνώρισαν με απλό και τρυφερό τρόπο το μήνυμα του σεβασμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας και προσέγγισαν το μήνυμα του Πολυτεχνείου με σκέψεις, αισθήματα και σεβασμό για όσα συνέβησαν.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ: ΒΑΡΒΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

20251120 10264720251120 114835

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ – ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Δ΄ ΤΑΞΗ

Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου όχι μόνο ως ένα ιστορικό γεγονός αλλά και επίκαιρο. Τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία του σεβασμού ως θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας. Η πράξη αντίστασης των φοιτητών αποτελεί ένα μήνυμα για το σήμερα. Μήνυμα σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, στη διαφορετική γνώμη, στον διάλογο, στα δικαιώματα όλων, στην αξία της ελευθερίας και τέλος στην αλήθεια!

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

IMG 20251117 092752 780 IMG 20251117 092844 313

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων