Στην αρχαία Ελλάδα αναπτύχθηκε η θρησκέια του δωδεκάθεου (Δίας, Ήρα, Ποσειδών, Δήμητρα, Εστία, Ήφαιστος, Αθηνά, Απόλλων, Ερμής, Άρτεμις, Αφροδίτη, Άρης). Οι αρχαίοι Έλληνες, έπλασαν ίστορίες, που συνδέονταν με τους θεούς του Ολύμπου, των άλλων, κατώτερων θεών και συνήθως θνητών (Ηρακλής, Νάρκισος & Ηχώ) . Έτσι αναπτύχθηκε η αρχαία ελληνική λογοτεχνία [επική (αντιπρόσωπός της ο Όμηρος), λυρική (ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ αντιπρόσωποι, όπως Σαπφώ, Άλκμαν και Αλκαίος) και διδακτική (Ησίοδος)].
Η επιτυχημένη και ξακουστή αρχαία μας μυθολογία και λογοτεχνία, έχει φτάσει ως και την φημισμένη εταιρία παραγωγής ταινιών HOLLYWOOD, με αποτέλεσμα να γυριστούν ταινίες βασισμένες σε αυτή. Βέβαια, παρά την μεγάλη και καλή προσπάθεια, πάντα κάτι παραλείπεται, παραπληροφορείται ή δεν αναφέρεται-παρουσιάζεται. Κάποτε είναι ρόλος (π.χ. Λαέρτης, Αγαμέμνων, Ανδρομάχη, Οιδίποδας), άλλοτε σκηνή ή σημαντικές λεπτομέριες που παίζουν σημαντικό ρόλο στο έργο. Αυτό, όμως, που συνηθίζει να μην ακολουθείται με τη σειρά του, είναι η δομή [δηλαδή, ενώ η Οδύσσεια είναι σε δομή in media res (παραλείπεται η αρχή της ιστορίας και αναφέρεται αργότερα με αναδρομές, η φράση αυτή είναι λατινική) ξεκινάει σχεδόν πάντα από τη γέννηση του Τηλέμαχου και το ταξίδι του Οδυσσέα για την Τροία].
Από την ταινία
“ΤΡΟΙΑ”
ΠΗΓΕΣ:εικόνες από google.com
κείμενο από τον συντάκτη
Πολύ καλά δομημένο το άρθρο σου. Πρωτότυπο το κείμενο, αναφορά σε πηγές, σωστή η επιλογή κατηγορίας. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για την πρώτη σου δημοσίευση, μοιάζει σχεδόν απίστευτο που δεν έκανες ούτε ένα τόσο δα τεχνικό “στραβοπάτημα”. Μπράβο και καλή συνέχεια.
Συμφωνώ,η ταινία είναι λίγο περιληπτική και λείπουν σημαντικά στοιχεία.Ήταν όμως πολύ ωραία!!!!!!!!!