Αρχική » Άρθρα και κείμενα » Το Google Earth αποκαλύπτει τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού στον Αμαζόνιο – Αναζητώντας το El Dorado

Πηγαίνω σχολείο χωρίς φόβο

Πρόσφατα σχόλια

Ο Καιρός – Πρόβλεψη

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Το Google Earth αποκαλύπτει τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού στον Αμαζόνιο – Αναζητώντας το El Dorado

Εξερευνητές και φίλοι της περιπέτειας έχουν αναζητήσει μάταια τη χρυσή πόλη που, σύμφωνα με τους μύθους, κρύβεται στα πυκνά και αφιλόξενα δάση του Αμαζονίου.

Πρόσφατα, όμως, με τη βοήθεια του Google Earth και των δορυφορικών φωτογραφιών οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ίχνη άγνωστου πολιτισμού που είχε ανθίσει πολύ πριν ο Κολόμβος φτάσει στην Αμερική.

Ορισμένοι μιλούσαν για το Ελντοράντο, άλλοι χρησιμοποιούσαν τη μυστηριώδη έκφραση «η πόλη Ζ». Την αναζητούσαν χρυσοθήρες κι εξερευνητές πάνω από πεντακόσια χρόνια, κανείς όμως δεν είχε καταφέρει να βρει αυτόν το χαμένο παράδεισο που, σύμφωνα με επίμονους μύθους, ήταν κρυμμένος στα απρόσιτα δάση του Αμαζονίου.

Τώρα με τη βοήθεια δορυφορικών φωτογραφιών του χαρτογραφικού προγράμματος Google Earth τρεις αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει άγνωστο προκολομβιανό πολιτισμό.

Στη Βραζιλία, βαθιά μέσα στη μεγάλη λεκάνη του Αμαζονίου, κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία, βρήκαν στην επιφάνεια του εδάφους 269 τεράστια γεωγλυφικά σχήματα που, κατά την άποψή τους, κάποτε ήταν πόλεις, πλατείες, λεωφόροι, γέφυρες και τάφροι.

featured

Το υγρό και πυκνό δάσος του Αμαζονίου έχει αρχίσει να αποψιλώνεται και τα ίχνη που αποκαλύφθηκαν μας γυρίζουν αιώνες πίσω σε έναν άγνωστο πολιτισμό που, σύμφωνα με μετρήσεις άνθρακα-14, άνθισε από τον 1ο μ.Χ αιώνα έως το 14ο.

Η κοινωνία αυτή μέσα στη ζούγκλα εμφανίστηκε πάνω από χίλια χρόνια πριν από τους Ίνκας, η ακμή των οποίων αρχίζει στα μέσα του 15ου αιώνα και οπωσδήποτε πολύ πριν το 1492, όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι πάτησαν το πόδι τους στο Νέο Κόσμο.


2 Σχόλια

  1. Το άρθρο πάντως έχει επιστημονικό  – αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως και να το δει κανείς.
     
    Όσο για το δικό μας “Ελντοράντο” αυτό δεν θα το βρούμε στο έδαφος ή στο υπέδαφος, ακόμα κι αν υπάρχει. Προέχει να γίνουμε κύριοι της μοίρας μας και να γιατρέψουμε τη λαβωμένη μας αξιοπρέπεια. Σαν λαός πάντως έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι παρά τα ελαττώματά μας μπορούμε να επιβιώνουμε μέσα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η κατάσταση φαίνεται απελπιστική.
     
    Στην μακραίωνη – κυριολεκτικά – ιστορία μας έχουμε αντιμετωπίσει και χειρότερα: εισβολές, ήττες, κατακτήσεις, πτώχευση (1893) με ΔΟΕ (Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο) κλπ κλπ. Θα “χάσουμε” πραγματικά μόνο αν πιστέψουμε ότι χάσαμε.

  2. Έλληνες εξερευνητές ήταν, οι οποίοι μετά απο αυτό σκοπεύουν να βρούν τα μαγικά φασόλια(για τα χρυσά αυγά της χίνας) και τον θυσαυρό του Υπτάμενου Ολανδού(για τα χρυσά νομίσματα)
    Οχι τίποτα άλλο για να μας βγάλουν απο το ευρό και να πάμε σε δουβλόνια* του 1600* και όλες ιστορίες του στύλ θα σωθούμε και άλλα παραμύθια

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση