Διάκριση Δ’ Τάξης στον διαγωνισμό “ΗΜΕΡΑ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ”

“Αν θέλεις χρόνους 100, και πιο πολλούς να ζήσεις,

την κρητική τη διατροφή, μάθε ν’ ακολουθήσεις”

Οι μαθητές της Δ΄τάξης την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 συμμετείχαν στην πανελλαδική διαδικτυακή δράση «Ημέρα Δεκατιανού» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας στα πλαίσια του προγράμματος «Ταπερίστας 2023».

Οι μαθητές/τριες της τάξης είχαν ως «αποστολή» την προετοιμασία και παρουσίαση ενός δεκατιανού το οποίο θα πληροί τις προϋποθέσεις της βιώσιμης διατροφής. Το βιώσιμο δεκατιανό τους δηλαδή θα έπρεπε να περιέχει, όσο γίνεται, προϊόντα τοπικά, βιολογικά, μη επεξεργασμένα, υγιεινά,σε ποσότητα αντίστοιχη με τις ανάγκες τους,  χωρίς συσκευασία μιας χρήσης για μεταφορά και φύλαξη. 

Τα παιδιά παρουσίασαν  «Μπάλες τοπικής γλυκιάς μυζήθρας με χαρουπόμελο και τραγανό παξιμάδι». Το δεκατιανό αυτό ψηφίστηκε ως το πιο  «Αξιοζήλευτο» μαζί με άλλα τρία και βρέθηκε στην 1η θέση.  

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική παρουσίαση!

ΕΠΑΙΝΟΣΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗIMG 5402 3IMG 5401 3IMG 5398 3IMG 5400 2

 

 

 

Το ημερολόγιο μιας ανασκαφής

Ολοκληρώνοντας στο μάθημα της Ιστορίας την ενότητα που αφορά την Εποχή του Χαλκού στην Ελλάδα, οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στην Κνωσό. Οι επισκέψεις αυτές είχαν βιωματικό χαρακτήρα και βασίστηκαν σε δραστηριότητες εξερεύνησης/ανακάλυψης και παιχνίδια ρόλων και κρυμμένου θησαυρού.
Με αφετηρία τον προβληματισμό και τις ερωτήσεις των παιδιών για το πώς αποκτήθηκε η γνώση που υπάρχει σήμερα σχετικά με την Προϊστορία, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του σχεδίου εργασίας με τίτλο “Το ημερολόγιο μιας ανασκαφής”, στο οποίο η βασική δράση ήταν η προσομοίωση μιας αρχαιολογικής ανασκαφής. Τα παιδιά εργάστηκαν με ενθουσιασμό, μεθοδικότητα και υποδειγματική προσοχή, σαν πραγματικοί μικροί αρχαιολόγοι, σε όλα τα στάδια της ανασκαφής, από τον σχεδιασμό, μέχρι την αποτύπωση του χώρου και την καταγραφή/περιγραφή, μελέτη και συντήρηση των ευρημάτων.

IMG 1401 IMG 1399 IMG 1393 IMG 1360 IMG 1358 IMG 1291 IMG 1257 IMG 1256

ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ 2023 – “ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ”

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Π.Η.Π.Β. οργανώσαμε στο σχολείο μας το 5ο ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ στην πιο οργανωμένη κι επίσημη μορφή του.
Μία γιορτή για το παιδικό βιβλίο με μεγαλόφωνες αναγνώσεις και εικαστική έκθεση.

Διαβάστε (Δυνατά) περισσότερα εδώ … ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ 2023

Δράση: Η ασφάλειά μου Δικαίωμά μου

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Σχολείου μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφάλειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου ενημερωτική δράση από την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Ηρακλείου σε όλες τις τάξεις με τίτλο ” Η ασφάλειά μου Δικαίωμά μου”. Η δράση είχε ως επιμέρους στόχους την ενίσχυση της αυτο-εικόνας, την εκμάθηση του “κανόνα του εσωρούχου” και δεξιοτήτων αυτοπροστασίας, καθώς και η συμβουλευτική για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Οι ειδικοί της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. έδειξαν επίσης στα παιδιά πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση κινδύνου.

20230330 101236