ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 49ου ΔΣΑΘΗΝΩΝ- ΠΕΜΠΤΗ 22/9/2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 

« Ψυχική ανθεκτικότητα και ψηφιακά εργαλεία στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα»

 Πέμπτη, 22/9/2022

18:30- 21:30

49ο ΔΣ. Αθηνών.

 

18:15-18:30: Προσέλευση – Καφές

18:30-   19:30

18:30- 18: 40: Χαιρετισμός από την κ. Φ. Φιλίππου, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Α΄ ΠΕΚΕΣ  Αθηνών.

Η διάσταση του Προγράμματος ERASMUS  στην εκπαίδευση.  Φωτεινή Φιλίππου, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Α ΄ΠΕΚΕΣ ΑΘΗΝΩΝ.

18:40- 18: 50 : Παρουσίαση του ERASMUS+ /ΔΡΑΣΗ KA1  με τίτλο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ (PROFESSIONAL DEVELOPMENT AND INTERCULTURALITY 2020-1-EL01-KA101-078160)».   Θεοδώρα Τσιαγκάνη, Δ/ντρια  του 49ου  ΔΣΑΘΗΝΩΝ.

Η εμπειρία των εκπαιδευτικών του 49ου ΔΣΑΘΗΝΩΝ. Σοφία Αναγνωστάκη, Βιργινία Κορασίδου, Κατερίνα Φωτιάδου, Θεοδώρα Τσιαγκάνη.

18:50- 19:05: Πρακτικές εφαρμογές προγραμμάτων ψυχικής ανθεκτικότητας στην τάξη. Σοφία Αναγνωστάκη ΠΕ 70, Εκπαιδευτικός του  49ου  ΔΣΑΘΗΝΩΝ

19:05:- 19: 15: Η παιδαγωγική αξία των ψηφιακών παιχνιδιών. Κατερίνα Σούκη, ΠΕ86. Εκπαιδευτικός του  49ου  ΔΣΑΘΗΝΩΝ

19:15-19:30:  Εφαρμογές ψηφιακών εργαλείων στην τάξη. Βιργινία Κορασίδου ΠΕ 06  Κατερίνα Φωτιάδου ΠΕ70, εκπαιδευτικοί του  49ου  ΔΣΑΘΗΝΩΝ

Διάλειμμα καφές 19:30-19:40

19:40-  21:30

19:40- 20:30: Ενσυνειδητότητα ( Μindfulness)  στην τάξη. Δέσποινα Πασχάλη, Κλινικός Ψυχολόγος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

20:30-21:15: Ορίζοντας το ατομικό well-being με μη κατευθυντικό τρόπο. Γιώργος Κράλλης, Κοινωνικός-Διαπολιτισμικός Λειτουργός, Ψυχοθεραπευτής, εμψυχωτής Ομάδων, Εισηγητής μαθημάτων Raja Yoga και Διαλογισμού.

21:15-21:30  Συζήτηση

21:30   Ελαφρύ γεύμα

 

 Βιογραφικά σημειώματα των προσκεκλημένων

Ο Γιώργος Κράλλης σπούδασε στην Ολλανδία Κοινωνική και Διαπολιτισμική Εργασία. Εκπαιδεύτηκε και εκπαιδεύεται μέχρι σήμερα σε ειδικά προγράμματα πάνω στην κλινική ψυχοπαθολογία και διαγνωστικά συστήματα, και στην ψυχοθεραπεία της μη κατευθυντικής μεθόδου και εμψύχωση ομάδων, στον διαλογισμό και το mindfulness. Από τα φοιτητικά του χρόνια ήταν ενεργός σε προγράμματα ανάπτυξης της κοινότητας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του. Οργάνωση και υποστήριξη Κέντρων Εφήβων και διαπολιτισμικών ομάδων στην Ουτρέχτη και αργότερα στην Αθήνα στην Λαϊκή Επιμόρφωση με φυλακισμένους, ψυχικά ασθενείς και πρόσφυγες. Συνεργάστηκε με διάφορους δήμους σε αναπτυξιακά προγράμματα για ειδικές ομάδες και προγράμματα πρόληψης (ναρκωτικά, aids, bullying) σε σχολεία εστιάζοντας στο peer-education. Από το 1997 είναι υπεύθυνος και διευθυντής σε διάφορα κέντρα ημέρας για ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί σε θέματα ψυχικής υγείας δίνοντας έμφαση στην διασύνδεσης τους με την κοινότητα. Το 2018 ίδρυσε την ΑΜΚΕ Humanlinks- Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι η οποία με βάση την αυτοβοήθεια και αυτονομία των ομάδων

Το well-being είναι ένα ζητούμενο αυτήν την εποχή της κρίσης την οποία βλέπουμε να συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ο σύγχρονος άνθρωπος αν και έχει τις γνώσεις είναι αδύναμος να διαχειριστεί βαθύτερα θέματα χαράς, ευτυχίας και ικανοποίησης. Προσπαθεί να τα βρει σε υλικά αγαθά, εφήμερες σχέσεις και σε ψυχαναγκαστικά μοτίβα εικόνας και υγειούς ζωής. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες ερευνούν νέες μεθόδους και προσέγγισης ή αναδιαμορφώνουν προηγούμενες. Αρχίζει να γίνεται λόγος γύρω από πανάρχαιες μεθόδους και εμπειρίες τις οποίες συναντάμε στην Ανατολή την αρχαία Ελλάδα ή αλλού. Διαλογισμός Γιόγκα, Πυθαγόριος τρόπος ζωής κα. Τι είναι τελικά το well-being? Ένας ακριβής γενικός ορισμός και πρακτική που να ισχύει για όλους δεν μπορεί να δοθεί και να εφαρμοστεί. Εξαρτάται από την πολιτισμική αναφορά του καθένα ή μιας ομάδας. Την προσωπικότητα τον χαρακτήρα και το ατομικό νόημα. Η σχέση μας με τον εαυτό μας, η ανάδυση της αληθινής μας φύσης και η έκφραση της πραγματικής μας επιθυμίας. Εκεί βρίσκεται η ρίζα η οποία θα μας οδηγήσει στο πως θέλουμε να ζήσουμε και τι μας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Στην συνάντησή μας θα ξεκινήσουμε με διαλογισμό και ασκήσεις χαλάρωσης. Θα συζητήσουμε για το τι νομίζει ότι είναι για τον καθένα και την κάθε μια το well-being και στην συνέχεια θα κάνουμε βιωματικές ασκήσεις πάνω στο θέμα που θα αναπτύξουμε και θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.

 

Η  Δέσποινα Πασχάλη, είναι Κλινικός Ψυχολόγος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.  Ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ψυχολογία και Παιδαγωγικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο της Flinders, της Νοτίου Αυστραλίας (BBSc; Psychology and Education Studies). Στην πορεία κατέκτησε το Honours in Psychology από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας (BA Honours (Psychology))  όπου ερεύνησε την σχέση της προσωπικότητας και τον χρόνο ανταπόκρισης.  Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο New Hampshire αποκτώντας τον τίτλο του Κλινικού Ψυχολόγου, (MSc Clinical Psychology) όπου και ερεύνησε την επίπτωση διαζυγίου των γονέων, στην ενήλικη ζωή, σε ελληνικό πληθυσμό.  Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς, στην Λογικό-θυμική, γνωσιοσυμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Albert Ellis Institute) όπως και στο στη βασική εκπαίδευση του Mindfulness (MBSR Athens Mindfulness Center).  Επίσης έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο πρόγραμμα SOMA τον Σεπτέμβριο του 2021 (Youth Mindfulness).  Διατηρεί την ιδιωτική της πρακτική, με πολυετή εμπειρία στις αναπτυξιακές διαταραχές και  στην διαμόρφωση συμπεριφοράς και έχει δουλέψει με πληθώρα παιδιών και εφήβων. Έχει οργανώσει σχολές γονέων, ομιλίες για την υποστήριξη των δασκάλων σε θέματα συμπεριφοράς παιδιών,  έχει συνεργαστεί εθελοντικά με μη-κερδοσκοπικούς φορείς που ασχολούνται με την περιγεννητική ψυχική υγεία, καθώς και σε Κέντρο Συμβουλευτικής Φοιτητών που άσκησε βραχυπρόθεσμη συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές. Διδάσκει το μάθημα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ σε Προπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023 – ΑΓΙΑΣΜΟΣ 12/09/2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022  στις 10.00 π.μ. 

 Μετά τη λήξη του αγιασμού στις 10.30 π.μ τα παιδιά θα αποχωρήσουν με τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά και τα παιδιά θα παραλάβουν τα βιβλία. 

                              Καλή Σχολική Χρονιά!

Dear parents and guardians, we would like to inform you that the sanctification for the new school year will take place on Monday, September 12, 2022 at 10.00 am.

  After the end of the sanctification at 10:30 p.m. the children will leave with their parents / guardians.

  On Tuesday, September 13, the classes start normally and they will receive the books.

Happy School Year!

亲爱的家长和监护人新学年的开光仪式将于 2022 9 12 日星期一上午 10 举行。

  上午 10 30 分奉献结束后孩子们将与父母/监护人一起离开。

9 13 日星期二课程将正常开始孩子们将收到书籍。

                               学年快

 

عزائي أولياء الأمور وأولياء الأمور ، سيتم تكريس العام الدراسي الجديد يوم الاثنين 12 سبتمبر 2022 الساعة 10.00 صباحًا.

  بعد انتهاء التكريس في الساعة 10:30 صباحًا ، سيغادر الأطفال مع والديهم / أولياء أمورهم.

يوم الثلاثاء ، 13 سبتمبر ، ستبدأ الدروس بشكل طبيعي وسيتلقى الأطفال الكتب.

                               عام دراسي سعيد!

مدير و

 

اولیای گرامی و اولیای گرامی، مراسم گرامیداشت سال تحصیلی جدید روز دوشنبه 21 شهریور 1391 ساعت 10 صبح انجام می شود.

  پس از پایان مراسم تقدیس در ساعت 10:30 صبح، فرزندان به همراه والدین / سرپرستان خود را ترک خواهند کرد.

سه شنبه 22 شهریور کلاس ها به صورت عادی شروع می شود و بچه ها کتاب ها را تحویل می گیرند.

                               سال تحصیلی مبارک!

 

 

প্রিয় পিতামাতা এবং অভিভাবকগণ, নতুন শিক্ষাবর্ষের পবিত্রতা 12 সেপ্টেম্বর, 2022 সোমবার সকাল 10.00 টায় অনুষ্ঠিত হবে।

  সকাল 10.30 টায় পবিত্রতা শেষ হওয়ার পর শিশুরা তাদের পিতামাতা/অভিভাবকদের সাথে চলে যাবে।

মঙ্গলবার, 13 সেপ্টেম্বর, ক্লাস স্বাভাবিকভাবে শুরু হবে এবং শিশুরা বই পাবে।

                               শুভ স্কুল বছর!