ΠΡΩΙΝΟ 1
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Μας επισκέφθηκε ο κος Γιάννης , πατέρας του Γιώργου, που είναι ναυτικός και συγκεκριμένα μηχανικός. Μας μίλησε για το επάγγελμά του: δουλεύει σε κρουαζιερόπλοιο και ταξιδεύει σε μέρη του εξωτερικού και του εσωτερικού για 3 μήνες συνέχεια. Μετά επιστρέφει στο σπίτι του για λίγο καιρό και μετά ταξιδεύει πάλι. Φοράει στολή, κοιμάται σε καμπίνα και είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία των μηχανών του πλοίου. Κάθε μέρα πιάνουν λιμάνι και βγαίνουν βόλτα. Έτσι γνωρίζει πολλούς τόπους, ανθρώπους κι αποκομίζει πολλές εμπειρίες. Όμως βρίσκεται πολύ καιρό μακριά από την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους κι αυτό είναι το αρνητικό στην εργασία του.

Ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την επίσκεψη του ναυτικού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
Μας επισκέφθηκε ο κος Γιάννης, πατέρας της Καλλιρρόης, που είναι ψυχολόγος. Μας μίλησε για το επάγγελμά του και τον τρόπο που δουλεύει: συζητά με ανθρώπους που βιώνουν αρνητικά συναισθήματα, με σκοπό να βρούνε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το φανταστήκαμε σαν χαλί των συναισθημάτων και το παρουσιάσαμε βιωματικά με το σώμα μας. Για να μπορέσει να βοηθήσει ο ψυχολόγος πρέπει να έχει: αγάπη για αυτό που κάνει, κατανόηση, να ακούει προσεκτικά και να βρίσκουν μαζί με τους «πελάτες» λύσεις.

Ζωγραφίσαμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την επίσκεψη του ψυχολόγου.


ΠΡΩΙΝΟ 2
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ
Μας επισκέφθηκε η κα. Μαριαλένα, μητέρα του Αντώνη, που είναι νοσηλεύτρια. Εργάζεται στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία. Αφού μας μίλησε για το επάγγελμά της και για την υγιεινή των χεριών μας, κάναμε το «πείραμα» των μικροβίων: σε ένα ποτήρι με νερό έριξε πιπέρι (το πιπέρι ήταν τα μικρόβια) και στη συνέχεια με μια σύριγγα που είχε μέσα σαπούνι, το έριξε «στα μικρόβια/πιπέρι» που τα διαλύει.


Στη συνέχεια, παίξαμε μαζί της πολλά παιχνίδια για να βιώσουν τα παιδιά τον τρόπο εργασίας μιας νοσηλεύτριας: οι κούκλες μας έγιναν ασθενείς και τραυματίες που τα παιδιά τους εξέτασαν με πραγματικό στηθοσκόπιο και τα εργαλεία του γιατρού της τάξης μας. Επίσης, περιποιήθηκαν τα τραύματά τους με επιδέσμους και τσιρότα.


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.


ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ
Μας επισκέφθηκε η κα. Έφη, μητέρα της Ίριδας, που είναι νοσηλεύτρια. Εργάζεται με παιδιά και κυρίως με παιδιά ΑΜΕΑ. Μας μίλησε για το επάγγελμά της, για τη συνεργασία της με το επάγγελμα του γιατρού, για τις δυσκολίες όταν δουλεύει νύχτα και γιορτές και την αγωνία των γονιών για το άρρωστο παιδί τους. Εξήγησε στα παιδιά τον όρο ΑΜΕΑ και την ενσυναίσθηση που πρέπει να δείχνουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.
Μας μίλησε και για την υγιεινή διατροφή, με βάση το ημερολόγιο διατροφής που δώρισε στο σχολείο μας, έτσι ώστε να είμαστε υγιείς και να μην αρρωσταίνουμε.

Μοίρασε στα παιδιά ενημερωτικά φυλλάδια για την υγιεινή διατροφή των μαθητών από το Υπουργείο Υγείας και για τη στοματική υγιεινή από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Στο τέλος, μίλησε στα παιδιά για τα συναισθήματα και τους χάρισε γλωσσοπίεστρα με φατσούλες συναισθημάτων.

Ζωγραφίσαμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την επίσκεψη της νοσηλεύτριας και της χαρίσαμε τις ζωγραφιές μας.


