Μουσική, 14 Μαΐου 2020

Γεια σας παιδιά!

Ελπίζω να είστε όλοι σας καλά!

Λοιπόν το σημερινό μάθημα απευθύνεται σε μαθητές από την Α εώς και την ΣΤ δημοτικού. Όμως οι δραστηριότητες και το τι σας ζητώ να κάνετε είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας, ανάλογα με την τάξη σας. Σας προτείνω να δείτε τις δραστηριότητες όλων των τάξεων, καθώς μπορεί να σας αρέσει και κάτι ακόμα.

Θα βρείτε παρακάτω έναν σύνδεσμο, που οδηγεί σε ένα online βιβλιαράκι. Το βιβλίο είναι μεγαλούτσικο, αλλά είναι χωρισμένο σε 2 μέρη. Για αυτή την εβδομάδα θέλω να ασχοληθείτε με το Α μέρος. Το Α μέρος μιλάει για την όπερα, τις κατηγορίες των φωνών (σοπράνο, τενόρος κτλ) και τον Leos Janacek, τον συνθέτη της όπερας Η πονηρή Αλεπουδίτσα. 

Οδηγίες- Διευκρινήσεις

  •  Τα παιδιά της Α, Β και Γ δημοτικού θα προσπεράσετε τις πρώτες σελίδες και θα πάτε κατευθείαν στις σελίδες 5 και 6. Θα δείτε τα 3 μικρά βιντεάκια για την ζωή του Janacek και θα παίξετε τα 3 παιχνίδια ακουστικής μνήμης που θα βρείτε εκεί. Φυσικά, μπορείτε, αν έχετε όρεξη, να δείτε και τα βίντεο που παρουσιάζουν τις κατηγορίες των φωνών ή το πρώτο βίντεο στη σελίδα 1, όπου παιδιά συναντούν μία τραγουδίστρια της όπερας.
  • Τα παιδιά της Δ, Ε και ΣΤ δημοτικού διαβάζετε το βιβλιαράκι ως έχει μέχρι το τέλος του Α μέρους.

Οδηγίες για το Β μέρος θα βρείτε την επόμενη εβδομάδα.

Το βιβλιαράκι θα το βρείτε στο e-class, όπου και περιμένω τα μηνύματά σας και εδώ:

https://read.bookcreator.com/zoVAOVSKarN9ZPkQaB7vvIss4eC3/Tbw4X5OwQPm2Ef0RjwKSjQ

 

Καλές Ακροάσεις

Ελένη Μουσικός