Προτάσεις για δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που είμαστε στο σπίτι

Aγαπητά παιδιά, αγαπητοί  γονείς,

Πράγματι οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες. Είναι μεγάλο το άγχος και η ανασφάλεια για το πότε θα λήξει η «έκτακτη κατάσταση».

Όλοι οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε μαζί σας την αγωνία για την πρόοδο των παιδιών, τις επιπτώσεις από το μακρόχρονο κλείσιμο των σχολείων, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απότομη διακοπή της κοινωνικής συναναστροφής των παιδιών.

Με την αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος, με επίγνωση του παιδαγωγικού μας ρόλου όλες αυτές τις μέρες, με κάθε τρόπο θα βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας, θα τους στηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα.

Οι μέρες που είμαστε μέσα στο σπίτι είναι σίγουρα δύσκολες…όμως μπορούν να γίνουν και αρκετά δημιουργικές!

Διαδίδουμε παντού αισιόδοξο μήνυμα!!

Διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο, βλέπουμε μια καλή ταινία ή μια ενδιαφέρουσα σειρά στην τηλεόραση, παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, φτιάχνουμε όμορφες κατασκευές…και φυσικά φρεσκάρουμε τα μαθήματά μας..! Μιλάμε στο τηλέφωνο με τους συμμαθητές μας!

Παρακάτω σας δίνουμε μια ενδεικτική λίστα με βιβλία, ταινίες και δημιουργικές δραστηριότητες για αξιοποίηση, που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι, μια ομάδα καλών συναδέλφων από όλη την Ελλάδα. Τα υλικά είναι για όλες τις ηλικίες.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε όλο το αρχείο με τις προτάσεις