Καλό Καλοκαίρι!

Φτάσαμε λοιπόν και στο τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, μιας διαφορετικής χρονιάς με ιδιαίτερες συνθήκες, όπως διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας. Με λύπη αποχαιρετούμε τους μαθητές μας που αύριο θα παραλάβουν τους φακέλους τους και θα τους ευχηθούμε ένα όμορφο, ανέμελο καλοκαίρι με πολλές δροσερές βουτιές στη θάλασσα και αμέτρητα παγωτά, που τόσο τα λατρεύουν.

Καλή

 » περισσότερα

Θάλασσα

Στα καλοκαιρινά μας θέματα είναι πάντα και η θάλασσα. Την εξερευνήσαμε, διαβάσαμε πολλά ωραία παραμύθια όπως το Ψάρι που το έλεγαν Ουράνιο τόξο (συγγραφέας Μarcus Pfister) και κατασκευάσαμε ατομικά και ομαδικά υπέροχα έργα!

 » περισσότερα

Ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές κατασκευές

Εδώ και τρεις βδομάδες είμαστε και πάλι όλοι μαζί στο νηπιαγωγείο μας και δημιουργούμε! Στα πλαίσια της εξοικείωσής μας με τον κόσμο των Εντόμων και την κατανόηση  της έννοιας της  Συμμετρίας στο περιβάλλον φτιάξαμε με τέμπερες υπέροχες χρωματιστές πεταλούδες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) διαβάσαμε το βιβλίο Η κυρά Φύση

 » περισσότερα

Η Ανάσταση του Λαζάρου

 

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού που τον είχε φιλοξενήσει πολλές φορές στη Βηθανία, μία πόλη κοντά στα Ιεροσόλυμα. Κάποια στιγμή ο Λάζαρος αρρώστησε και οι αδελφές του, η Μαρία και η Μάρθα, ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού, που τότε ήταν στη

 » περισσότερα

Ταινίες για την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου

Ξεχωρίσαμε δύο ταινίες που μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους: 1) τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ (εταιρεία παραγωγής: Μoonbot Studios, σε σενάριο Wiliam Joyce και σκηνοθεσία W. Joyce, Brandon Oldenburg.

2) το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί από

 » περισσότερα