Αφού φτιάξαμε τις αποκριάτικες γραβάτες μας, κάναμε και το αποκριάτικο πάρτι μας και φυσικά παίξαμε το γαϊτανάκι!! Καλές απόκριες σε όλους!!!
Άρθρα για Φεβρουάριος, 2023
ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!
Συντάκτης: 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΤΕΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορίαΣτα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων “Θάλα-SoS-α_χωρίς_πλαστικά” ,μιλήσαμε για τις συνέπειες που έχει η μόλυνση των θαλασσών τόσο για τους οργανισμούς που ζουν μέσα σε αυτές όσο και για εμάς τους ίδιους!
ΣΕΙΣΜΟΣ…ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ!!!
Συντάκτης: 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΤΕΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορίαΜε αφορμή τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την Συρία, θυμηθήκαμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού και τι πρέπει να έχει ένα τσαντάκι έκτακτης ανάγκης! Ακόμη, φτιάξαμε τα σπιτάκια του σεισμού!
Τα μικρά χάρτινα κουκλάκια στο ολοήμερο τμήμα 1. Ο Ησυχούλης και η Ηρεμουλα μπαίνουν στα δακτυλάκια και μπορούμε να παίξουμε μαζί τους, να τους μιλήσουμε και να τους πούμε τι μας απασχολεί, τι μας θύμωσε, τι μας στεναχώρησε…
“Το δώρο της Παπλωματού”, εξαιρετικό βιβλίο που το είδαμε σε ταινία και άρεσε πολύ στα παιδιά στο ολοήμερο τμήμα 1 δίνοντας το μήνυμα του μοιράσματος και της καλοσύνης . Στα πλαίσια της κινηματογραφικής παιδείας κάθε Παρασκευή μεσημέρι.
Ανακύκλωση θα πει : ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ!!!
Συντάκτης: 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΟΥΤΕΣ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορίαΕργαστήριο Δεξιοτήτων. Η κα Ανακύκλωση .Στο τμήμα 1 έχουμε μάθει πολλά για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και τις συνέπειες από τη ρύπανση των ακτών και θαλασσών από τα σκουπίδια. Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά συμμετέχουν στον διαγωνισμό Ανακύκλωσης και συγκέντρωσης ΚΑΠΑΚΙΩΝ και αλουμινίου. Επίσης τα παιδιά ανέλαβαν να φέρουν ανακυκλώσιμα υλικά… (συνέχεια…)
Στις 30 Ιανουαρίου ημέρα των τριών Ιεραρχών μιλήσαμε στα πρωινά και στα ολοήμερα τμήματα για τους 3 Ιεράρχες και την συμβολή τους στην Παιδεία ,κάναμε εργασίες και μικρές κατασκευές ( βιβλιαράκι ή κρεμάστρα και φυσικά πήραμε τους άρτους αφού πρώτα ευλογήθηκαν από τον Πάτερ Μιχαήλ στο 2ο Δημοτικό Βουτών. Και του χρόνου με υγεία.
Στο τμήμα 1 φτιάξαμε την βασιλόπιτα με τη βοήθεια της κυρίας Λιάνας , της κυρίας Γεωργίας και της κυρίας Κατερίνας και εννοείται τη συμμετοχή των μαθητών μας !! Ήταν πεντανόστιμη και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!! Το φλουρί το κέρδισε ο Μανόλης μας , με τις ευχές μας για τύχη και πρόοδο, και φυσικά και το… (συνέχεια…)
Στο ολοήμερο τμήμα 1 ακούσαμε την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη την διηγηθήκαμε ξανά και και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε τον Τριγωνοψαρούλη.Στο ολοήμερο τμήμα 2 ζωγραφίσαμε την αγαπημένη μας σκηνή από την ιστορία του πρίγκιπα Λεμόνη και της όμορφης Κρεμμύδως.
Στο Τμήμα 2 καλέσαμε τον μπαμπά της Δανάης και φτιάξαμε την βασιλόπιτά μας ή “την πίτα των βασιλιάδων”, μια συνταγή από τη Γαλλία με την βοήθεια του κου Chaix . Την περισσότερη δουλειά βέβαια την έκαναν οι μικροί μαθητές.. αφού ακολούθησαν τις οδηγίες κι εκτέλεσαν βήμα-βήμα την συνταγή, περίμεναν με αγωνία να ψηθεί η πίτα… (συνέχεια…)