1o Πανθεσσαλικό e-Μαθητικό Συνέδριο της ΠΔΕ Θεσσαλίας με θέμα :Το 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Σήμερα παρακολουθήσαμε τη συμμετοχή μας στο συνέδριο που έγινε με παρουσίαση βίντεο όπου παρουσιάζονται εργασίες και κατασκευές των παιδιών μας και με τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου ( ζωγραφιές με θέμα την επανάσταση του 1821).

Θα΄θέλαμε να συγχαρούμε τα  αγαπημένα μας παιδιά που δούλεψαν με τόσο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αυτό , αλλά θα θέλαμε να εκφράσουμε με όλη μας την καρδιά τις ευχαριστίες μας στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών  που αγκάλιασαν με αγάπη όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι το τέλος! Μην ξεχνάμε ότι λόγω της πανδημίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ,δε θα  ολοκληρωνόταν η προσπάθεια χωρίς τη δική τους συνεισφορά!!

 

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βιβλίο με τις  όμορφες  ιστορίες των παιδιών με τίτλο: Μικρά παιδιά ζωγραφίζουν για το 1821

https://anyflip.com/iwwfg/htok/

 

 

ΜΑΪΟΣ -Ο ΜΗΝΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Ο μήνας των λουλουδιών και της βλάστησης έφτασε!Για τον Μάϊο υπάρχουν τα ακόλουθα προσωνύμια: Τριανταφυλλάς (για τα πολλά τριαντάφυλλα), Καλομηνάς, Λούλουδος, Πράσινος,Κερασάρης (γιατί ωριμάζουν τα κεράσια στα χαμηλότερα μέρη), Πεντοδείλινος (για τα πολλά γεύματα του μια και η μέρα είναι μεγάλη) Αυτό  που γιορτάζεται από τον λαό μας πολύχρωμα και εθιμοτυπικά είναι η πρώτη του ημέρα, η Πρωτομαγιά. Οι άνθρωποι ανθοστολίζουν τα σπίτια τους και βγαίνουν από νωρίς στην εξοχή για να πάρουν τη δροσιά του. «Τώρα μαγιά, τώρα δροσιά, τώρα το Καλοκαίρι»Πλέκουν όμορφα στεφάνια με τα οποία στολίζουν τις εξώπορτες των σπιτιών, τα μαγιοστέφανα!

Καλό μήνα να έχουμε όλοι ,με τις μυρωδιές του Μάη να ξυπνάνε όμορφα συναισθήματα !!!

Ευχαριστούμε για το όμορφο μαγιοστέφανό σου Χριστίνα !