6 ΜΑΡΤΙΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Πολλοί φορείς που έχουν χρηματοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια από Ευρωπαϊκά προγράμματα ,έχουν προσπαθήσει να αναδείξουν το πρόβλημα και να προτείνουν λύσεις.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying), όπως και ο όρος «θυματοποίηση» (victimization) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

 

 

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στη δράση “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” σε συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού!

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ :Η ΜΟΝΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου,αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών/παιδικών σταθμών στο Δήμο Τυρνάβου στις 08,09 και 10 Μαρτίου 2021, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή και προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες στα κτήρια.

Παράλληλα η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας      Εκπ/σης Θεσσαλίας ενημερώνει ότι:

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τηλεκπαίδευσης μέσω Webex  τις ημέρες αυτές(για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση)