Καλά Κούλουμα – Καλή Καθαρή Δευτέρα!

Σερπαντίνες κομφετί

ο ουρανός θα βρέξει,

πάρτε θέσεις για χορό

η μουσική ας παίξει!

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024

Η εγγραφή στο νηπιαγωγείο γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr

από τις 1-20 Μαρτίου 2023.

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2018 και 2019.

Οδηγίες για την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Ο χάρτης με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του 3ου Νηπιαγωγείου Φερών.

IMG 20200515 130029 1024x768

 

Αντίο Χειμώνα!!!

Aποχαιρετούμε τον μουντό χειμώνα, κλείνοντας μέσα σε ένα βίντεο κάποιες από τις αναμνήσεις μας.

Βάλαμε στόχους για το νέο έτος, κόψαμε βασιλόπιτες, διαβάσαμε  πολλά παραμύθια,  παίξαμε παιχνίδια ομαδοποίησης, αρίθμησης, ταξινόμησης, δραματοποιήσαμε χειμωνιάτικες ιστορίες, εκφραστήκαμε εικαστικά, μιλήσαμε για την χειμερία νάρκη, κάναμε πολλές κατασκευές.

“Mίλα Τώρα”

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Σχολική Ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό,  “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το “You Smile” από το 2013 υλοποιεί την ετήσια πανελλαδική εκστρατεία “Μίλα Τώρα”.  Μέσα από το εγκεκριμένο εκπ/κό πρόγραμμα του ΙΕΠ “Γίνομαι εθελοντής- υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου” τα σχολεία συμμετέχουν δημιουργώντας το δικό τους μήνυμα.

Η δική μας συμμετοχή στην εκστρατεία ήταν η δημιουργία του παρακάτω βίντεο, αφού δουλέψαμε το θέμα μέσα από διάφορες ιστορίες.

Η ανάρτηση της συμμετοχής μας στην σελίδα του “Μίλα Τώρα”

https://www.milatora.gr/post/%CF%84%CE%BF-3%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-bullying-%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1

Μαθητικός διαγωνισμός

Ένα ξύλο θαλάσσης στάθηκε η αφορμή για την συμμετοχή μας στον 24ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά.

Με την προθυμία γονέων, ιδέες από το διαδίκτυο, χρώματα και πινέλα το αποτέλεσμα ούτε που το φανταζόμασταν!!!

Παρατηρήσαμε πουλάκια του χειμώνα μέσα από το βιβλίο Snowballs.

https://www.youtube.com/watch?v=ziMLkftNaZQ

“Πουλιά του Χειμώνα”

https://www.youtube.com/watch?v=yREGV2XOH6k

Η φωλιά- καρδινάλιος θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Την βάψαμε, την φωτογραφίσαμε, ζωγραφίσαμε φωλιές πουλιών, την πακετάραμε προσεκτικά και της ευχηθήκαμε καλό ταξίδι.

Οι φωλιές μετά το τέλος του διαγωνισμού θα αναρτηθούν σε πάρκα του νομού Αττικής.

Καλή μας επιτυχία!!!



Λήψη αρχείου

 

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς-21 Ιανουαρίου.
Τα παιδιά μέσα από μια αγκαλιά νιώθουν χαρούμενα, νιώθουν ότι τα αγαπούν, ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους. Μια αγκαλιά μειώνει το άγχος και την ανησυχία των παιδιών όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν συναισθηματικά μία κατάσταση, νιώθουν ασφάλεια και ηρεμία.
Όλοι έχουμε ανάγκη από γλυκές αγκαλιές, απαλές αγκαλιές, ζεστές αγκαλιές, οικογενειακές αγκαλιές, δακρυσμένες αγκαλιές, καθαρές αγκαλιές, μεγάλες αγκαλιές, καληνύχτας αγκαλιές!!!!
Γνωρίσαμε τον Βραζιλιάνο καλλιτέχνη Romero Britto,
γνωστό για τη δημιουργία εναλλακτικών κομματιών χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά μέσα, όπως ζωγραφική, γλυπτική και γκράφιτι. Η δουλειά του είναι εύκολα αναγνωρίσιμη για την τολμηρή χρήση των ζωντανών χρωμάτων και τις έντονες πινελιές. Τα έργα τέχνης Romero Britto συχνά μεταφέρουν μια αίσθηση ελπίδας, ευτυχίας και θαυμασμού. Πολλά από τα έργα του έχουν επίσης θέμα την αγάπη ή την παιδική χαρά.
Έντονα χρώματα, εύκολα σχήματα, μαύρο περίγραμμα και γίναμε καλλιτέχνες!!

“The hug”

Μία διασκεδαστική ιστορία για τη φιλία και τις διαφορές ζωντανεύει μέσα από τις γλυκές εικονογραφήσεις  των  ζώων του δάσους. Δύο ιστορίες σε μία, δύο μοναχικά ζώα όπου κάπου  στη μέση συναντιούνται με μια πολύ φιλική, υπέροχη αγκαλιά!

https://www.youtube.com/watch?v=4WGYKTSOWbk