Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία τού νεότερου Ελληνισμού, αφού οδήγησε, μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενέπνευσε  και εμψύχωσε τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας. Η επέτειος των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του ’21 αποτελεί άλλη μία σημαντική σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.

Αυτή τη μέρα στο νηπιαγωγείο θα φορούσαμε τις παραδοσιακές μας στολές, θα κρατούσαμε σημαίες, θα λέγαμε τα τραγούδια και τα ποιήματά μας, θα τραγουδούσαμε με καμάρι τον Εθνικό μας  Ύμνο.

Όχι όμως φέτος, όπου μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή, ακούσαμε το Θούριο, δείξαμε τις σημαίες και τα τσολαδάκια μας και είπαμε κάποια ποιήματα, θέλοντας να τιμήσουμε τη θυσία των προγόνων μας και να κρατήσουμε τις μνήμες στην καρδιά μας.

Χρόνια Πολλά στην όμορφη Ελλάδα μας!!