1η Ιουνίου : Επιστροφή στο Νηπιαγωγείο

 

Αγαπητά παιδιά

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα είμαστε πάλι μαζί μετά από πολύ καιρό.

Περιμένουμε λοιπόν με χαρά και ανυπομονησία   να έρθετε για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε .

 Βέβαια θα έχουμε μερικούς νέους κανόνες πολύ σημαντικούς και το σχολείο μας θα είναι  λίγο διαφορετικό Όμως είναι σίγουρο ότι  πάλι θα περάσουμε όμορφα. Λίγο διαφορετικά απ΄ότι ξέραμε   μέχρι τώρα αλλά και πάλι θα περάσουμε όμορφα  γιατί  εμείς ξέρουμε να μαθαίνουμε και να παίζουμε  με πολλούς  τρόπους.
Θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας , για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε στο πλύσιμο των χεριών, για τα παιχνίδια και τα άλλα αντικείμενα που έχουμε στο σχολείο μας και πώς θα τα χρησιμοποιούμε με ασφάλεια κ.α

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΛΟΓΩ COVID 19

 

Αγαπητοί μας γονείς,

Θα θέλαμε να σας δώσουμε τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου μας:

  1. Αρχικά, έχετε ήδη ενημερωθεί  μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, σχετικά με τον χωρισμό των μαθητών μας σε υπό-τμήματα ανά τάξη,  καθώς και για τις ημέρες που θα προσέρχονται τα παιδιά σας στο  νηπιαγωγείο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο διαχωρισμός αυτός έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που αφορούν την κοινωνική απόσταση , με το σκεπτικό ότι αυτές οι ομάδες θα περιλαμβάνουν σταθερά τα ίδια παιδιά,  τα οποία και δεν θα αναμιγνύονται μεταξύ τους.

2.Στο  παραμικρό ύποπτο  σύμπτωμα  (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση,δυσκολία αναπνοής , διάρροια, εμετό ) κρατάμε το παιδί στο σπίτι και επικοινωνούμε με τον παιδίατρο

 Βασική σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες είναι η θερμομέτρηση και ο έλεγχος για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

  1. Κατά την διάρκεια τόσο της προσέλευσης σας στο νηπιαγωγείο όσο και της αποχώρησης σας, παρακαλούμε να τηρείτε τον βασικό κανόνα απόστασης του 1,5 μέτρου, τουλάχιστον
  2. Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης όσο και της αποχώρησης σας από το σχολείο δεν θα εισέρχεστε μέσα στο χώρο του σχολείου . Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από μια εκπαιδευτικό στην είσοδο του νηπιαγωγείου και θα οδηγούνται στην αίθουσα. Το ίδιο θα γίνεται και το μεσημέρι που θα παραλαμβάνετε τα παιδιά.

5 Παρακαλούμε να μην παρατείνεται η παραμονή σας στο σχολικό χώρο μετά την παράδοση του παιδιού για κανέναν λόγο, προς αποφυγή καταστάσεων συγχρωτισμού.

6 Θα πρέπει να έχει προηγηθεί  από εσάς εκπαίδευση των παιδιών ανάλογα με τις δυνατότητες της ηλικίας τους και συστηματική εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.

  1. Η υγιεινή των χεριών πρέπει να εφαρμόζεται από παιδιά και προσωπικό κατά την είσοδο στον χώρο του νηπιαγωγείου
  2. Αποφυγή κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων και ατομικών παιχνιδιών.

Απαγορεύεται η ανταλλαγή προσωπικών και ατομικών αντικειμένων και για το λόγο αυτό κάθε μαθητής θα έχει τα ατομικά του καθημερινά αντικείμενα, (π.χ. ατομική κασετίνα με μολύβια και μαρκαδόρους)

9.Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔY

  1. Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου / παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO KAI ΑΝΤΑΛΛΑΞΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

https://safeYouTube.net/w/js0I

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟN ΕΠΟΜΕΝO  ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΣΩΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ

https://safeYouTube.net/w/p60I