23 ΜΑΪΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΕΛΩΝΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου.

Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση.

Η χελώνα Caretta Caretta διακρίνεται από άλλες χελώνες από το μεγάλο κεφάλι της. Είναι η μεγαλύτερη με σκληρό κέλυφος χελώνα στον κόσμο, με μήκος περίπου 120 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 100 κιλά

Την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και 25 χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση «ΑΡΧΕΛΩΝ» Με τους εθελοντές της απ’ όλο τον κόσμο, οργανώνει προγράμματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας των χελωνών (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο, Κρήτη), με σκοπό τη μελέτη και προστασία τους. Οι άνθρωποι σε αυτή την οργάνωση   ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ τις χελώνες.

Στο βιντεάκι που ακολουθεί σας συστήνεται μια χελώνα που τη λένε Καρέτα – καρέτα και ζει στη θάλασσα. Παρακολουθήστε με προσοχή τι έχει να σας πει.

ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΛΩΝΑ

https://safeyoutube.net/w/zgaH

 

 

Στις επόμενες εικόνες θα μάθετε περισσότερα για τις χελώνες.

 

 

 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ

Για να θυμηθούμε λίγο τα γράμματα .       Η ΧΕΛΩΝΑ  ξεκινά από το γράμμα ……

Εκτυπώστε το Χ,αρχικό γράμμα της ΧΕΛΩΝΑΣ, ζωγραφίστε το φόντο με ανοιχτό χρώμα  και γράψτε μέσα όποιες λέξεις θυμάστε να ξεκινούν από Χ(Οι γονείς σας βοηθούν και γράφουν στο χαρτί).

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Χ

ΒΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟ Χ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Χ

ΩΡΑ ΓΙΑ ON LINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!