1η Ιουνίου : Επιστροφή στο Νηπιαγωγείο

 

Αγαπητά παιδιά

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα είμαστε πάλι μαζί μετά από πολύ καιρό.

Περιμένουμε λοιπόν με χαρά και ανυπομονησία   να έρθετε για να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε .

 Βέβαια θα έχουμε μερικούς νέους κανόνες πολύ σημαντικούς και το σχολείο μας θα είναι  λίγο διαφορετικό Όμως είναι σίγουρο ότι  πάλι θα περάσουμε όμορφα. Λίγο διαφορετικά απ΄ότι ξέραμε   μέχρι τώρα αλλά και πάλι θα περάσουμε όμορφα  γιατί  εμείς ξέρουμε να μαθαίνουμε και να παίζουμε  με πολλούς  τρόπους.
Θα συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας , για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε στο πλύσιμο των χεριών, για τα παιχνίδια και τα άλλα αντικείμενα που έχουμε στο σχολείο μας και πώς θα τα χρησιμοποιούμε με ασφάλεια κ.α

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΛΟΓΩ COVID 19

 

Αγαπητοί μας γονείς,

Θα θέλαμε να σας δώσουμε τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου μας:

  1. Αρχικά, έχετε ήδη ενημερωθεί  μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, σχετικά με τον χωρισμό των μαθητών μας σε υπό-τμήματα ανά τάξη,  καθώς και για τις ημέρες που θα προσέρχονται τα παιδιά σας στο  νηπιαγωγείο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο διαχωρισμός αυτός έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που αφορούν την κοινωνική απόσταση , με το σκεπτικό ότι αυτές οι ομάδες θα περιλαμβάνουν σταθερά τα ίδια παιδιά,  τα οποία και δεν θα αναμιγνύονται μεταξύ τους.

2.Στο  παραμικρό ύποπτο  σύμπτωμα  (δέκατα, βήχας, μπουκωμένη μύτη, κόπωση,δυσκολία αναπνοής , διάρροια, εμετό ) κρατάμε το παιδί στο σπίτι και επικοινωνούμε με τον παιδίατρο

 Βασική σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες είναι η θερμομέτρηση και ο έλεγχος για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

  1. Κατά την διάρκεια τόσο της προσέλευσης σας στο νηπιαγωγείο όσο και της αποχώρησης σας, παρακαλούμε να τηρείτε τον βασικό κανόνα απόστασης του 1,5 μέτρου, τουλάχιστον
  2. Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης όσο και της αποχώρησης σας από το σχολείο δεν θα εισέρχεστε μέσα στο χώρο του σχολείου . Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από μια εκπαιδευτικό στην είσοδο του νηπιαγωγείου και θα οδηγούνται στην αίθουσα. Το ίδιο θα γίνεται και το μεσημέρι που θα παραλαμβάνετε τα παιδιά.

5 Παρακαλούμε να μην παρατείνεται η παραμονή σας στο σχολικό χώρο μετά την παράδοση του παιδιού για κανέναν λόγο, προς αποφυγή καταστάσεων συγχρωτισμού.

6 Θα πρέπει να έχει προηγηθεί  από εσάς εκπαίδευση των παιδιών ανάλογα με τις δυνατότητες της ηλικίας τους και συστηματική εφαρμογή της υγιεινής των χεριών.

  1. Η υγιεινή των χεριών πρέπει να εφαρμόζεται από παιδιά και προσωπικό κατά την είσοδο στον χώρο του νηπιαγωγείου
  2. Αποφυγή κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων και ατομικών παιχνιδιών.

Απαγορεύεται η ανταλλαγή προσωπικών και ατομικών αντικειμένων και για το λόγο αυτό κάθε μαθητής θα έχει τα ατομικά του καθημερινά αντικείμενα, (π.χ. ατομική κασετίνα με μολύβια και μαρκαδόρους)

9.Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔY

  1. Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξή τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του νηπιαγωγείου / παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ VIDEO KAI ΑΝΤΑΛΛΑΞΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

https://safeYouTube.net/w/js0I

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟN ΕΠΟΜΕΝO  ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΣΩΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ

https://safeYouTube.net/w/p60I

 

 

ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ -ΝΥΧΤΑΣ

H γη γυρίζει και η μέρα διαδέχεται τη νύχτα……….και μετά νύχτα………… και έπειτα μέρα…….και νύχτα-μέρα-νύχτα-μέρα……και  έτσι οι μέρες περνάνε …

Ημέρα λέμε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ένας τόπος φωτίζεται από τον ήλιο. Εκείνο το διάστημα που δε φωτίζεται από τον ήλιο λέγεται νύχτα.

Το φαινόμενο της μέρας και της νύχτας οφείλεται στην περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της. Έτσι κάθε φορά που ένα τμήμα της Γης φωτίζεται, έχει μέρα, ενώ το  τμήμα που δε φωτίζεται βρίσκεται στο σκοτάδι.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ-ΝΥΧΤΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ

Στη συνέχεια σας παραθέτω κάποια φύλλα εργασίας

φυλλο εργασίας 1

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έγγραφο 3.

 

23 ΜΑΪΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΕΛΩΝΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου.

Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση.

Η χελώνα Caretta Caretta διακρίνεται από άλλες χελώνες από το μεγάλο κεφάλι της. Είναι η μεγαλύτερη με σκληρό κέλυφος χελώνα στον κόσμο, με μήκος περίπου 120 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 100 κιλά

Την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και 25 χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση «ΑΡΧΕΛΩΝ» Με τους εθελοντές της απ’ όλο τον κόσμο, οργανώνει προγράμματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας των χελωνών (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο, Κρήτη), με σκοπό τη μελέτη και προστασία τους. Οι άνθρωποι σε αυτή την οργάνωση   ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ τις χελώνες.

Στο βιντεάκι που ακολουθεί σας συστήνεται μια χελώνα που τη λένε Καρέτα – καρέτα και ζει στη θάλασσα. Παρακολουθήστε με προσοχή τι έχει να σας πει.

ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΛΩΝΑ

https://safeyoutube.net/w/zgaH

 

 

Στις επόμενες εικόνες θα μάθετε περισσότερα για τις χελώνες.

 

 

 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ

Για να θυμηθούμε λίγο τα γράμματα .       Η ΧΕΛΩΝΑ  ξεκινά από το γράμμα ……

Εκτυπώστε το Χ,αρχικό γράμμα της ΧΕΛΩΝΑΣ, ζωγραφίστε το φόντο με ανοιχτό χρώμα  και γράψτε μέσα όποιες λέξεις θυμάστε να ξεκινούν από Χ(Οι γονείς σας βοηθούν και γράφουν στο χαρτί).

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Χ

ΒΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟ Χ

ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Χ

ΩΡΑ ΓΙΑ ON LINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

 

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ

Τώρα την Άνοιξη όλα τα μικροσκοπικά ζουζουνάκια  έκαναν την πανηγυρική τους εμφάνιση τους.
Μικροσκοπικά, ωφέλιμα ή βλαβερά, τα συναντάμε παντού.

Από τον πλούσιο κόσμο των εντόμων, λοιπόν,αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με   το εργατικό μυρμήγκι .

Τα μυρμήγκια είναι τα πιο κοινωνικά έντομα

Τα μυρμήγκια φτιάχνουν είτε υπόγειες φωλιές, είτε τις κατασκευάζουν πάνω σε δέντρα. Οι μυρμηγκοφωλιές μπορεί να βρίσκονται στο έδαφος, κάτω από πέτρες, κάτω από πεσμένα τμήματα δέντρων ή μέσα σε αυτά, μέσα σε κοιλότητες κορμών ή ακόμα και σε βελανίδια.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙ

 

ΦΥΛΛΟ ΕΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ 1

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ 2

18η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων  ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Τη συγκεκριμένη ημέρα τα μουσεία σε όλο τον κόσμο είναι ανοιχτά στο κοινό και πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με τον όρο Μουσείο εννοούμε«ένα μόνιμο ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην υπηρεσία της κοινωνίας , ανοικτό στο κοινό, που έχει ως έργο του τη συλλογή, τη μελέτη, τη διατήρηση, τη γνωστοποίηση και την έκθεση τεκμηρίων του ανθρώπινου πολιτισμού και περιβάλλοντος, με στόχο τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία».

Ακούγοντας τη λέξη ΜΟΥΣΕΙΟ ίσως σας έρχονται στο μυαλό κάποιες σκέψεις.

Τί είναι το μουσείο; Τι έχει μέσα ένα μουσείο;  Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μουσεία; Γιατί οι άνθρωποι βάζουν τα παλιά αντικείμενα σε μουσεία ;  Τί είναι άγαλμα;  Από τι είναι φτιαγμένο ένα άγαλμα; Πού βρίσκουμε τα αρχαία;  Ποιοι τα βρίσκουν και πώς;  Πληρώνουμε για να μπούμε μέσα σε ένα μουσείο; κ.α.

Πατήστε στον επόμενο σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για τα ΜΟΥΣΕΙΑ.

 

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ  ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ 1

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ 2

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ 3

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 

«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021»

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 30 Μαΐου 2020.

Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016

Διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) Τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) Τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) Το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) Εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα

ε) Τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ )Επιλέγει τη δήλωση : Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση ,αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης  ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα ότι ασκεί τη γονική επιμέλεια του τέκνου που αιτείται εγγραφή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

Μετά την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (13:00 – 16:00)

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

  1. Μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
  2. Μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:

Ι) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.

  1. II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):

  1. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
  2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
  3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών παρακαλείσθε  για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγεία(Ε.Ο.Δ.Υ)    ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο επικοινωνίας σχολείου:2751020959

Mail σχολείου:mail@3nipargous.arg.sch.gr

Ώρες επικοινωνίας για εγγραφές:10:00π.μ. έως 12.00μ.μ

 ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

ΖΟΥΜ ΖΟΥΜ ΖΟΥΜ ΜΕΛΙΣΣΑ ΠΕΤΑ….

 

Η μέλισσα είναι ένα έντομο πολύ χρήσιμο για τον άνθρωπο. Πετάει από λουλούδι σε λουλούδι, μαζεύει γύρη και νέκταρ και μας χαρίζει το γλυκό της μέλι. Είναι το μοναδικό έντομο που εκτρέφει ο άνθρωπος για να τραφεί από τα προϊόντα που παράγει.

Θα μάθουμε, λοιπόν, πώς ζουν αυτά τα όμορφα έντομα, πως εργάζονται για να μας δώσουν το μέλι και πολλά άλλα μυστικά της καθημερινής τους ζωής .                                                                                                                                          Πατήστε παρακάτω για να δείτε όλες τις δραστηριότητες: 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

Πατήστε στον επόμενους συνδέσμους

φύλλο εργασίας 1

φύλλο εργασίας 2ο

φύλλο εργασίας 3ο

 

 

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

Η γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ εορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έτσι λοιπόν αυτή την  Κυριακή  10 Μαΐου   γιορτάζουν οι ΜΑΝΟΥΛΕΣ  σ’ όλο τον κόσμο.

Μαμά . . . Μανούλα . . . Μανουλίτσα . . .  Μαμάκα . . .  . Μητέρα . . . .  Μητερούλα . . .

      Όπως και να την πεις:   Μ Η Τ Ε Ρ Α   Ε Ι Ν Α Ι   Μ Ο Ν Ο  Μ Ι Α !!!

 Όλες αυτές οι λέξεις  μυρίζουν αγάπη, ασφάλεια, τρυφερότητα, χάδι, προστασία, φροντίδα…

 

 

                                                                                                                                                                                                                           Πατήστε στον επόμενο σύνδεσμο για να δείτε τις  ευχές μας:

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Η λέξη ΜΑΜΑ είναι  η πιο γλυκιά λέξη. Μια  λέξη τόσο μικρή αλλά με τόσο μεγάλη σημασία.

Μ   όπως η λέξη ΜΕΛΙ γιατί η μανούλα μας είναι γλυκιά σαν το μέλι

Α    όπως λέμε ΑΣΤΕΡΙ  γιατί η μανούλα λάμπει σαν αστέρι

Μ   όπως το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ  γιατί λάμπει  σαν  μαργαριτάρι

Α     όπως ΑΓΑΠΗ γιατί μοιράζει απλόχερα την αγάπη της

Είναι πάντα δίπλα σε όλους για να παρηγορήσει ή να δώσει κουράγιο και συμβουλές. Η σκέψη της και η αγάπη της μας συντροφεύει κάθε λεπτό, όσο μακριά και εάν βρίσκεται, γιατί η αγάπη της είναι  βαθιά και αληθινή .

 ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Όταν μιλάμε για μητέρες, ο νους μας πηγαίνει συνήθως στον άνθρωπο.Το μητρικό ένστικτο όμως υπάρχει τόσο  στους ανθρώπους όσο και στα ζώα.Είναι στη φύση της μητέρας να φροντίζει και να προστατεύει τα μικρά της. 

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο  για να παρακολουθήσετε ένα βιντεάκι για τη μητρότητα στο ζωικό βασίλειο .

https://safeYouTube.net/w/YbOC

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ  ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙΑ

Tο αγαπημένο μας πρόσωπο η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΑΣ από ποιο γράμμα ξεκινάει .Για να θυμηθούμε λιγάκι …..

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ  Μ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κάντε κλικ στο επόμενο σύνδεσμο

https://safeyoutube.net/w/o6RD

Ακολουθούν κάποια φύλλα εργασίας στους επόμενους συνδέσμους. Κάντε κλικ για να τα δείτε:

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ1

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

 

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΝΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑΣ

Πατήστε στον επόμενο σύνδεσμο

https://safeyoutube.net/w/duKD

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ 

Πάρτε τη μανούλα σας απ’ το χέρι και χορέψτε μαζί το επόμενο τραγούδι.

https://safeyoutube.net/w/uSJD

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ  ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Επειδή ξέρω πόσο αγαπάτε τη  ΜΑΝΟΥΛΑ  σας  έφτιαξα μια διαδραστική κάρτα  αφιερωμένη σε όλες τις ΜΑΝΟΥΛΕΣ.

Πατήστε σε κάθε σημαδάκι (καρδούλες βιβλιαράκι, νότες κ.α.) και εκεί κρύβεται μια έκπληξη!!!!!

 

ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η  ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ONLINE

 

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!

 

 

Η Άνοιξη έχει έρθει για τα καλά. Οι κήποι και η εξοχή έχουν γεμίσει από ανθισμένα λουλούδια και δέντρα.Ο Μάης είναι ο μήνας των λουλουδιών και έτσι τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους.Οι αυλές έχουν γεμίσει χρώματα και ευωδιές!!!!!Τι καλύτερο να ασχοληθούμε με τα λουλούδια!!!!!

Δικαιολογημένα βέβαια γιατί φέρνουν στη ζωή μας χαρά, ομορφιά και αισιοδοξία και πολλά πολλά αρώματα

Τα λουλούδια μας ικανοποιούν 3 αισθήσεις…

  • Την όραση, γιατί είναι πανέμορφα και μας κάνουν χαρούμενους….
  • την όσφρηση, γιατί μυρίζουν όμορφα
  • και τη γεύση, γιατί μην ξεχνάμε ότι από τα λουλούδια φτιάχνουν οι μέλισσες το μέλι.

ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

 

 

πηγή:dreamskindergarten

 

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τώρα ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε λίγο τα γραμματάκια.

Σκεφτείτε λουλουδάκια που γνωρίζετε και βρείτε το αρχικό τους γράμμα.

Για να σας βοηθήσω λίγο μπορείτε να κοιτάξετε τους παραπάνω πίνακες και να βρείτε ποιο είναι το αρχικό γράμμα των λουλουδιών.Επίσης σκεφτείτε πόσα γυναικεία ονόματα είναι εμπνευσμένα από κάποια λουλούδια π.χ.Ανθή,Βιολέτα,Δάφνη,κ.α.

Φύλλα εργασίας για τα λουλούδια( πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τα φύλλα εργασίας)

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ1

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑς 2

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

Βρες τα μέρη του φυτού και  ύστερα να τα συνδέσεις .Κάνε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-3491

Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσετε ένα τραγουδάκι

Πατήστε στον επόμενο σύνδεσμο

https://safeyoutube.net/w/T7cC

 

Και τώρα ώρα για παιχνίδι

Δημιούργησα δυο καινούρια παιχνιδάκια για εσάς τα μικρά ζουζουνάκια .

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΧΕΡΑΚΙΑ

Απολαύστε τις δημιουργίες σας.

Όλες οι δημιουργίες σας ήταν ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ  σε όλα τα παιδάκια και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  σε όλους τους γονείς για τη συνεργασία.

 

Μετάβαση στο padlet.com

Στη συνέχεια σας προτείνουμε να ακούσετε το παραμύθι της Πρωτομαγιάς

 

Kαι τώρα ώρα για παιχνίδι online

Δημιούργησα ένα ωραίο παιχνιδάκι για να θυμηθούμε λιγάκι  το αρχικό γράμμα των λέξεων.

Αντιστοιχίστε το σωστό αρχικό  γράμμα με την αντίστοιχη εικόνα.Αν το κάνετε σωστά   στο τέλος θα βγει η λέξη ΜΠΡΑΒΟ.

 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ