Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ * Υγεία *
με θέμα την διατροφή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08 /11 /2024, σε συνεργασία με τον γονέα του σχολείου κ. Αντώνη Σορώκο αρτοποιό ,
- Εισήγηση και παρουσίαση για το επάγγελμα του αρτοποιού
- Το ψωμί από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα .
- Διατροφική αξία του ψωμιού.
- Είδη ψωμιού και διαδικασία ζυμώματος και ψησίματος του ψωμιού .
Μέσα από την εκπαιδευτική παρουσίαση τα νήπια ήρθαν σε επαφή με το επάγγελμα του αρτοποιού από έναν επαγγελματία. Έμαθαν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν για το ψωμί και την θέση του στην διατροφή.
Στο τέλος ζύμωσαν μαζί με τον κ. Σορώκο και έφτιαξαν ψωμί το οποίο ψήσαμε στον φούρνο του σχολείου . Όλοι δοκίμασαν το ψωμάκι που έφτιαξαν.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Σορώκο Αντώνη για αυτή την υπέροχη, διδακτική, βιωματική δράση!