Δράση για την θρεπτική αξία του ψωμιού

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ * Υγεία *

 με θέμα την διατροφή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  08 /11 /2024, σε συνεργασία  με  τον γονέα του σχολείου  κ. Αντώνη Σορώκο αρτοποιό  ,

  • Εισήγηση και παρουσίαση για το επάγγελμα του αρτοποιού
  • Το ψωμί από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα .
  • Διατροφική αξία του ψωμιού.
  • Είδη ψωμιού και διαδικασία ζυμώματος και ψησίματος του ψωμιού .

Μέσα από την  εκπαιδευτική παρουσίαση τα  νήπια ήρθαν  σε επαφή με το επάγγελμα του  αρτοποιού από έναν επαγγελματία. Έμαθαν όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν για το ψωμί και την θέση του στην διατροφή.

Στο τέλος ζύμωσαν μαζί με τον κ. Σορώκο και έφτιαξαν ψωμί το οποίο ψήσαμε στον φούρνο του σχολείου . Όλοι δοκίμασαν το ψωμάκι που έφτιαξαν.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Σορώκο Αντώνη  για αυτή την υπέροχη, διδακτική, βιωματική δράση!



Λήψη αρχείου

ae4a2280 a189 49e5 8610 24bd7adaa2b7 5d0afb07 51cf 4e77 921a cc88a4afd02f  50fa55a9 29a4 421f ab75 1b962d039f69  66cfd685 312f 4040 9303 644027b69113  e3d376d0 58f6 465a b72a 380db14d4695 1ψψ ec2b6ec7 3560 4683 a34a 9306402f126c 1

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων