Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που εκπονεί το σχολείο μας και το 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας φέτος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Δευτέρα 08/04/2024 και ώρα 18:00΄μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών στην Άμφισσα, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από κοινού σε συνεργασία με το 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας , το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ΦΩΚΊΔΑΣ και ήταν ανοιχτή στο κοινό.
Οι Ομιλήτριες ήταν ειδικοί επιστήμονες από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Φωκίδας :
Κ. Αναγνωστάκου Ευθυμία κοινωνική Λειτουργός
Κ. Καλαντζάκου Γεωργία , ψυχολόγος
Κ. Τσέλλου Δήμητρα, νηπιαγωγός Ε.Α.
Η ενημερωτική ημερίδα απευθυνόταν προς γονείς και εκπαιδευτικούς και ήταν σχετική με ειδικά θέματα που αφορούν τη μετάβαση στο Δημοτικό.
Συγκεκριμένα: το πρόγραμμα και οι στόχοι του, η επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στη διαδικασία της μετάβασης, o ρόλος της οικογένειας στη μάθηση, τα χαρακτηριστικά ενός αναπτυξιακά κατάλληλου προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Α ́ δημοτικού και οι επιδιωκόμενοι στόχοι κτλ.
Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των γονιών και εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Φωκίδας και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κ. Γεροσίδερη Ιωάννα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για διάθεση ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση και τις ομιλήτριες κ. Αναγνωστάκου, Ε. Καλαντζάκου Γ. , και Τσέλλου Δ. ,για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων για την παρουσία και προσφορά των εδεσμάτων, όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και το 2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας για τη συνεργασία.