ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – Ζω Καλύτερα – ΕΥ ΖΗΝ

Εργαστήρια Δεξιοτήτων  1ος κύκλος 

Η στοχοθεσία των προγραμμάτων της εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, έχουν προσδιοριστεί βάσει των λεγόμενων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα::

α. δεξιότητες μάθησης (κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, συνεργασία και επικοινωνία) , β. δεξιότητες αλφαβητισμού και γ. δεξιότητες ζωής (ευελιξία, ηγεσία, ανάληψη πρωτοβουλίας και παραγωγικότητα). Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών. Ο συνδυασμός όλων των προαναφερθέντων στοιχείων αποτελεί για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο για την προσωπική τους ευημερία και ευεξία αλλά και για τη μελλοντική εξέλιξή τους σε αυτόνομα, ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

1ος Θεματικός Κύκλος:

Ζω καλύτερα- Ευ ζην

Επιμέρους Θεματικές Ενότητες/Υποενότητες:

Υγεία-Διατροφή-

Ο δικός μας τίτλος:

«Επιλέγω σωστά, τρώω υγιεινά!»

Βασικοί στόχοι του θεματικού κύκλου είναι η γνωριμία με υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές, με τις ομάδων τροφών, με την έννοια της ισορροπημένης διατροφής και τη σημασίας της για τη ζωή μας. Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στη λεγόμενη Μεσογειακή Πυραμίδα και στην εννοιολογική αποσαφήνιση της κατανομής των τροφών σε αυτή καθώς και στη κατανόηση της άμεσης σχέσης της ποιότητας της διατροφής με την ποιότητα ζωής μας και τη συνολική σωματική και ψυχική μας ευεξία και πληρότητα.

Διάρκεια: 7 εβδομάδες. Περίοδος υλοποίησης: Οκτώβριος – Νοέμβριος

Η προσέγγιση του συγκεκριμένου εργαστηρίου δεξιοτήτων είναι κυρίως διαθεματική, με στόχο να εμπλακούν σε αυτή τα περισσότερα γνωστικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου

(γλώσσα, μαθηματικά, φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, πληροφορική)

Ο 1ος κύκλος των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα « Επιλέγω σωστά, τρώω υγιεινά! » ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας παρέα με την «Διατροφούλα»  και την«Βλαβερούλα» γνώρισαν την θρεπτική αξία όλων των τροφών. Κατανόησαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες την σπουδαιότητα όλων των ισορροπημένων διατροφικά γευμάτων.

 Ενδεικτικές Δραστηριότητες νηπίων



Λήψη αρχείου

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων