ΠΑΣΧΑ – 4ο ΜΕΡΟΣ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    νέο    😎 «Πασχαλινά Παιχνίδια»

Η Άνοιξη ήρθε,  λόγω όμως της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα αναγκαζόμαστε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Πλησιάζοντας και η γιορτή του Πάσχα αλλά και όσο ο καιρός γίνεται καλύτερος ξέρουμε όλοι ότι τα μικρά παιδιά μας δεν μπορούν να είναι όλη μέρα κλεισμένα στα δωμάτια του σπιτιού. Γι αυτό θα σας παραθέσω κάποια παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τα μικρά σας για να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν . Τα παιχνίδια παίζονται στο σπίτι ή στην αυλή σας.

Δώστε χαρά στα παιδιά ζήστε μαζί τους ώρες ξεκούρασης  και ξενοιασιάς.

Σε όλο σχεδόν τον κόσμο παίζεται το «Κυνήγι των αυγών του Πάσχα». Μπορείτε να παίξετε κι εσείς.

Κυνήγι αυγών του Πάσχα

Αυτή η ιδέα για το κυνήγι αυγών του Πάσχα είναι διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Αν γιορτάζετε με μια ομάδα που περιλαμβάνει παιδιά, φιλοξενήστε ένα κυνήγι αυγών. Τα αυγά θα είναι σοκολατένια μικρά,  πλαστικά ή χάρτινα χρωματιστά .  Τα παιδιά πρέπει να κρύψουν τα αυγά (τα μικρότερα παιδιά μπορεί να χρειαστούν έναν ενήλικα για να τα βοηθήσουν) και να θέσουν τους ενήλικες  στο κυνήγι αυγών. Σίγουρα θα πάρουν μια ευχαρίστηση από το παιχνίδι που θα κάνετε μαζί τους.

  •  Αλλά μπορείτε να παίξετε και το αντίθετο παιχνίδι. Δηλαδή εσείς να κρύψετε τα αυγά στο σπίτι ή στον κήπο και τα παιδιά να ψάχνουν να τα βρουν για να γεμίσουν το καλαθάκι τους με το χρώμα που θα υποδείξετε στο κάθε παιδί .

 

Παιχνίδια με αυγά – λαγούς και υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι  :

Θα χρειαστούμε βρασμένα αυγά ή εμπορίου πλαστικά, κουτάλια, ρολό από χαρτί υγείας, χάρτινο κουτί, χαρτιά ,καπάκια,καλαμάκια,μπουκάλια κ.ά Οι φωτογραφίες ελπίζω να βοηθήσουν.

1.Αυγοδρομίες. Τα παιδιά ανά δύο διανύουν μια απόσταση κρατώντας ένα κουτάλι  ή ένα ρολό από χαρτί υγείας που πάνω του είναι τοποθετημένο ένα αυγό .Κρατώντας δύο κουτάλια ή ρολό από χαρτί υγείας

(ένα σε  κάθε χέρι) αυξάνουμε τον βαθμό δυσκολίας. 

2.Τα παιδιά μεταφέρουν ένα πιάτο με αρκετά αυγά μια απόσταση χωρίς να πέσει ούτε ένα αυγό.

3.Ευστοχίας. Σε ένα χάρτινο κουτί ή πλαστικό καλάθι ,τα παιδιά από απόσταση προσπαθούν να πετύχουν τον στόχο, δηλαδή να ρίξουν τα αυγά στο στόμιο – άνοιγμα του κουτιού-καλαθιού. Τα αυγά είναι πλαστικά ή τα έχουν κόψει τα παιδιά σε χαρτόνι ή χαρτί  και τα έχουν διακοσμήσει. Αν θέλουν μπορούν να τα κολλήσουν σε καπάκια από μπουκάλια. Στο κουτί κόβουν και κολλούν αυτιά και το μετατρέπουν σε λαγό.

                                 

4. Κόβουν σε χαρτόνι ένα λαγό τον ζωγραφίζουν και κόβουν μια μεγάλη τρύπα για στόμα .    Κολλούν πίσω από το άνοιγμα της τρύπας δίχτυ ή σακούλα και μετατρέπουν την κατασκευή σε Λαγό- Μπασκέτα.

                 

5.Στο πάτωμα ή στο τραπέζι έχουν κολλήσει χάρτινες λουρίδες δημιουργώντας μικρές τρισδιάστατες πόρτες- τούνελ.. Στη συνέχεια όπως παίζουμε γκολφ παίρνουν ένα αυγό πλαστικό και προσπαθούν σπρώχνοντας το με το χέρι ή με κουτάλι/κουτάλα να το περάσουν μέσα από τις πορτούλες που έχουν . Κερδίζει αυτός που πέρασε το αυγό από τις περισσότερες πορτούλες.

         

6. Κουτσό: Τα παιδιά μαζί με τους γονείς σχεδιάζουν σε αυλή ένα μεγάλο αυγό. Το χωρίζουν με οριζόντιες γραμμές και κάθετη . Μετατρέπουν το αυγό σε «καλόγερο» και τα παιδιά παίζουν κουτσό.

7.Αυγό-σβούρα: ποιός θα γυρίσει πιο γρήγορα το αυγό του;

8.Φυσώ το αυγό μου το πλαστικό.Τα παιδιά φυσούν με ένα καλαμάκι το αυγό τους προσπαθώντας να:

  • να μπει το αυγό στο ποτηράκι και να  τερματίσουν πρώτοι .
  • να περάσει μέσα από τα τούνελ που έχουν φτιάξει.
  • Τα παιδιά με την βοήθεια των γονιών τους κάνουν μια κατασκευή. Οι γονείς κόβουν το στόμιο από ένα πλαστικό μπουκάλι και τρυπούν το καπάκι του μπουκαλιού για να χωράει ένα καλαμάκι. Στη συνέχεια βιδώνουν ξανά το κομμένο στόμιο του μπουκαλιού ,και τα παιδιά τοποθετούν το πλαστικό αυγό μέσα. Με το καλαμάκι φυσούν το αυγό που αυτό πετάγεται ψηλά ανάλογα με την δύναμη που φυσά το παιδί. Προσέχουμε πάντα στο κομμένο πλαστικό μπουκάλι να έχει καλυφθεί για να μην κοπούν τα παιδιά.

            

  1. Ποιος θα προλάβει; Τα παιδιά έχουν ένα καλαθάκι με αυγά πλαστικά και ρολά από χαρτί υγείας. Όταν δοθεί το σύνθημα πρέπει να τοποθετήσουν όρθια τα ρολά από το χαρτί υγείας και πάνω τους να ακουμπήσουν τα αυγά τους ή ότι άλλο θέλουν π.χ. μπαλίτσες. Κερδίζει όποιος τελειώσει πρώτος(αδειάσει το καλάθι του).
  2. Ποιος μπορεί;Τα παιδιά βάζουν μια μακριά κάλτσα στο κεφάλι τους ή ένα καλσόν. Πάντα με την εποπτεία των γονιών βάζουν μέσα στο ένα σκέλος του καλσόν ένα αυγό πλαστικό ή ένα μαλακό μπαλάκι. Στο πάτωμα τοποθετούμε σκορπισμένα ποτηράκια μιας χρήσης και το παιδί προσπαθεί να τα ρίξει κάτω με το αυγό που έχει στην κάλτσα.

 

                          

11. Μάντεψε:Τα παιδιά ψηλαφίζουν και προσπαθούν να μαντέψουν τι είναι αυτό που πιάνουν με τα χέρια τους. Τα μάτια τους είναι κλειστά. Μπορούμε να κόψουμε δυο τρύπες σε ένα κουτί και το παιδί να τοποθετεί εκεί τα χέρια του χωρίς να κλείνει τα μάτια του αφού δεν θα βλέπει το αντικείμενο.

                                                                           Καλή επιτυχία!

                            Κ Α Λ Η  Δ Ι Α Σ Κ Ε Δ Α Σ Η !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων