
- Με αφορμή το διαχρονικό ουκρανικό παραμύθι Το γαντι: https://www.youtube.com/watch?v=BuKOmMlU1vQ&ab_channel=%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D παίξαμε ενα φωνολογικό παιχνίδι όπου τα παιδια κλήθηκαν να συνθέσουν τη λέξη ΓΑΝΤΙ με κεφαλαία και μικρά!
- Το κάναμε χειροτεχνία με μοτίβα της αρεσκείας μας
- Αλλά και μόμπιλε
- Φτιαξαμέ και ζεστα ροφηματα να ζεσταθούμε!!
- Το κρύο ήταν αφορμή για να κουβεντιάσουμε για τα ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη-ύπνο πιο διεξοδικά.
- Αντιστοιχίσαμε το μέρος που ζει το καθένα απο αυτά
- Βάλαμε την αρκουδίτσα για ύπνο! Όμως προσοχή άαμα τύχει και δείτε καμία μη πάτε και τη χαιδέψετε γιατι δεν πέφτει σε χειμέρια νάρκη αλλά σε ύπνο και ξυπνά πιο εύκολα από τα υπόλοιπα ζωάκια!!
- Φτιάξαμε και τον αγαπημένο μας σκατζοχοιράκο στη φωλίτσα του με φύλλα της αυλής μας! Αυτος δεν ξυπνάει με τίποτα.
- Η μουσική μας ενέπνευσε και αυτή με τη σειρά της…
- Οι μελωδίες του Βιβάλντι μας ενέπνευσαν και δουλέψαμε ομαδικα!
- Και τελικά ήρθε και το χιόνι σε εμας…Εκτος από τους αληθινούς χιονάνθρωπους που φτιαξαμε με τους γονεις μας είπαμε να φτιάξουμε και με χαρτί!
- Χρησιμοποιήσαμε το σώμα του για να συνθέσουμε το 2023
- Παίξαμε παιχνίδια λογικομαθηματικής σκέψης
- Χρονικης ακολουθίας…
- Φωνολογικής ενημερότητας
- Το ποίημα της Μεταξίας Φωτίου μας άρεσε πολύ και έτσι αποφασίσαμε να ταίσουμε και μείς τα σπουργίτα με όσα καρότα μας έδειχνε το ζαρί!
- Αναλόγως τι μας έδειχνε βαζαμε και βγάζαμε καρότα ώστε να φτιάξουμε τον αριθμό που αυτό ζητούσε! Μια εισαγωγή για τα παιδιά στην έννοια της προσθεσης και αφαίρεσης
- Το κρύο ηταν αφορμή για να συζητησουμε και για τα ζώα που επιβιώνουν μονίμως σε αυτό… Τα ζώα τις Ανταρκτικής.
- Παιξαμε παιχνίδι αντιστοίχισης
- Ο πιγκουίνος μας κεντρισε το ενδιαφέρον και έτσι αφου μαθαμε πολλές πληροφορίες για τη ζωή του στο Νότιο Πόλο, του φτίαξαμε ένα βιβλιαράκι με τις κυριότερε πληροφορίες.
- Μια φωλιά από πάγο.
- Τον ταίσαμε με όσα ψαράκια ζητούσε ( αναγνώριση αριθμού και αντιστοίχιση)
- Διαβάσαμε και μια όμορφη ιστορία φιλίας
- Με τις μοντεσορριανες κάρτες παίξαμε και στο ελευθερό παιχνίδι στις γωνιές της τάξης μας
- Σε πρώτο στάδιο βάλαμε την εικόνα του ζώου, μετά την εικόνα και το όνομα του και τέλος μόνο το όνομα.
- Σιγά σιγά ανθίσαν και οι αμυγδαλιές..
- Αφού τις παρατηρήσαμε καλά στη ζωή και στη τέχνη φτιαξαμε και τις δικιές μας
- Από μπουκάλι
- Και από χαρτί γκοφρέ
- Στα αγγλικά δραματοποιήσαμε το μύθο της Αμυγδαλιας…
- Μάθαμε όσα μας δίνει
- Και τέλος σκεφτήκαμε και άλλα δέντρα που μας παρέχουν με καρπούς. Αντιστοιχίσαμε το όνομα του δέντρου με το όνομα του καρπού.