Να θυμηθούμε τι μάθαμε για τα έντομα, παίζοντας!

Αγαπημένα μας παιδιά αν λύσουμε τα αινίγματα και απαντήσουμε στις ερωτήσεις θα θυμηθούμε πολλά πράγματα για τα έντομα! Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλα είναι χρήσιμα, κάποια λίγο πιο πολύ. Δεν μπορούμε να μην πούμε για τη μέλισσα και το μέλι που θεωρείται θησαυρός υγείας και δύναμης. Η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιούνταν τόσο για την διατροφή τους όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό στην διατροφή μας. Τι θα λέγατε να φτιάξουμε σούπερ μελοκουλουράκια, για να γλυκαθούμε και λίγο.

σούπερ μελοκουλουράκια

Υλικά

180 ml ελαιόλαδο

130 γρ. μέλι

130 γρ. ζάχαρη

6 κ.σ. χλιαρό νερό

1 κ.σ. κοφτή κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. φαρίνα

Ξύσμα απο 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

Βάζουμε σε μπωλ το ελαιόλαδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα, το αλάτι, τη σόδα μαγειρικής, τα χτυπάμε όλα μαζί  και τα δουλεύουμε  αρκετά καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια κοσκινισμένα σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια μας και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.

Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και ξεκινάμε να πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα συντηρούμε για αρκετές μέρες σε σκεύος που να σκεπάζεται.

 

 

Μία σκέψη στο“Να θυμηθούμε τι μάθαμε για τα έντομα, παίζοντας!

Τα σχόλια είναι κλειστά.