Σύλλογος Γονέων

Για να πλοηγηθείτε στον ιστοχώρο του Συλλόγου Γονέων παρακαλώ τοποθετήστε τον κέρσορα παραπάνω στο μενού «Σύλλογος Γονέων» προκειμένου να δείτε τις υποκατηγορίες που υπάρχουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΘΕΜΑ: Νέο Σχολικό Έτος 2014-2015.

Αγαπητοί Γονείς,

Με το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους 2014-2015 θα θέλαμε να ευχηθούμε σε σας και στα παιδιά μας, καλή και δημιουργική χρονιά.

Ευχόμαστε επίσης στους μαθητές της Γ’ Λυκείου δύναμη και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους, για το νέο τους ξεκίνημα.

Η ουσιαστική και συνεχής συμπαράσταση του συλλόγου, στο σχολείο, απαιτεί κυρίως κατάθεση χρόνου (και ψυχής), από όλους τους γονείς-μέλη του συλλόγου μας.

Μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του συλλόγου είναι και η οικονομική «επάρκεια» ειδικά σε μια ακόμα χρονιά οικονομικής κρίσης.

Ο σύλλογος χρησιμοποιεί τους πόρους του (ετήσια τακτική εισφορά στο σύλλογο) για την χρηματοδότηση ενεργειών του σχολείου όπως μαθητικές-αθλητικές εκδηλώσεις, αγορές εκπαιδευτικού υλικού, αγορές αναλωσίμων υλικών κλπ.

Επιπλέον πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τις δαπάνες για τη συντήρηση και άμμεση αποκατάσταση διαφόρων φθορών του σχολείου, λόγω ολιγωρίας ή αδυναμίας κάλυψής τους από τους αρμόδιους φορείς.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, την οικονομικά δύσκολη συγκυρία, αποφάσισε τη διατήρηση της ετήσιας τακτικής εισφοράς στα 15 ευρώ ανά οικογένεια ανεξαρτήτου αριθμού παιδιών.

Περιμένουμε από όλους να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, γνωρίζοντας από το παρελθόν του συλλόγου γονέων ότι πάντα αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στα παιδιά μας με πολλαπλάσιο όφελος.

Στη συνέχεια θα θέλαμε συνοπτικά να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Α. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Τακτικά μέλη του συλλόγου εγγράφονται και οι δύο γονείς των μαθητών του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, αυτοδίκαια έχοντας ταυτόχρονα τις ανάλογες υποχρεώσεις.

Βάσει του καταστατικού ο σύλλογός μας διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) το οποίο εκλέγεται κάθε 2 χρόνια από τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.), των τακτοποιημένων οικονομικά μελών του συλλόγου (τελευταίες εκλογές έγιναν τον Οκτώβριο του 2012).

Η επόμενη εκλογή του Δ.Σ. προγραμματίζεται να γίνει, αναλόγως της συμμετοχής των γονέων στη Γ.Σ., εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2014 ή Οκτωβρίου 2014 (για την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ. καθώς επίσης και των εκλογών θα ενημερωθείτε με έντυπο το οποίο θα σταλεί μέσω των παιδιών σας καθώς και με email εάν το έχετε δηλώσει στο σύλλογο μας).

Η ενημερωμένη ιστοσελίδα του 3ου Λυκείου και του συλλόγου γονέων, μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για τη μέχρι τώρα δραστηριότητά του καθώς και για το ποιά είναι τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας, όπως επίσης μπορείτε να διαβάσετε το καταστατικό του συλλόγου μας.

Η ενημέρωση των γονέων για τα διάφορα θέματα που μπορεί να προκύψουν ή για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το σχολείο και ο σύλλογος, γίνεται αφ’ ενός ηλεκτρονικά αφ’ ετέρου με γραπτές ανακοινώσεις οι οποίες μοιράζονται στα παιδιά από το σχολείο.

B. ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

Συμμετέχει σε επιτροπές του σχολείου (σχολικό συμβούλιο, σχολική επιτροπή, επιτροπή παρακολούθησης διδακτικής στήριξης, επιτροπή ελέγχου λειτουργίας σχολικού κυλικείου).

Συνεργάζεται με τη διοίκηση και τους καθηγητές του σχολείου για την επίλυση προβλημάτων που θα προκύψουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου και τα οποία κοινοποιούνται γραπτώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου (πχ. καταρτισμός κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας 3ου Λυκείου).

Συμπαραστέκεταιως χορηγός, λόγω αδυναμίας κάλυψής τους από τους αρμόδιους φορείς, στις ομάδες των μαθητών του Λυκείου που λαμβάνουν μέρος σε μαθητικούς ή/και αθλητικούς διαγωνισμούς (πανελλήνιους-πανευρωπαϊκούς) και αντιπροσωπεύουν το Σχολείο ή/και το Δήμο-Περιφέρεια μας.

Χρηματοδοτεί θεατρικές παραστάσεις, χοροεσπερίδες, μαθητικές εκδρομές και διάφορες άλλες μαθητικές εκδηλώσεις όταν αυτό ζητηθεί και ανάλογα πάντα με τα διαθέσιμα έσοδα του συλλόγου.

Γ. ΣΤΟΧΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ:

Τροποποίηση-επικαιροποίηση καταστατικού συλλόγου.

Διοργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγίας για τα παιδιά, συγκεντρώσεων-συζητήσεων με ειδικούς καλεσμένους για τους γονείς, για εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά κ.α. θέματα που απασχολούν όλους μας.

Απονομή κάθε χρόνο ενός συμβολικού δώρου (στυλό ή πένα) μαζί με τα αριστεία στους μαθητές που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους.

Απονομή κάθε χρόνο στην τελετή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου ενός λευκώματος σε κάθε μαθητή.

Δ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ:

Όσον αφορά στη διαδικασία καταβολής της ετήσιας συνδρομής σας ενημερώνουμε ότι μετά και το άνοιγμα λογαριασμού του συλλόγου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με διακριτικό τίτλο «Σύλλογος Γονέων 3ου Λυκείου Ηρακλείου» οι προτεινόμενοι τρόποι είναι οι παρακάτω:

  • Πληρωμή απ’ευθείας στον ταμία του συλλόγου, ή στον επιστάτη του σχολείου κάθε ημέρα και ώρα λειτουργίας του σχολείου, με ταυτόχρονη έκδοση αποδείξεως.

  • Κατάθεση απ’ευθείας, σε όποιοδήποτε υποκατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας εσάς βολεύει, στον αριθμό λογαριασμού 30000209207-8, αναφέροντας πάντα στον ταμία να αναγραφούν ως σχόλια το όνομα του γονέα.

  • Κατάθεση σε όποιαδήποτε άλλη τράπεζα ή/και μέσω e-banking από τον χώρο σας (οικία – εργασία) στον αριθμό λογαριασμού του συλλόγου κωδικός ΙΒΑΝ GR4508700980000300002092078 αναγράφοντας πάντα ως σχόλια το όνομα του γονέα. Μετά θα λάβετε την απόδειξη από το σύλλογο (από τον Ταμία).

Σας προσκαλούμε να πλαισιώσετε με την παρουσία σας τις δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων γιατί πιστεύουμε πως μόνο με την συμμετοχή όλων μπορούμε να μιλάμε για εύρυθμη λειτουργία, συλλογικές αποφάσεις και διαπραγματευτική ικανότητα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

Με τιμή το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων 3ου Λυκείου Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση