Μονοήμερη Περιβαλλοντική Εκδρομή στον Ζαρό

42 Την Κυριακή 06-10-24 οι μαθητές του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «ΠΕΡΠΑΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ… ΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 6: ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ & ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ» συμμετείχαν στην πρώτη δραστηριότητα της φετινής χρονιάς που περιλάμβανε:
1. Επίσκεψη στον χώρο της οικογενειακής οργανικής και βιολογικής Φάρμας του Καμίχη στον Ζαρό. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν μία καθημερινή μέρα ενός απόλυτα φυσικού τρόπου ζωής χωρίς απόβλητα (Οικιακή Κυκλική Οικονομία και Αυτάρκεια). Τα παιδιά άρμεξαν, τυροκόμησαν, άνοιξαν φύλλο και έφτιαξαν παραδοσιακές σαρικόπιτες, ζύμωσαν ψωμί που ψήθηκε στον ξυλόφουρνο, τάισαν και αγκάλιασαν ζώα της φάρμας, μάζεψαν αβγά, γεύτηκαν νοστιμιές μαγειρεμένες από προϊόντα της φάρμας, τραγούδησαν και χόρεψαν με παραδοσιακή μουσική.
2. Επίσκεψη στην όμορφη λίμνη του Ζαρού. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε παιχνίδια και δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα με έμφαση στην ενδυνάμωση της ομάδας και στην επαφή με τη φύση με όλες τους τις αισθήσεις. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με τις νέες τους εμπειρίες και μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους. Στη συνέχεια απόλαυσαν το ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίο και χαλάρωσαν.
Ευχαριστούμε θερμά:
– τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου για τη συνεχή υποστήριξή του στο έργο μας
– τους υπεύθυνους της Φάρμας Μιχάλη και Βελίνα για την άψογη οργάνωση, το ζεστό τους χαμόγελο και κυρίως που ήταν στο πλευρό των μαθητών μας σε όλες τις δραστηριότητες της φάρμας καθοδηγώντας και εμψυχώνοντάς τους. Πολλά συγχαρητήρια!!! : ) Φωτογραφίες

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις Σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *