Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ομάδα!

20240517 134555 IMG 20240313 130549 IMG 20240313 130625 IMG 20240313 130634 IMG 20240313 130803 video1, video2

Ομάδα σχεδίου δράσης: Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ομάδα!
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαλαβέτα Αναστασία, Περβολαράκη Φαίη, Καλογεράκη Μαρία, Παπαδάκη Μικαέλα, Σπανάκη Βάσω.
Στην αρχή της σχολικής χρονιάς φτιάξαμε την ομάδα μας με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ειδικής αγωγής αλλά και την ενσωμάτωση δυο μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε μια ομάδα. Τις πρώτες μέρες γνωριστήκαμε καλύτερα έτσι ώστε όλοι να νιώσουμε άνετα μέσα στην ομάδα. Τα παιχνίδια ενδυνάμωσης της ομάδας ήταν πολύ ευχάριστα για όλους μας.
Πολύ γρηγορά γίναμε μια ομάδα. Στην γιορτή της 28ης Οκτωβρίου ο ένας μαθητής με εκπαιδευτικές ανάγκες ένιωσε άνετα με τους συμμαθητές του και δέχτηκε να παίξει πιάνο στη γιορτή. Το χειροκρότημα που εισέπραξε ήταν δυνατό και η χαρά του πάρα πολύ μεγάλη.
Η παρουσία της ομάδας μας έγινε αισθητή και στη γιορτή της 17 Νοέμβρη. Τραγουδήσαμε στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα το τραγούδι «Μέρμηγκας» του Μ. Λοϊζου. Μας άρεσε πάρα πολύ. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την δράση τα Χριστούγεννα με το τραγούδι «ο Αη Βασίλης πάλι θα ‘ρθει». Το πνεύμα των Χριστουγέννων και η χαρούμενη διάθεση των μαθητών επηρέασε και πολλούς συναδέλφους που μπήκαν στην ομάδα μας, έκαναν πρόβες και τραγούδησαν και εκείνοι στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στην γιορτή.
Λίγο οι ιώσεις, λίγο κάποιες εκδρομές, λίγο οι σχολικές υποχρεώσεις καθηγητών και μαθητών, οι μέρες περνούν. Η ομάδα μας συναντιέται την άνοιξη πια με μια εξωτερική δράση στο πάρκο Γεωργιάδη που είναι κοντά στο σχολείο μας. Προσομοίωση τύφλωσης είναι η δραστηριότητα, όπου οι μαθητές προσπαθούν να περπατήσουν μέσα στο πάρκο χωρίς να βλέπουν έχοντας μόνο την βοήθεια ενός συμμαθητή τους. Οι ίδιοι στο τέλος αξιολόγησαν την δράση ανώνυμα και από ό,τι φάνηκε πέρασαν πολύ καλά. Όμως όταν οι εξετάσεις πλησιάζουν, οι δράσεις σταματούν….!!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *