ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Αγαπητοί  γονείς / κηδεμόνες,

Σας  ενημερώνουμε ότι  στο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η Ενισχυτική διδασκαλία 2020-2021. Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.) τα οποία θα συγκροτηθούν από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Κορινθίας.

Στο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στα παρακάτω μαθήματα:

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3. Μαθηματικά

4. Φυσική

5. Χημεία

6. Αγγλικά

Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α ́ της με αρ.πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όσοι  θέλετε να συμμετέχουν τα παιδιά σας στην ενισχυτική διδασκαλία πρέπει να στείλετε συμπληρωμένη την αίτηση που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/10i8kTOkkJD31l_3buBrQpBn7y11zd1j0/view?usp=sharing

έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, στο mail του σχολείου: mail@3gym-korinth.kor.sch.gr

Μετά το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας, δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο : 2741028373.

 

                                                                          Η Δ/ντρια

                                                                       Κουντούρη Κορνηλία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω αναβάθμισης του συστήματος webex, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στις διευθύνσεις  των εκπαιδευτικών. Θα ενημερωθείτε, σχετικά, με mail που θα σας σταλεί έως το πρωί της Δευτέρας, 16/11/2020, και το οποίο θα περιλαμβάνει τα νέα links. 

Η Διευθύντρια

Κορνηλία Κουντούρη

Επαναλειτουργία συστήματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο, το πρόβλημα στη λειτουργία του συστήματος webex αντιμετωπίστηκε.

Ως εκ τούτου, από αύριο Τρίτη τα διαδικτυακά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Τηλεκπαίδευση – ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι το σύστημα webex είναι εκτός λειτουργίας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα λάβετε ειδοποίηση από τη διεύθυνση του σχολείου.

Εορτασμός εθνικής επετείου του ΟΧΙ

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα των προγόνων μας για μια πατρίδα ελεύθερη, ημέρα που ο λαός μας τόλμησε να πει ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, στον φασισμό και τον ναζισμό.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Εορτής δεν έγινε  ως συνήθως λόγω των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον covid – 19. Υπό συνθήκες πανδημίας, η σχολική εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 εντός του κάθε τμήματος. Επιπλέον, στο κάθε τμήμα απονεμήθηκαν τα αριστεία-βραβεία στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20.

Η παράδοση της σημαίας έγινε από τη διευθύντρια του σχολείου μας στον σημαιοφόρο παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών στον προαύλιο χώρο.

Ανήμερα της επετείου το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις (δοξολογία και κατάθεση στεφάνων) με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, του σημαιοφόρου και των παραστατών.

Χρόνια πολλά!

Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων

Ανακοίνωση

Για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους από και προς τις σχολικές μονάδες του δήμου Κορινθίων, λαμβανομένης της πρόβλεψης της ΕΜΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Κορινθίων αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας δεν θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο και οι αθλητικοί χώροι του δ. Κορινθίων

Καλή σχολική χρονιά!

Σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, στις 11:45, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, 2020-2021.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Στη συνέχεια, ο ιερέας επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου παρευρίσκονταν οι λοιποί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Ακολούθως οι μαθητές παρέλαβαν τα νέα βιβλία τους καθώς και από μία μάσκα.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Αγιασμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μαθητές / μαθήτριες
Ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε!!!

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 π.μ. αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.

Μαζί με την τσάντα σας, για να βάλετε τα βιβλία, θα έχετε όλοι και μία μη ιατρική (ή ιατρική/χειρουργική) μάσκα, την οποία θα φορέσετε κατά την είσοδό σας στο σχολείο.
Το λεωφορείο από την Αρχαία Κόρινθο θα φύγει στις 11:00 π.μ.

Εγγραφές στο Λύκειο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο, 18 Ιουνίου 2020,  έως και τις 2 Ιουλίου 2020  θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Λύκεια.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ :

https://drive.google.com/file/d/1KqiuOTzwY1R2_Mn4VrEbk_yn2R6LHkfk/view

Διάκριση σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το σχολείο μας συγχαίρει τη μαθήτρια της Β Γυμνασίου, Ελένη Άννα Νάστα για την επιτυχία της στον 5ο Παγκορινθιακό Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό!

Ανάμεσα σε 71 συμμετοχές, μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, και ειδικότερα στην κατηγορία: «Διηγήματα Γυμνασίου», στο διήγημα της μαθήτριάς μας απονεμήθηκε  ο Β´ έπαινος.

Ελεάννα, θερμά συγχαρητήρια!

Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία, καλή πρόοδο και πάντα να αριστεύεις!

Δείτε τα αποτελέσματα:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, τα τμήματα Β1, Β2, Β3 και Α3 θα σχολάσουν στις 12:15 μ.μ.

Τα λεωφορεία για την Αρχαία Κόρινθο θα φύγουν στις 12:30 μ.μ.

Ενημέρωση γονέων

Σας ενημερώνουμε ότι οι ώρες των διαλειμμάτων έχουν αλλάξει λόγω της οδηγίας να μην κάνουν όλα τα παιδιά διάλειμμα μαζί.

Επειδή αρκετοί από εσάς έρχεστε και παραλαμβάνετε το παιδί σας από το σχολείο, παρακαλώ κοιτάξτε τον επισυναπτόμενο πίνακα ώστε να γνωρίζετε την ακριβή ώρα που το παιδί σας σχολάει, ανάλογα με την υποομάδα που ανήκει.
Τα λεωφορεία της Αρχαίας Κορίνθου θα φεύγουν κάθε μέρα στις 13:20.

Υποτμήματα και πρόγραμμα μαθημάτων

Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.
Κάθε τμήμα χωρίζεται σε δύο υποομάδες . Η μία υποομάδα για αυτή την εβδομάδα θα έρθει Δευτέρα- Τετάρτη – Παρασκευή και η δεύτερη Τρίτη – Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν αντίστροφα. Τα καινούρια υποτμήματα θα τα βρείτε εδώ:
https://drive.google.com/open…
Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα το βρείτε εδώ:
https://drive.google.com/open…

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του σχολείου εδώ:

https://drive.google.com/open?id=12reUfUfjmFSZLFfu_nR9gSRUZ5vex0du

“Οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές και στις μαθήτριες στην εποχή του COVID 19”

Οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές και στις μαθήτριες στην εποχή του COVID 19”

“Αγαπητές/οί μαθητές/τριες,

Ευχόμαστε να είστε όλες/οι καλά!

Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες πατώντας το σύνδεσμο https://drive.google.com/open?id=1skYgqta9H696NohaF_xRybQ8Xg24OrpC προκειμένου να συμμετάσχετε στην τηλε-συνάντηση με τους Ολυμπιονίκες, την Παρασκευή 15-5-2020 και ώρες 17:30-19:30.”

Ενημέρωση για τους γονείς/ κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 1765/8-5-2020:

A. Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιε- χομένου (ΦΕΚ Α ́ 64) και την υπ ́αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β ́928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

B. Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».

Εάν επιθυμείτε  να κάνετε χρήση της  δικαιολογημένης απουσίας  του μαθητή  επειδή συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, παρακαλούμε να προσέλθετε στο σχολείο έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 προκειμένου  να υποβάλετε την υπεύθυνη δήλωση.

Οδηγίες για την επανέναρξη των σχολείων

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες

Στο υπ΄Αρ. Πρωτ. 51380/Δ2 05-05-2020  έγγραφο του ΥΠΑΙΘ αναφερονται τα εξης:Ενόψει της έκδοσης των σχετικών ΚΥΑ για την άρση της απαγόρευσης και για τον τρόπο

λειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους

διαβιβάζουμε το με αρ. πρωτ. 40/04-05-2020απόσπασμα πρακτικού της Επιτροπής

Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες για τις

οδηγίες της επανέναρξης λειτουργίας σχολικών μονάδων.

Στις οδηγίες περιλαμβάνονται ενημερωτικά σημειώματα προς:

α) Διευθυντές σχολείων,

β) Εκπαιδευτικούς,

γ) Γονείς/κηδεμόνες,

δ) Μαθητές.

Το ενημερωτικό υλικό περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με α) το Covid-19 και τα

συμπτώματα της νόσου, β) τους τρόπους μετάδοσης, γ) τα μέτρα αυτοπροστασίας και

προστασίας τρίτων και δ) τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που

εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

 1. Εγκύκλιος: Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες.
 2. Οδηγίες προς τους Διευθυντές και μέτρα για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 3. Συμβουλές προς εκπαιδευτικούς για την ενδυνάμωση και αποφόρτιση των εφήβων
 4. Διαδικασία καθαρισμού και εφαρμογής απολυμαντικών σε επιφάνειες και εξοπλισμό στα σχολεία
 5. Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς
 6. Οδηγίες προς γονείς
 7. Οδηγίες προς μαθητές
 8. Πώς θα πρέπει να μιλάω στους έφηβους για τον COVID-19
 9. COVID 19 – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 10. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΟ SARS-COV-2
 11. 6 βήματα για την σωστή εφαρμογή της Υγιεινής των Χεριών με πλύσιμο με νερό και σαπούνι
 12. Έντυπο: ΣΕΝΑΡΙΑ για ΑΣΚΗΣΗ
 13. Έντυπο: Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου στο σχολείο

Ανακοίνωση / tablets

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας παρέλαβε σήμερα tablet για να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα τάμπλετ θα χορηγηθούν ως δάνειο σε μαθητές κατόπιν αιτήσεώς σας και μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και θα επιστραφούν με το άνοιγμα των σχολείων στις 18 Μαΐου 2020.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο, αύριο Πέμπτη, 30 Απριλίου, από τις 9 – 12 το πρωί τηλεφωνικά στο 2741028373 ή στείλτε email στο mail@3gym-korinth.kor.sch.gr, αναφέροντας το όνομά σας, το όνομα του μαθητή/τριας και το τηλέφωνό σας.