Εξετάσεις 2019 – Πρόγραμμα και εξεταστέα ύλη

Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Ιουνίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ 2019

Εξεταστέα ύλη μαθημάτων:

ΝΕΟΕΛ. ΓΛΩΣΣΑ Γ

ΚΕΙΜΕΝΑ Γ

ΦΥΣΙΚΗ Γ

ΙΣΤΟΡΙΑ Γ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α, Β, Γ

ΚΕΙΜΕΝΑ Β

ΝΕΟΕΛ. ΓΛΩΣΣΑ Β

ΦΥΣΙΚΗ Β

ΙΣΤΟΡΙΑ Β

ΝΕΟΕΛ. ΓΛΩΣΣΑ Α

ΚΕΙΜΕΝΑ Α

ΦΥΣΙΚΗ Α

ΙΣΤΟΡΙΑ Α

 

Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης Eγγραφής και Μετεγγραφής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Δείτε σχετικά: aitiseis-eggrafis-meteggrafis-mathiton

Ένας συγγραφέας στο σχολείο μας

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, οι μαθητές της Β´ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον συγγραφέα παιδικών, εφηβικών και νεανικών βιβλίων, κ. Βασίλη Παπαθεοδώρου, που προσεκλήθη στο σχολείο μας  από τον Σύλλογο Γονέων &Κηδεμόνων.

Ο αξιόλογος, και γνωστός στο νεανικό κοινό, συγγραφέας μίλησε για τη ζωή και το συγγραφικό του έργο στους μαθητές μας και απάντησε σε ερωτήσεις  τους.

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα

Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Τα κάστρα» και «Η θεραπευτικής δύναμη των ζώων» είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων να επισκεφθούν  τα Ιωάννινα και να αποκομίσουν μέσα από την τριήμερη επίσκεψή τους πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας, στο πλαίσιο του «12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, Κόρινθος 2019», στις 18 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», παρουσίασε μια θαυμάσια παράσταση, τη «Σολομώντεια λύση» του Γ. Καλαντζόπουλου,. Το έργο αποτελεί διασκευή του θεατρικού έργου του Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Ο κύκλος με την κιμωλία».

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που απέδωσαν τους ρόλους τους και ερμήνευσαν τα τραγούδια της παράστασης εξαιρετικά, καθώς επίσης και στις υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Κ. Κουντούρη (σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια & διδασκαλία τραγουδιών) και στην κ. Μ. Γεωργούδη (βοηθός σκηνοθέτη)!

«Παράδοση: από τη νοσταλγία τη μαθητεία»

Την Τετάρτη, 17/4/2019, πραγματοποιήθηκε η 6η συνάντηση της Σχολής Γονέων του σχολείου μας, με καλεσμένη την κ. Μαρία Μέξια- Θωμαΐδου, διευθύντρια του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου. Η κ. Μαρία Μέξια- Θωμαΐδου ανέπτυξε το θέμα «Παράδοση: από τη νοσταλγία τη μαθητεία».

«Σολομώντεια λύση»

Το σχολείο μας και τη φετινή χρονιά συμμετέχει στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου. Πιο συγκεκριμένα, στο «12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, Κόρινθος 2019», το 3ο Γυμνάσιο θα συμμετάσχει με το έργο «Σολομώντεια λύση» του Γ. Καλαντζόπουλου, μια διασκευή του θεατρικού έργου του Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Ο κύκλος με την κιμωλία».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί, στις 18 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο, «Θωμάς Θωμαΐδης», στις 7 το απόγευμα. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένουμε.

Με θέμα την …ομορφιά!

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε σε δραστηριότητες με μαθητές του αμερικανικού κολλεγίου Αθηνών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την «Ομορφιά», που διοργάνωσε η Εφορία Αρχαιοτήτων Κορίνθου και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και με τη στήριξη της Ολυμπίας Οδού.

Διάκριση μαθήτριας σε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ´ Γυμνασίου, ΜαρίαΧριστίνα Μουρλίδη, η οποία διακρίθηκε, στον 7ο Πανελλήνιο & Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, που προκηρύχθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, για το σχολικό έτος 2018-19.

Η μαθήτρια συμμετείχε στον διαγωνισμό με το ποίημα «Χαρτοπαίκτης της ζωής» και κέρδισε τον Β´έπαινο.

Θερμά συγχαρητήρια, Μαριτίνα! Καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου «Αριστοτέλης» 2019 και επιλογή μαθητών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019.

http://micro-kosmos.uoa.gr  και   www.εεφεε.gr

. είναι ο μόνος Διαγωνισμός που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας(εγκύκλιος με αρ. πρωτ. Φ15/26899/Δ2/20-02-2019),

·   θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου 2019 (σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, που θα οριστούν από τις οικείες διευθύνσεις), με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων και των μαθητών τους (έως και την 05 Απριλίου 2019) τόσο στις οικείες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων όσο και στην ηλεκτρονική διεύθυνσή μας labste@gmail.com (βλ. http://microkosmos.uoa.gr à οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής à Δηλώσεις Συμμετοχής 2019).

·  είναι  ο μόνος Διαγωνισμός ο οποίος οδηγεί στην επιλογή των πέντε Ελλήνων μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2019, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (από 07 έως 15 Ιουλίου 2019), μετά από τη διεξαγωγή της β’ φάσης για Γ’ Λυκείου στις 04 Μαΐου 2019.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» προσκαλούν τους μαθητές να συμμετάσχουν με επίκληση –και μόνον– της ευγενούς άμιλλας και όχι υποσχόμενοι δώρα.

Διαβαίνοντας τους δρόμους μιας καστροπολιτείας

 Στις 28/3/2019 περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε το ΚΠΕ Μολάων, όπου παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαβαίνοντας τους δρόμους μιας καστροπολιτείας».

Διαγωνισμός Φυσικής

«29ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2019 και 7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2019»

Δείτε σχετικά: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 2019

Η θεατρική ομάδα στο ΚΠΕ Καστρίου

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του σχολείου μας, την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, επισκέφθηκε την Τεγέα, όπου παρακολούθησε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα τού ΚΠΕ Καστρίου «Διαβαίνοντας τις αρχαίες πολιτείες της Αρκαδίας», αποκομίζοντας εμπειρία και γνώσεις.

Σχολική εορτή

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με χρονικό των γεγονότων της Επανάστασης, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του σχολείου μας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου μας, την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ..

Η Διευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου

Προκήρυξη εκδρομής

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓIA ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΜΟΛΑΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει διδακτική επίσκεψη στο ΚΠΕ ΜΟΛΑΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ για την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019.

Δείτε σχετικά: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ