Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας του σχολείου

 Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙΘ, από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις πασχαλινές διακοπές, ισχύει νέο υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της COVID-19. Ειδικότερα για τους/τις μαθητές/τριες των σχολείων ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Διατηρούνται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας (σας παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν μαζί τους 2 επιπλέον) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα κ.λ.π.
  • Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση των μαθητών/τριών στη σχολική μονάδα.
  • Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίουοι εμβολιασμένοι/ες και μη μαθητές/τριες διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από το σχολείο) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου: α) Οι εμβολιασμένοι/ες μαθητές/τριες επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες. β) Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές/τριες τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό επιστρέφουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  • Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ισχύει ό,τι και στον γενικό πληθυμσό για εμβολιασμένους/ες και μη μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς: Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0. Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον α) έχει υποχωρήσει πλήρως  ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών, και β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση. Σε κάθε περίπτωση επιστροφής από νόσηση οι μαθητές/τριες πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο με αρνητικό σελφ τεστ που θα δηλώνεται στο Edupass και θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα υψηλής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από τη λήξη της απομόνωσης.
  • Πλέον οι μαθητές/τριες δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση παράμόνο στην περίπτωση που νόσησαν ή είναι στενές επαφέςμε επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός ήεκτός σχολικού πλαισίου και πρέπει να δηλώσουν τα αποτελέσματα των προληπτικών διαγνωστικών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους οποίους πρέπει να υποβληθούν.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και καλό μήνα!                    

Η Διευθύντρια του Σχολείου        

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.