ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς
Τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν και επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών/τριών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Τα ολοήμερα τμήματα προς το παρόν δεν θα λειτουργήσουν.
Στο σχολείο μας οι μαθητές /τριες της Α΄τάξηςθα προσέρχοναι κανονικά όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Οι μαθητές/τριες των υπόλοιπων τμημάτων έχουν χωριστεί, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων σε προηγούμενο μήνυμα του σχολείου μας, σε δύο υποτμήματα Α και Β (πχ. Β-Α και Β-Β για τα παιδιά της Δευτέρας τάξης ή Στ1-Α και Στ1-Β για τα παιδιά του πρώτου τμήματος της Έκτης τάξης).
 Κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του Α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του Β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.
 Ακολούθως, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του Α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του Β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
 Κατά τον ίδιο τρόπο, με εναλλαγή ημερών παρακολούθησης ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, συνεχίζει το σχολείο να λειτουργεί και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.
Σας πληροφορούμε, επίσης, πως το κυλικείο του σχολείου ΔΕΝ θα λειτουργεί το διάστημα αυτό και για αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν μαζί τους το κολατσιό και το νερό τους για το διάλειμμα. Τα δρομολόγια των μεταφερόμενων παιδιών από Καρυώτικα και Ζεμενό θα γίνονται κανονικά. Για την ασφάλεια ολόκληρης της σχολικής κοινότητας οι γονείς θα προσέρχονται στο σχολείο  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και μόνο κατά τις ώρες 13.15΄-14.00΄.
 Στην περίπτωση που το παιδί σας δεν προσέλθει στο σχολείο και προκειμένου οι απουσίες του να μην ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του, θα πρέπει να υποβάλετε στη διεύθυνση του σχολείου υπεύθυνη δήλωση, που θα σας δοθεί, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί.
Σας παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή στα παιδιά σας να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για τα οποία θα γίνει συστηματική εκπαίδευση και πρακτική εξοικείωση των παιδιών στο σχολείο υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών.
 Σε κάθε περίπτωση, σας παρακαλούμε να ΜΗ στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο, όταν το ίδιο, εσείς ή μέλος της οικογένειάς σας εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.

Καλή επιστροφή και καλή αρχή να έχουμε όλοι στη νέα σχολική πραγματικότητα!
Η διευθύντρια του σχολείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.