Ολοήμερο – Ενημέρωση και εγγραφές

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ            2/6/2014 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 
        Το Ολοήμερο Σχολείο, σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους όπως είναι: 
  • Η εμπέδωση των γνώσεων και δεξιοτήτων που διδάσκονται οι μαθητές στο πρωινό πρόγραμμα
  • Ο εμπλουτισμός του πρωινού προγράμματος με επιπλέον διδακτικά αντικείμενα 

Το Ολοήμερο Σχολείο έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
Στο πλαίσιό του εντάσσονται επιλογές των μαθητών σε μαθήματα και δραστηριότητες που αναβαθμίζουν το ρόλο του σχολείου και το καθιστούν ελκυστικότερο. Τέτοιες δραστηριότητες μπορεί να είναι τα Εικαστικά, η Ξένη Γλώσσα, η εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση, ο Αθλητισμός, ο Χορός, η Θεατρική Αγωγή, η Μουσική, αντικείμενα που διαμορφώνουν συνθήκες διευρυμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.
Η αποχώρηση των μαθητών από το ολοήμερο πρόγραμμα μπορεί να γίνεται μετά τέλος κάθε διδακτικής ώρας του Oλοήμερου (14.00΄,14.40΄,15.30΄,16.15΄) προγράμματος με την προϋπόθεση ότι θα έχει καταγραφεί στη σχετική αίτηση-δήλωση γονέα. 
    Προϋπόθεση εγγραφής των μαθητών-τριών στο πρόγραμμα του Ολοήμερου, αποτελεί η προσκόμιση μαζί με την αίτηση εγγραφής σχετικής βεβαίωσης του φορέα εργασίας ή σχετική δήλωση ανεργίας και των δυο γονέων . 
Σας έχουμε στείλει μια αίτηση εγγραφής στο Τμήμα του Ολοήμερου για το σχολικό έτος 2013-2014, την οποία μπορείτε και να την κατεβάσετε από τα “Έντυπα” (πάνω δεξιά στο Blog μας) και η οποία πρέπει να σταλεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στο Σχολείο μας, αν υπάρχει θετική ανταπόκριση, μέχρι τις 13-6-14. Mε τη λήξη της ημερομηνίας εγγραφών δε θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις εγγραφής στο Ολοήμερο Τμήμα.
Για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο του Ολοήμερου Τμήματος και τη Διευθύντρια του Σχολείου καθημερινά 13.15΄-14.00΄. 
Η διευθύντρια του Σχολείου
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.