Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Ανακοινώσεις -Τα νέα του σχολείου μας

Ανακοινώσεις -Τα νέα του σχολείου μας

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940
Ημέρες μνήμης, περηφάνιας και βαθιάς συγκίνησης για το σχολείο μας, το 3ο Δημοτικό Ψαχνών!
Με ιδιαίτερη χαρά και έντονη συγκίνηση γιορτάσαμε φέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μέσα από μια σειρά από όμορφες, ουσιαστικές και αξέχαστες στιγμές.
Τη Δευτέρα 27-10-2025, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της σημαίας αποτέλεσε μια στιγμή υψηλής τιμής και ευθύνης για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι με σεβασμό, υπερηφάνεια και αίσθημα καθήκοντος κράτησαν ψηλά το εθνικό μας σύμβολο. Η σχολική γιορτή μας ζωντάνεψε τα ιστορικά γεγονότα του ’40 με τραγούδια, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, αναβιώνοντας τα αθάνατα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της ειρήνης που εμπνέουν κάθε γενιά.
Σήμερα 28-10-2025, μετά τη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, οι μαθητές του σχολείου μας κατευθυνθήκαν στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών, όπου κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο αποτίνοντας φόρο τιμής στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Στη συνέχεια, παρέλασαν με αξιοπρέπεια, κύρος και εθνική υπερηφάνεια,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά για τη ζωντάνια, το ήθος και τη συμμετοχή τους, καθώς και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Ανθή Βούζη, Χριστόδουλο Βαρτζή, Κατερίνα Παπαστεργίου, Παυλίνα Ρέντα, Ραφαέλλα Σταθοπούλου, Χρύσα Ρούπα, Εβίτα Σαμαρά, Φατμέ Εμπλιούκ και Κωνσταντίνο Δόνδωρο για τον ζήλο, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα που έδωσαν ψυχή σε κάθε στιγμή.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!
Ζήτω η Ελλάδα!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Επίσκεψη   στο Κ.Ε.ΠΕ.Α  Διρφύων Μεσσαπίων

Σήμερα 20-10-2025, οι τάξεις Α’ και Β’ του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Διρφύων- Μεσσαπίων για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Δεν αγοράζω, δεν πετώ χωρίς πριν να το σκεφτώ», στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που ενισχύεται μέσω της Μελέτης Περιβάλλοντος, των εργαστηρίων δεξιοτήτων και των δράσεων ενεργού πολίτη. Οι μαθητές/-τριες προσέγγισαν τον Στόχο 12 της Βιώσιμης Ανάπτυξης,
εστιάζοντας στην υπεύθυνη κατανάλωση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, εξετάζοντας τον κύκλο ζωής προϊόντων και καλλιεργώντας κριτική σκέψη για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μέσω της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο Δημοτικό Σχολείο Λούτσας με
συζητήσεις για το οικοσύστημα της Δίρφυς, τη χλωρίδα και την πανίδα της, προβολή φωτογραφιών και βίντεο για την ανακύκλωση, ενώ στο δεύτερο μέρος, οι μαθητές/-τριες εξερεύνησαν το φαράγγι της Αγάλης, παίζοντας κυνήγι θησαυρού και ανακαλύπτοντας τον βιότοπο του Σπιζαετού, σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Θερμές ευχαριστίες στην κα Χαρά Ζιάκα και το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Διρφύων-Μεσσαπίων για τη φιλοξενία και την υποδειγματική υλοποίηση του προγράμματος.