Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια της λειτουργίας του προγράμματος της θερινής κατασκήνωσης 2021 που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας σας ενημερώνουμε για τα εξής: Θα διαρκέσει από 1-31/7/21 και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα όπως ομαδικές αποστολές περιπέτειας και έρευνας, αθλητισμό/εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών, υγείας και διατροφής, πρόγραμμα STEM-εκπαιδευτική ρομποτική, φυσικές επιστήμες, μουσικοκινητική-χορωδία, εικαστικά-θεατρολογία. Οι αιτήσεις συμμετοχών για τους μαθητές ξεκινούν από 18/6/21 μέχρι συμπλήρωσης των θέσεων στο ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου, Παγκάλου και Κίμωνος 11, από τις 8.00 πμ έως 14.00 μμ.Λήψη αρχείου

Ψηφιακή ΜέριμναΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Διαγωνισμός Πυθαγόρας

Θερμά συγχαρητήρια στους παρακάτω μαθητές  της Β΄ τάξης του σχολείου μας που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Πυθαγόρα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας:

ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΡΑΠΤΟΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΣΚΟΥΝΤΖΟΥ ΑΡΕΤΗ
ΤΖΕΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Εγγραφές για το ολοήμερο τμήμα για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι για τη φοίτηση των μαθητών στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 απαιτείται μέχρι τη Δευτέρα 17/05/2021 η συμπλήρωση από τους γονείς-κηδεμόνες και παράδοση  στο σχολείο της παρακάτω αίτησης – δήλωσης, η οποία  έχει διανεμηθεί στους μαθητές. Δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον δικαιολογητικό.Λήψη αρχείου

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης – δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχοςΛήψη αρχείου

 

 

Ψηφιακή Μέριμνα: νέα ανακοίνωση

Στην αρχική σελίδα της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ (https://digital-access.gov.gr/) έχει προστεθεί μια νέα ανακοίνωση που αφορά αιτήσεις που έχουν υποβληθεί / οριστικοποιηθεί εκ παραδρομής χωρίς να λάβουν έγκριση. Είναι η ακόλουθη:

 

https://digital-access.gov.gr/allcategories-el-gr/blog/aitiseis-pou-exoun-ypovlithei-oristikopoiithei-ek-paradromis-xoris-na-lavoun-egkrisi

Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις εμφανίζονται στην αρχική σελίδα της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, σε χωριστό παράθυρο στο κέντρο της οθόνης («ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ»).

 

Στο επάνω δεξιό μέρος υπάρχει το εικονίδιο ενός ανθρώπου. Πατώντας το εμφανίζονται οι σύνδεσμοι που εισάγουν τον ενδιαφερόμενο στις φόρμες επικοινωνίας, στις οποίες μπορούν να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και να επισυνάψουν όποια έγγραφα έχουν.

 

Επίσης εμφανίζεται το τηλέφωνο επικοινωνίας: 2107000250.

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306Λήψη αρχείου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» σε Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.
Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών. Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.
Το πρόγραμμα θα αρχίσει με την επαναλειτουργία των σχολείων.
Για τη συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η συγκατάθεσή σας με τη συμπλήρωση του παρόντος ερωτηματολογίου μέχρι την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται Δευτέρα εως Παρασκευή 10:00 – 12:00.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

1. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25).
2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.).
3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.
4. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.


Λήψη αρχείου

 

Ανακοίνωση

Αγαπητοί γονείς,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Εν όψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων στις 11/01/2021  σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο 8:00 – 8:15 από τη συρόμενη πόρτα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι γονείς παρακαλούνται να αφήνουν τα παιδιά και να αποχωρούν άμεσα. Κατά την προσέλευση στο σχολείο οι μαθητές καλούνται να στέκονται στις διαγραμμίσεις που υπάρχουν στην είσοδο της τάξης τους. Η αποχώρηση θα πραγματοποιείται στη 13:15 με προτεραιότητα στις μικρές τάξεις. Οι τάξεις Α, Γ και Ε θα αποχωρούν από τη μικρή πόρτα και οι τάξεις Β, Δ και ΣΤ θα αποχωρούν από τη συρόμενη πόρτα. Παρακαλούνται οι γονείς να μη συνωστίζονται έξω από το χώρο του σχολείου και για επικοινωνία με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων