Δημοσιεύθηκε στην Οι μικρές μας μεγάλες στιγμές (Δράσεις)

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας

IMG 1150c8465f02d2d7df24c8ec017264fc V

 

Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς την κοινωνία, το σχολείο μας διοργανώνει Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσκαλεί γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς και φίλους της σχολικής μας κοινότητας να συμμετέχουν σε μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Το αίμα είναι πολύτιμο και αναντικατάστατο. Δεν μπορεί να παραχθεί τεχνητά και η ανάγκη του είναι διαρκής. Με μία μόνο αιμοδοσία μπορούμε να βοηθήσουμε έως και τρεις συνανθρώπους μας που το χρειάζονται για θεραπείες, επεμβάσεις ή έκτακτες ανάγκες.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία που διαρκεί λίγα λεπτά, αλλά η προσφορά της έχει ανεκτίμητη αξία.

Μέσα από τέτοιες δράσεις, το σχολείο μας καλλιεργεί στα παιδιά αξίες όπως η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση και ο εθελοντισμός. Τα παιδιά μαθαίνουν πως ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει σε έναν καλύτερο κόσμο με μικρές αλλά ουσιαστικές πράξεις.

Η συμμετοχή των ενηλίκων αποτελεί το πιο δυνατό παράδειγμα για εκείνα.

Ας γίνουμε όλοι κρίκος σε μια αλυσίδα ζωής και ελπίδας. Δίνουμε Αίμα — χαρίζουμε Ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *